Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz Egon #28658 üzenetére

    nekem volt anno egy Samsung membránosom, amit 7 évig használtam, majd áldozatul esett a kollégiumnak, valaki beleöntött fél üveg pezsgőt és azt már nem bírta. lehet azt is az emlékek szépítik meg, mert akkoriban nem sokat gépeltem még.
    utána vettem egy Logitech szettet, és nem is volt bajom azzal se, amíg nem vettem az asztali gép helyére egy Thinkpad notebookot. akkor jöttem rá, hogy a gépelés konkrétan lehet jó élmény is, a régi TP billentyűzetek a maguk nemében fantasztikusak voltak. utána vettem egy Dell Latitude-öt, az kicsit gyengébb volt, de még mindig nagyon jó.
    ez után a kettő után, akármikor ültem le a Logi elé, vagy a melóban osztogatott Dell/Lenovo membránosok elé, egyszerűen nem volt jó érzés gépelni rajtuk, éreztem, hogy a gombok nincsenek eléggé megvezetve, nem volt jó lenyomni őket.
    aztán, mikor eladtam a Dell laptopot, muszáj volt keresnem valamit a Logi szett helyére, akkor vettem a Cougar 200K-t, amivel egyébként teljesen elégedett vagyok még mindig, annak ellenére, hogy vettem egy Corsair Strafe-et is menet közben.

    nem mondom, hogy feltétlenül muszáj mechát venni, de az biztos, hogy aki fogékony rá, az fogja értékelni a minőségbeli különbséget egy átlagos membránoshoz képest. amiből egyébként biztos szintén van jó, csak a fene se akar megvenni belőle 10 félét, mire megtalálja. a mechából meg ha megszoktál egy fajta kapcsolót, akkor nagyjából tudod, mire kell számítani az összes olyantól és lehet egyéb preferenciák alapján választani.

    csuklótámaszt meg lehet kapni külön bármilyen billentyűzethez.

    nyilván nem mindenkinek van pénze ennyit költeni egy billentyűzetre, de ez nem is olyan, mint egy VGA, amire hajlamosabbak vagyunk súlyos pénzeket elkölteni, mert egy jó minőségű darab nem öregszik el, alig amortizálódik és nem kell lecserélni legkésőbb 5 év múlva egy újabbra.

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák