Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz kristof123 #69901 üzenetére
(#69901) kristof123
DeepCool Gammaxx 200 megfelel és akkor nagyon árban maradtunk.(#69902) zoo8800
Az jó kérdés, ez egy alapból 775-ös hűtő lenne, találkoztam olyannal amibe volt egy másik lefogató is, azzal fel lehetett tenni 1155-re.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
zoo8800
veterán
válasz jim bcs #69903 üzenetére
Meglett, ami kell.
Retention Module ASM
3 EUR ez a lefogató, arra még rájön 6 EUR posta. Létezik, hogy ezt csak direktben tőlük lehet rendelni? M.o.-n sehol se találok.Melyik nagyker forgalmazza itthon az Arctic hűtőket?
rip and tear, until it is done
-
jim bcs
nagyúr
válasz zoo8800 #69904 üzenetére
Az lesz az és igen létezik, de nézz szét az aprón hátha van valakinek elfekvőben. Nagykerre azt mondanám, hogy szinte mindegyiknél van, kérdezz rá 1-2-re, valamint az apró mellett én felkeresnék 1-2 pc bontót is.
-
ati888
senior tag
Hello!
i5 3570k proci tuninghoz keresek hűtőt, Asrock Z77 Extreme4 laphoz, és egy Cooler Master Silencio 650 Pure házba, amibe max 162 mm fér el, plusz 2-3 mm, de akkor a zajcsökkentő habba lehet beleérne. Árban minél kevesebből szeretnék kijönni, max 15 körül.
Mik a lehetőségeim?
köszi
Ati
-
alfa20
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, adott egy régi konfig ami fel lett újítva, viszont a hűtése siralmas, (alapon: 62-65, terhelve: 85-90) így ezt is cserélni kellene, én az alábbi párosra gondoltam:
Arctic Freezer 7 Pro Rev 2 processzor hűtő
plusz a ház hátuljába egy: Arctic F8 Pro PWM 8cm ventilátora kérdésem az lenne hogy a fenti páros elég lenne a CPU hűvösen tartásához?
A pontos ajánláshoz:
1. fenti páros +- 1-2ezer.
2. FCPC W20
3. Asus P5LD2 R1.01
4. Intel® Pentium® 4 Processor 630
5. Kingmax 2GB 800MHz + Kingmax 1GB 800MHz,"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
qantum
senior tag
Szisztok! i5 6600k hoz szeretnék jó hűtőt,később kis tuning is lenne. Elég nagy a ház,nagyobb hűtő is elférhet. Mit ajánlotok?
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
jim bcs
nagyúr
válasz qantum #69909 üzenetére
Fent -> Jobb oldalt -> Téma tudnivalók
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni:
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
WinuX
csendes tag
Sziasztok, az Asrock Z77 PRO3 (ATX, LGA 1155, Intel Z77) + i5-3570 Intel Core i5-3570 3,4 GHz (6 MB) LGA 1155 CPU Box kombináció gyári hűtője kezdi beadni a kulcsot, szeretném kicserélni. Ház: Fractal Design Core 3000 USB3, RAM-ok: 8 GB DDR3 SDRAM 1600 MHz Corsair Vengeance Low Profile (2x4GB)
A Cooler Master Hyper 212 EVO hűtőről jókat írnak, viszont kicsit sokallom az árát 11 körül. Nem tuningolok, és relatíve ritkán van komolyabban izzasztva a gép.
Tudna valaki javasolni egy alternatívát, ami olcsóbb, és könnyű felszerelni? Az is jó, ha halkan teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
qantum
senior tag
-
jim bcs
nagyúr
(#69911) WinuX
Deepcool Gammaxx 200
Thermalright True Spirit 90M Rev.A
Alpenföhn Ben Nevis(#69913) qantum
Alpenföhn Brocken ECO
Alpenföhn Brocken 2
BE QUIET! Pure Rock
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér,BK-fekete,BL-kék,RD-piros)
Scythe Ashura
Scythe Mugen MAX
Ezek fölé árban és tömegre sincs értelme menni.
(#69915) qantum
akár lehet az is[ Szerkesztve ]
-
WinuX
csendes tag
Köszi a válaszokat!
-
T0rnad0
addikt
Sziasztok!
A paraméterek:
1. Mennyit szánsz a hűtőre? 10k, ha muszáj akkor max 15k
2. Milyen házba kerül? Cooler Master: Elite 331
3. Milyen alaplapra lesz? MSI H97 GAMING 3
4. Processzor típusa? i7-4790hez lesz
5. Ramok típusa? Micron 4x4 GB, nem magasJátékra is lenne használva, szeretném ha csendes maradna akkor is...
2. lehetőség: maradna a jelenlegi hűtőm, egy Noctua NH-C12P, csak kérnem kell ( vagy vennem ) a Noctua-tól átalakítót 1150-es foglalathoz. De úgy sejtem hogy már kevés lesz ez a hűtő az új procihoz
-
syler123
veterán
Ezt az üzletet ismeritek? Mennyire megbízható? Rendelném a Shadow Rock 2-őt és itt a legolcsóbb. PCX-nél sajnos nincs.
-
jim bcs
nagyúr
válasz T0rnad0 #69919 üzenetére
(#69919) T0rnad0
Üdv! Nem kevés az, ha postáznak egy lefogatót az baba lenne, márpedig tudtommal postáznak. Nézd meg mennyi lenne ha vennél egy lefogatót, ha olcsón megúszod akkor megéri, maradjon. Ha nagyon drága vagy nem küldenek mert nem találod a számlát, akkor egy másik hűtőt érdemes venni.(#69920) syler123
Mihez kell ekkora hűtő?[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz jim bcs #69921 üzenetére
I5 4670k, a 3,8ghz-ről szeretném feltornázni egy 4,2ghz-re, hogy offset feszültségszabályzást használhassak, most fixen van, ez nem gyere be. Feszkó nagyot fog ugrani, 1,07V -> 1.123V, ezzel együtt a melegedés is.
Még a Scythe Mugen Max lehet alternatíva, az még jobb is nemigaz? -
jim bcs
nagyúr
válasz syler123 #69922 üzenetére
Mekkora hűtő fér be? Az összefoglalóban ott vannak a magasságok.
Alpenföhn Brocken ECO
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGH
BE QUIET! Pure Rock
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér,BK-fekete,BL-kék,RD-piros)
Scythe Ashura
Scythe Mugen MAX
Scythe Mugen 4 PCGH Edition
Scythe Kotetsu[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz jim bcs #69923 üzenetére
160mm a max. 10 és 15k között vennék hűtőt. Ez a gép sokáig meglesz, szóval olyat szeretnék venni (Nem a venti a lényeg, az nem annyira drága), amit nem kell 1 év múlva cserélni, szóval inkább legyen túlméretezve, az csak jó a procinak, a venti legyen könnyen cserélhető és ha lehet legyen halk az egész.
TeeBee73: úgy számoljuk hogy a 2ő egy áron van, tehát a Mugen Max és a Shadow Rock 2. Mert PCX-nél 990 a szállítás, a másik üzletnél pedig 2000. Bár ráírtam a Pcx-re hogy hátha beszerzik a Shadow Rock 2-őt, régebben volt nekik.
Most nézem, hogy a Mugen Max 1mm-el magasabb, szóval az gondolom nem fér be.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz syler123 #69925 üzenetére
"szóval inkább legyen túlméretezve, az csak jó a procinak"
Nagyon rossz irányba gondolkodsz. Itt pont nem az a legfontosabb, hogy minél nagyobb legyen. A mainstream vonalon pasztázott kupak van és ez itt a lényeg, ha pl. csak 8 fokot lehet lehúzni egy prociról akkor nem fogsz tudni 12-t lehúzni egy 1.5kg-os 2 tornyossal se. Tehát felesleges egy túlméretezett diótörőt rárakni mert nem leszel vele előrébb, de hátrább lehet mivel deformálhatja a lapot. A performance kategóriánál más a helyzet, ott forrasztott kupak van és ott tényleg nem mindegy milyen hűtőt raksz rá, viszont ott se kell a legnagyobbat venni.Ott vannak azok amiket írtam, az összefoglalóban ott a magasság méret.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz jim bcs #69928 üzenetére
Az "említett bq" alatt a Shadow Rock 2-őt érted? Mugen Max 1mm-el magasabb, mint ami a házamba befér. 160mm-et írnak a Fractal Design Core 3000-re, a Mugen 161mm. Kár hogy a Mugen ventijét nem lehet lentebb tenni, mert alacsony ramjaim vannak, úgy beférne.
[ Szerkesztve ]
-
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Segítsetek ki kérlek, mert nem igazán értem a dolgot. Adott egy Titan Hati hűtő, amit sokáig használtam szeretettel. Váltottam, eladó sorban van épp, de felmerültek gondok. Eddig egy i3-2120-on dolgozott, tehát 1155, Asrcok H77 ProMVP lapon. Ezután nem sikerült felraknom itthon egy Asrock B75M DGS-re, és most egy Asus H61M Plus-ra se ment fel.
Hogy lehet az, hogy egyszer felmegy 1155-re, egyszer nem? Kezdtem hülyének érezni magam múltkor szerelés közben.
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Ribi
nagyúr
válasz hoffman_ #69932 üzenetére
Nem lehetne ilyen gond.
Furatok ahogy néztem körszimetrikusak.
Melyik rész volt ahol elakadták a felszereléssel?
Hátlap elvileg mind1 hogy megy fel, talán a felső rész amit ha 90 fokkal elforgatva akarsz felrakni akkor a környezeti bigyók miatt nem fér valamitől, de ez sem valószínű.[ Szerkesztve ]
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz hoffman_ #69934 üzenetére
Az érdekes. A hátlapot csak simán ráteszed az alaplapra akkor a furatai egyeznek az alaplap furataival? Egyeznie kell az nem kérdés, de látsz-e valahol eltérést? Esetleg csinálj egy pár képet és tedd be ide, vagy nekem pv-ba.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz jim bcs #69937 üzenetére
Kettő van hozzá, ami a hivatalos oldalán is, egy 1156-hoz és egy minden máshoz. Ez utóbbi jo AMD és Intel platformon, én is ezt használtam. Fabrikálni biztos nem fogok semmit, 3-4 ezer közötti áron válnék még tőle, az időm drágább Csak jó lenne rájönni, hol a hiba, mert ez egy klassz hűtő szerintem, valakinek még sokáig jó lehet, makulátlan, minden tartozékkal.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
tothfree
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi kombóhoz milyen hütőt ajánlanátok?
- ASROCK Fatal1ty Z97 Killer
- INTEL Core i5-4690K 3.50GHz
- CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1866MHz CML8GX3M2A1866C9R
- COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP EliteTuningot tervezek vele, de 4 Ghz-nél följebb nem nagyon akarom húzni, szóval extrémbe biztosan nem megyek át. Olyan 20k-s limitre gondoltam árban, de ha kell tudom tágitani a keretet.
Köszi!
-
tothfree
csendes tag
válasz DR|FTK|NG #69941 üzenetére
Gondolkodtam is, hogy rákérdezzek-e az esetleges ház hütő kombóra is, de már lassan úgy érzem rögtön a gépösszerakóba kellett volna mennem, pedig csak procit akartam cserélni. (most már azon gondolkodom vajon a táp elég lesz-e vagy az is kuka). Akkor Zalman Z3 plus és Thermalright Macho 120 rev A.
Köszi!
-
jim bcs
nagyúr
válasz tothfree #69940 üzenetére
Alpenföhn Brocken ECO
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGH
BE QUIET! Pure Rock
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér,BK-fekete,BL-kék,RD-piros)A házat én cserélném. Táp lehet cserés de ez dvga függő, GTX970-ig maradhat. Viszont ezeket és a többit beszéljétek meg pv-ban vagy az adott topikban, köszönöm .
[ Szerkesztve ]
-
bencus032
újonc
Helló Mindenkinek!!
Kérdésem az lenne hogy milyen hűtőt ajánlanátok az alábbi konfighoz:
Cooler Master Elite 120 MiniITX ház
MSI Z97I AC MiniITX alaplap
Intel Core I5 4690K Kezdetben alap órajelen ha majd kevés lesz akkor kicsi tuning
Radeon R9 270X Toxic
Memóriák még képlékenyek a hűtő miatt Maximum 65mm magas hűtő jöhet szóba.
Árba olyan 10-12 ezret szánnék rá de ha több és megéri az árát akkor mehetek feljebb isA segítségeket előre is köszönöm
-
jim bcs
nagyúr
válasz bencus032 #69944 üzenetére
Üdv!
Memória nem mindegy, mindenképpen LP kellene, az a biztos. A 65mm miatt csak topflow jöhet szóba és 120-as ventivel szerelt a k-s proci miatt.
Deepcool Gabriel (60mm)
Thermalright AXP-100 Muscle (58mm)[ Szerkesztve ]
-
ati888
senior tag
Én végül egy Thermalright Macho Rev B. hűtőt rendeltem, a külföldi teszteken igen jól szerepelt és a ramok is elférnek mellette. Ja és 162 mm magas.
Ati
-
qantum
senior tag
Sziasztok! Van valakinek Mugen maxja,hogy szuperál?
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
spezyal_
tag
Sziasztok!
Most tervezem a CPU lecserélését egy i5 2400-ra az alábbi konfigban :
Cooler Master Elite 342, Asrock H61M-VG3, Arctic Alpine GT11, 2x4 Gb Kingston HyperX black.
Gyanítom az Alpine GT11 nem lenne elég az i5 hűtésére, illetve terveim között szerepel a gép zajának minimálisra csökkentése. Ehhez keresném a megfelelő CPU hűtőt.
A gépet leginkább grafikai munkához, illetve wordpress hostolásra és szerkesztésre használom!
Köszönöm a tippeket!18 éve a hardveraprón!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.