Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
Köszönöm, megnézem. Böngészni fogom az ajánlott légkavarókat. Meg azért keresek teszteket a konkrét típusra is. A 14025-re csak vásárlói vélemények vannak amazonon, neweggen, árukeresőn, a 12025-re meg teszt is.
A 214L és Esport 34 közt meg hangerőben tényleg jelentős eltérés lehet, annyira meg nem olcsóbb az előbbi.
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Brocken Eco Advanced már miért nem kapható sok helyen? Nem az éven jelent meg?
-
wooqt
csendes tag
Sziasztok. Brocken 3-at szeretnék a gépembe de nagyon szűkös a hely. Cooler Master N300-as házban,egy Z68 Asus Maximus IV GeneZ/Gen3, 2x8gb Corsair Vengenance ddr3 2400mhz mellett hűtene egy 4,5ghz körüli 3770k-t.Ha nem fér be akkor mit ajánlotok 10-14 ezer körül?
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok,
Nagy nehezen de beüzemeltem az új vasat.
Szerelni annyira nem egy leányálom a Cryorig H7-t de 500 RPM mellett kb. full némán hűti böngészgetés közben a 2400G-t egy Thermal Grizzly Kryonaut pasztával egy NZXT H200 házban.
Elég faszányosan néz ki a fekete-fehér házban.
A táp félpasszív és nálam passzívan is megy.Csend van. Ez volt a cél.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Diniboy
aktív tag
Üdv. Egy Alpenföhn Brocken használok ezer éve, de most szeretnék alaplapot meg procit váltani (AM4 + Ryzen 2600) Van bármi esély rá hogy tudom használni a jól bevált brokimat?
valami ilyesmi pl, vagy ez nem jó a legelső brockenhez? Ha nem meg oldható akkor mit kellene venni, minnél jobb ár érték ami érdekel, rgb, kinézet stb másodlagos. Asrock b450 pro 4 vagy MSI tomahawk lesz az alaplap, a ramok meg valami teljesen átlagos, borda nélküli cucc, de nem lp. -
Arphox
tag
Sziasztok,
Eléggé SOS-ben kellene a segítség ugyanis itt állok CPU hűtő felszerelés közben és valahol megakadtam.Új Ben Nevis Advanced hűtőmet akarom beszerelni de a mounting plate kb 1 mm híján nem illeszkedik a lap furataiba...
Így most nem tudom beszerelni, erőltetni meg nem merem.Sokszor ellenőriztem, jól próbálom odarakni, jó irányban fordítva. Az alsó kettő szépen beleillik, de a felső kettőből csak az egyik megy bele egyszerre.
Ilyenkor mi van? :'(
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
Paxker315
addikt
Köszi. megnézem ezeket, de, vagy fullfekete, vagy fekete& némi vöröske dizájn kell(ene).
Az ID NO14024K-t parkolópályára teszem, mert vegyesek a vásárlói visszajelzések. Nekem meg a lottó mindig ...-ul jön össze.
CPU hűtést már eldöntöttem, 99% Arctic Freezer 34 ESport edition. Úgy látom, RAM férőhely nem gond, és szép-jól néz ki, nem annyira drága, viszonylag halk.
[ Szerkesztve ]
-
Arphox
tag
válasz Arphox #85310 üzenetére
Időközben megoldottam, és hát hihetetlen...
Meg volt hajolva a mounting plate azon ága, amelyik nem illeszkedett bele! Kicsomagolás után, lehet gyárilag is így jött. Képek róla: link1, link2.Szóval visszahajlítottam egy jó kis harapófogóval és lám tökéletesen beleillett...
Egyébként méregettem egy picit.
1. Hallásteszt
Úgy akartam beállítani az alap RPM-et, hogy ne legyen hangosabb, mint a házventik alapzaja.
Először levettem minden ventit nullára, és lemértem, hogy (levett oldallappal, 50 cm-ről):
- 600 RPM és azalatt semmit nem lehet hallani, még közelről sem
- 700 RPM-nél már alig-alig lehet hallani viszonylag közelről
- 900 RPM-től már hangosabb, mint a többi (3 db. Alpenföhn WingBoost 2 Plus ~530 RPM-en)
- max RPM-en (~1600, pedig a doboz 1500-at ír) is egész korrekt hangja van, simán vállalható (nyilván lehet hallani rendesen a szélzajt, de ki lehet bírni)Szóval végül ilyenek lettek a beállításaim a BIOS-ban: link. Az első töréspont 50°C, a második 65°C.
2. Hőmérsékletek
Infok: Előző hűtőm egy Raijintek Ereboss Core volt, a stress test-et PRIME95-el mértem "Small FFTs" beállítással. A CPU-m i5-6500, max hőmérséklete 71°C.
Előtte: idle: ~34 °C, stress test: 62-64°C
Utána: idle: ~32°C, stress test: 57-58°CTehát teljesen elégedett vagyok a cserével (habár egy kis morgással a hajlított izé miatt), és nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítségedet Speed(R)!
