Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz dqdb #67040 üzenetére

    MX Clear keménységű (~90gr bottom out!) nincs az Outemu univerzumban.

    Outemus pályafutásomat költséghatékony vonalon a Purple V1-gyel kezdtem, ami az Outemu Brownnál picit keményebb rugós (62gr?), picit taktilisebb kapcsoló volt (azzal barmoltam szét a szép 1800-at :W)
    Nyikorog, kellemetlen rajta gépelni.

    Később, amikor Gazzew elindult az MX ErgoClear vonalon az akkoriban népszerű Zealiok ellen, akkor jött ki az Outemu Sky, aminek a V2.2-es stemje bevallottan a Cherry kapcsolók feljavítására készült.
    Ez jóval taktilisebb, mint az MX Clear stemje, de csak 62 vagy 68gr (bottom-outos) rugóval voltak szerelve. (62 és 67gr Zealio ellenfele!)

    Abból szereztem Gazzewtől 68gr rugót meg V2.2 stemeket az MX Blackes MX 1000-embe, aztán sokáig az volt a fő billzetem, de amikor sok doksit kellett írnom, akkor egy idő után fájt a kezem a túl agresszíven taktilis stemtől, meg a viszonylag kemény rugótól, akkor visszaraktam a másik FrankenCherrymet, amiben Gateron Brown stemes MX Blue van (~MX Brown, csak picivel taktilisebb), azon sokkal kényelmesebb volt sokat gépelni.

    GMMKba eredetileg Gateron Silent Brownt vettem, mivel sokalltam az akkor frissen megjelent hangtompítós Outemu Sky Silentek árát, de nagyon nem voltam oda a puha Gateronokért, így mégiscsak vettem egy csomag Outemu Silent 68gr-ot.
    Mivel 5 lábú így a GMMKba bele kéne faragni.

    Aztán nem sokkal rá megjelent a feleannyiba kerülő Outemu Silent Grey, ugyanazzal a stemmel, de Cherry stílusú ház + erősebb rugó helyett a klasszikus Outemu házzal, meg kb. a Brown rugójával.

    Közben kezembe akadt a Sky Silent csomag, amiből anno pár darabot kipróbáltam a GMMKban, érezhetően keményebb a 68gr rugóval, mint a Silent Grey a ~60gr-ossal.

    Viszont ez a stem a 60gr rugóval is idegesítően taktilis, GMMKban nekem jobban bejött a lineáris Silent White.

    Ha költséghatékonyan akarsz hangtompítós MX Clear jellegű kapcsolót, akkor Silent Grey+kapcsolónyitó+csomag erősebb rugó.
    Viszont az Outemu hangtompítója vastag, nagyon nyúlós érzetet ad.

    Hangtompító nélkül jó kérdés, mivel a V2.2 stemet csak a sima Skyban használják, ócó Outemukban nem kapható.
    Esetleg Outemu Brownba raksz keményebb rugót, de az nem lesz annyira taktilis, mint a Sky ugyanazzal a rugóval.

    Ja, ugyanaz a stem általában taktilisabbnak érződik, ha keményebb rugó van alatta.

    Kérdés persze az, hogy az Outemu Sky (Silent) vajon belemegy-e a Redragon billzetek Outemu socketjébe.

    Bár ezt a régi képemet elnézve a balról második Outemu Skynak is pont ugyanolyan vékony lába van, mint a másik 3 Outemunak a képen.
    Középső Gateron Clear meg Kailh Copperé jóval vastagabb.

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák