Új hozzászólás Aktív témák

  • _adaml21_

    őstag

    Egy-két héttel ezelőtt feltettem egy kérdést, és sajnos nem kaptam rá választ, de azóta cselekedtem, és már csak a végső döntést kellene meghoznom.

    Kompaktról váltok DSLR-re, és körülbelül olyan 200-220 ezer forintom van, de ebből ki kell jönnie a fontosabb kiegészítőknek is, mint táska, memóriakártya.
    Olvasgattam a fórumot, nézegettem külföldi és hazai oldalak tesztjeit, elmentem MM-be, és tapogattam Canon 550D-t, 1100D-t, Nikon D5100-at, D3100-at. Végül 2 versenyző maradt, a D5100 és a D3200, amik közül egyre inkább utóbbi felé húz a szívem, méghozzá két dolog miatt:
    Egy régebbi Pentax gépünkben (kompakt) is kihajtható kijelző volt, és pár év után meghibásodott, így jobban örülnék, ha nem lenne kihajtható, de én azért látnám a pozitív oldalát is. A másik, hogy D3200 tud magyarul, aminek a hiánya engem nem, de édesapámat annál inkább zavarná, mivel ő is használná a gépet.
    Amit fényképezni szoktam: nyaralások, túrák során a természetet, valamint városi látnivalókat, néha beltérben (templomok, múzeumok), utcán autók (ez a személyes mániám), bizonyos élethelyzetek (születésnap, torta, miegymás). Nem szoktam virágokat 2-3 centiről makrózni, de nem bánnám, ha egy bizonyos minőségben erre is képes lennék, valamint sporteseményeket se nagyon szoktam. DSLR témában abszolú kezdő vagyok, alap dolgokkal azért tisztában vagyok.

    Az egyik kérésem az lenne, ha nagyon le akartok beszélni a vázról, akkor tegyétek meg, és azért indoklást is szívesen vennék, esetleg Canonos alternatíva? A másik, pedig hogy 18-55-höz képest 18-105 mennyi pluszt adna, milyen helyzetben tudnám jobban használni?(kitobik természetesen) Beleférne a keretbe, bár szűkösen a 18-105, ha ad annyi pluszt, hogy megérje rá költeni. Nyakban hordva nem kényelmetlen ekkora obival végigflangálni egy várost reggel 10től este 6-ig mondjuk?
    Azt hiszem egyelőre ennyi, remélem minél többen tudtok segíteni :)

Új hozzászólás Aktív témák