És a végeredmény kinézetre: [link].
[ Szerkesztve ]
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Maga a ház ugyan fogadná a Brockent (164mm helyed van, 165 a borda B3 papíron, de lehúzott ventivel 163), szereltem is konfigot vele, viszont az alaplap miatt gondban lennél, rálógna a PCIe slotra (volt GeneZm az ugyanilyen /146mm/ széles B2vel), szóval szélességben valami kisebbre lesz szükséged.
Maga a proci ha relidelve van, nem igényel brutál megoldást (az enyém nem volt kiemelkedő példány, de 4.5GHz/1.25V mellett is 80°C alatt maradt halkan az akkori Megahalemsemmel. Valami hasonlót néznék a helyedben..attól függően, hogy a RAMok mely slotokban vannak (procitól 2./4.?).
[ Szerkesztve ]
-
Arphox
tag
válasz Speed® #85313 üzenetére
Jó kérdés. Nem kellett felvágnom semmit amikor kibontottam, de nem is találtam rajta leragasztást szóval szerintem gyárilag sem volt "leragasztva" (mondjuk erre ezek miatt rászokhatnának). Viszont az említett hibán kívül mást nem találtam, pl az öntapadós ragasztócsík és a CPU-hoz hozzáérő rész is le volt szépen fóliázva, én szedtem fel.
Na mindegy is, működik szépen, és ez a lényeg.A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
Stigma.HC
senior tag
válasz Diniboy #85308 üzenetére
Én is ebben a cipőben jártam, egy ideig keresgéltem mert szerettem volna átrakni am4-re, de ez a kit szinte biztos hogy nem jó hozzá. Az első szériát 4 csavar rögzíti a helyére, ezeket már kettő középen.
Végül feladtam és apróról vettem egy dark rock prot"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester
-
wooqt
csendes tag
válasz Speed® #85314 üzenetére
Elvileg ma/holnap kapom meg az alaplap/cpu/ram kombót és egy Deepcool Gammax 300-asom van csak idehaza amit rátehetek. Annyit tudok az előéletéről,hogy a procit kupaktalanították,újrakenték és vízzel hűtötték. Szóval a ramslotokra még nem tudom a választ de akkor összerakom a Gammax 300-assal aztán ha minden klappol akkor vadászok hozzá valami jobb hűtést. Kisebb méretekben (Ben Nevis advanced,Brocken Eco,Fortis 3,H7,Macho,AF Esports) is elkezdtem már nézelődni.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Amennyiben a relid szakszerű volt (liquid metal került a kupak alá), nem lesz különösebb gondod, akár a Gammax 300 is elég lehet a 4.5Ghez (ha nem kér sok feszt hozzá persze, azzal együtt azért tud fűteni), maximum a csendesebb üzem miatt kellhet erősebb megoldás. Láttad a képet, adott a Brocken 2 szélessége, szóval keskenyebb bordákat keress (Macho pl. kiesik, volt HR-02m, elforgatva fért csak el).
-
addikt
Sziasztok,
Valaki tudna abban segíteni, hogy scythe mugen 5 rev.b-hez am4 kitet honnan lehetne venni? Igazából elég lenne nekem a négy fekete távtartó is, a többi része meg van. Kerestem már ebayen is, meg egy csomó helyen, de konkrétan mugen 5 rev.b-hez nem találtam. Most jelenleg fel van rakva a hűtő, annak idején találtam 4 ilyen kis távtartót, de az rövidebb és raktam alá alátétet, hogy be tudjam csavrani a hűtő csavarjait, de ezt meg szeretném szűntetni.
Szerk.: már írtam régebben a scythe-nek is, de nem válaszoltak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Köszi mind kettőtöknek. Csak úgy kb-ra tudom, lehet berendelek ebből vagy 3 méretet, valamelyik csak jó lesz.
-
addikt
válasz Dragon3000 #85323 üzenetére
Ez igaz, csak akkor szét kellene szedni és újra visszarakni. Többe kerül a paszta, mint ebből több fajtát rendelni.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #42706048 #85327 üzenetére
Hopp, valamivel kevertem :S
Itt egy AM4 szerelési videó..
Az elcseszett orientációval..
Ezért nem ajánlottuk AM4re.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Speed® #85328 üzenetére
Valahogy erre is gyanakodtam sehogy máshogyan nem lehet felrakni csak úgy, hogy a videokártyáról szívja a levegőt? Akkor viszont el kell adnom Mennyit érhet 1 év garanciával még? Egyenlőre Ryzen 1200 as lesz 1 hónapig a gyári hűtőjével, de a 3600 ashoz mi ajánlott hűtő 8-9 ezer között?
[ Szerkesztve ]
-
-
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Gigabyte b450m sh2 deszkában lévő ryzen 5 2400g-re kellene valami olcsó és light-os tuningra is alkalmas hűtő. CM hyper t20 megfelelhet erre a célra.Nincs kerítés.
