Új hozzászólás Aktív témák

  • andris1602

    aktív tag

    válasz zolikaDB #33629 üzenetére

    Szia

    Hát ez csak 2 dologtól függ: mennyit szántál rá kezdésnek, és mit fotóznál vele? :)

    Fel kellett frissítenem az emlékeimet, de még mindig 3 kitben kapható (de szólj, ha van más opció is). Én sima 18-55WR obival vettem (kitben a műanyag bajonetteset adják hozzá, quick shift nélkül), és vettem hozzá később egy 55-300as telét (ebből azóta létezik WR verzió is). Az 50-200as obit nem szokták ajánlani, 22 körül van használtan. Aztán vettem alapzoomnak egy 16-45mm F4 okbit, amit már nem gyártanak, de nagyszerű obi, használtan ki lehet fogni szép darabokat (45 körül). Mivel a Pentax-ra jók a régi fixek is, ha nem zavar az af hiánya, simán tudsz 10-15 körül remek fényerős fixeket venni. :)

    Ha nem játszanak a retró obik, a két népszerű darab a 35 és 50mm-es DA jelölésű, műanyagházba csomagolt csoda, újan 45 körül, használtan egy 10essel olcsóbban. Mindkettő remek, próbáltam őket. :)

    Vissza a kitekre. Ha most újra választanom kellene, én lehet, hogy a 18-135ösössel venném. Azzal jóval drágább, de fontos kiemelni, hogy általános célra ez a gyutáv azért teljesen ok, nem kell annyi cserélgetni az obit 50mm körül, ráadásul ez is vízálló, és nem utolsó sorban DC motoros a fókusz, nem a váz hajtja meg, így gyorsabb és hangtalanabb (azért a vázmotoros tud elég hangos lenni). De használtan is szokott lenni 80 körül, újan elég húzós az ára.

    A márkához van egy remek oldal egyébként, ahol többek között az összes valaha gyártott és egyébként feltehető obiról olvashatók felhasználói vélemények, a friss obikról meg tesztek, ezt érdemes böngészni: LINK ha van még kérdésed, megpróbálom megválaszolni. :))

    Minden jót

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák