Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin_Shield

    őstag

    válasz tvamos #40595 üzenetére

    A szenzorok különbségét (el)ismerem, a túlmisztifikálásban nem hiszek. Normál körülmények között egyszerűen nincs meg az a "hatalmas" dinamika, zaj, és mélységélesség különbség az előző APS-C és a mostani Oly vázam képei között. Hamarabb ismerem fel melyik kép mivel készült az eltérő színvilág alapján, mintha a beégés/bebukás vagy a háttérmosoda után kéne. De nem is tagadom, szar fotós vagyok :)
    Ha - ugyanazért a pénzért - választanom kell, hogy gyenge optika, de überbrutál váz, vagy überbrutál optika és gyenge váz akkor az utóbbi mellett teszem le a voksom. Az én fotózási szokásaimhoz ez jobban illik. Nem húzok 4-5 FÉ-ket a képeken, nem fotózok ISO csillión felém szaladó négert alagútban, stb. És a vázat jó nagy bukóval pár év múlva úgyis cserélem, ám egy jó optika sokáig kiszolgál, és az értéket is jobban tartja.

    PDAF nélküli gépet én sem ajánlanék sport vagy kisgyerek fotózásra, többek között a saját gépemet se. Annak ellenére sem, hogy a belépő kategóriás DSLR-ek egyszerűcske-butácska AF rendszertől sem vagyok hasraesve...

Új hozzászólás Aktív témák