-
jmuranyi
tag
válasz ktommy91 #85336 üzenetére
Szia, vagy ha hiszel a postában, akkor az aliexpresszen
-
Thowra123
tag
Üdv!
Egy GA-B85M-D3H lapon lévő Intel i5 4690k proci gyári hűtője helyett keresek hatékonyabbat.
Tuningolva nincs (nem is tervezem), minden auton van a biosban.
Alapból 55 fok körül üzemel (bios szerint), pár másodperc 100% on hajtás után 60 fok fölé megy.
A ház oldala le van véve, frissen tisztítva, pasztázva.
Mellékelek képet a mostani állapotról. A proci felőli 1. ram slot jelenleg nincs használva de előny lenne ha később használható maradna.
Milyen hűtőt javasoltok? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Thowra123 #85339 üzenetére
A házat és a befogadóképességét kép alapján nem tippelném meg.
Amennyiben leméred kupaktól az oldallap síkjáig, már lesz alapunk.
Ugyanakkor a lapoddal OC nem lehetséges, szóval nem kell hűha..
A típusok, amik biztosan nem interferálnának a memóriaslotjaiddal,
ár/teljesítmény sorrendben: Pure Rock Slim, Ben Nevis, SE-214X..
Utóbbi már 159mm magas, szóval a fent említett mérés szükséges. -
Rájmó
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, hogy szerintetek egy Noctua NH-U12S SE hűtő elég lehet egy jövőbeli Ryzen 3700X-hez? Vagy esetleg ebben az árkategóriában van jobb bestbuy hűtő újonnan vagy akár használtan?
A jelenlegi setupom a következő:
Milyen házba kerül? - Jelenleg egy Cooler Master Masterbox 5 MCX-B5S1-KWNN-11 házam van, de a közeljövőben szeretném lecserélni egy Fractal Design Meshify C-re.
Milyen alaplapra lesz? - ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
Processzor típusa? - Ryzen 5 1600, de ha normalizálódik a 3700x-nek az ára, akkor azt szeretném
Ramok típusa? - G.SKILL Trident Z 16GB (2x8GB) DDR4 F4-3200C16D-16GTZRKöszi előre is!
Privátra illik válaszolni :)
-
Rájmó
tag
válasz Speed® #85343 üzenetére
Köszönöm Televan és neked is Speed(R) a gyors választ. Igazából én írtam rosszul, nincs még meg a Noctua hűtő sem, egyelőre tervezgetem, hogy mi lenne a legjobb megoldás, de most ez a Brocken 3 is megtetszett, nehéz lesz választani..
Amire érzékeny vagyok az a hang, ez a Brocken 3 is olyan halk, mint a Noctua? Egyik márkát sem használtamnmég, de a neten ódákat zengnek arról, hogy milyen csendes a Noctua.
Köszi srácok még egyszer!Privátra illik válaszolni :)
-
Paxker315
addikt
válasz Televan74 #85346 üzenetére
Ha mar Black. Szub10k, 10k~ kategoriaban milyen fekete hovezeto csoves procihutok vannak itthon?
CoolerMaster Hyper 212 Black Edition
ID Cooling SE-214 RGB?
Arctic Freezer 34 ESport edition?
Alpenföhn Ben Nevis Advanced RGB belefer?ezeket lattam, kar, hogy nem nagyobb a valasztek a feketebol.. Ez nalam 2 huto, mert: CM-t nem szeretem& az ID es Ben Nevis meg "kicsit" hasonlo. Igazabol rendeltem egy Arctic 34-est, kaptam is rola visszaigazolast (9995 Ft), de nem vagyok benne biztos, hogy annyiert meg is kapom: felemeltek tegnap este az arat 11500 korulre. ) 2-3 Munkanapot irtak, de ma rakerdezek, mi lesz az ara vegul. Mert a visszaigazolo mailben meg az olcso szerepelt.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
na, a korlátolt agyam nem is nézte a Raijintek v Xilence kínálatot.
Leto:
Ezen teszt alapján teljesen megéri! Oké, hogy "könnyű" és csak 3 csöves, DE, teljesítményre egészen korrektnek tűnik. KösziA Xilence-t megnézem, miféle tesztek vannak elérhetőek.
[ Szerkesztve ]
-
Adam_Shepard
addikt
válasz Adam_Shepard #85195 üzenetére
Jelentem a Brocken helyett egy Matterhornt vettem és annyi vele a bibi, hogy rálóg a legelső memória slotra. Ebből a szempontból, a későbbiekben ha valakit nem zavar, hogy nem látszódik az a világító panel, akkor jobb választás lehet a Brocken, mivel az el van tolva annyira, hogy szabadon maradjon a ram foglalat. Maga a hűtő eszméletlen szép. "kvázi" gyorsan fel lehet dobni, csak kicsit rá kell tehénkedni felrakásnál.
ha van rá igény, akkor lemérem a méreteit a lapnak egy esetleges későbbi referenciához.
.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest