Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Gerisz #32620 üzenetére

    látom SAd van. intel felfogatással nézted anno, annál is picit hozzáér a hőcső a felfogatás alaplappal párhuzamos részéhez?

    más: Thermalright IFX14 + Pressure vault bracket system (aka Silver Arrow gyári felfogatás): IFX14et sikerült összehozni socket1156al (giga p55a-ud3). ramok fölé belóg, felfogatással épp érintkezik, vagy sem (asztalon ezt még határesetre meg tudtam állapítani, házban szerelve esélytelen). elölről hátulra berakva összeakad a Cosmos oldalsó légterelőjével, hála égnek utóbbi kiszedhető. annak már kevésbé örülök, hogy a légterelőbe be volt rakva 2x120as venti 600-800rpmen, pici extra huzatot csinálni a videokártyának (meg az északi hídnak). sebaj, elvileg el tudom fordítani 90 fokkal, és úgy már elvileg működne. pullpullban.

    az SA felfogatás három fokkal egyszerűbben szerelhető, mint a H Type, hűtő elforgatásához se kell kiszedni a lapot, de magánál a bordáknál és a ventiknél ismét eszembe jutott, hogy miért is szoktak csuklani a mérnökök, akik szerint ez így egy elfogadható megoldás volt. a szerelési leírás viszont még mindig tagadhatatlanul Thermalright (egy 5x5centis kép a doboz hátoldalán, sockettől függetlenül... ami azért gáz, mert pl socket1156on van egy fém backplate, socket775ön nincs).

    a pressure bracket egyébként eléggé szépen van nikkelezve, súlya is van rendesen. drága, de van benne anyag. a backplate műanyag inzulátorja viszont nem tudom, hogy mennyit fog bírni. bár ennél legalább a csavaranyákat nem fogja lenyírni az alaplap idővel, mint anno a H typenál.

    aztán persze ha egyszer majd lesz lányom, és lesz kérője, akkor lehet azzal fogom tesztelni, hogy össze tud e rakni egy konfigot az IFX14el, persze házba építve.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák