Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shinjike87

aktív tag

Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni abban, hogy mire érdemes cserélnem az alábbi configot, amennyiben szeretném, ha gond nélkül mennének a mai címek. Processzornak R5 5600X-et néztem, de VGA-ban tanácstalan vagyok, mert több helyen olvastam, hogy a GTX1070 után az RTX4070 a lényeges fejlődés, de az megfizethetetlen. Jelenlegi gépem:

Alaplap: Asus Prime B450M-A (AM4)
    Processzor: AMD Ryzen 5 2600 6 core 2,4 GHz
    VGA: MSI GTX 1070 QuickSilver
    RAM: Gigabyte Aorus 3733MHz 2x8 GB
    Tápegység: Chieftec Smart 600W

1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    Single&Multi együttesen. Minden új címmel (AC Shadows, MHW Wilds például).
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Alaplap.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Processzor és VGA.
    4. Mennyi a kereted rá?
    300e Ft.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    Csak 1080p-ben futtatnám a játékokat, mert 23"-os a monitor.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
    Ryzen procit szeretnék mindenképp az AM4-es foglalatomra és kizárólag csak Nvidia VGA az, amit használnék.

Előre is köszönöm.

• Shinjike87

aktív tag

válasz 4264adam #181931 üzenetére

#4264adam

Köszönöm szépen a segítségeteket. VGA-ban nem erőltetem a Radeon-t, csalódtam benne egy alkalommal, a GTX pedig olyan erősen indított nálam, hogy marad az nvidia. Nagyon ki kellene árulni a meglévő configom, nem fogok érte 145k-t kapni, hogy kifussa a 300 mellé az ajánlásod, de nagyon klassz, hogy így kihoztad nekem az optimális megoldást és számba veszem azt a lehetőséget, hogy mégis beruházzak rá.

#Pityulator

Sajnos RTX4070 az nem megoldható, nagyon drága, nem kapok annyit egy Ryzen5 2600 és a GTX1070 eladásával, hogy kifussa.

RTX4060 TI-ket hasonlítgattam össze az én GTX1070-emmel, az van kb +80%, befér 200 alá és marad arra a procira, amit ajánlottál. Ez reális lehet?

• Shinjike87

aktív tag

válasz cucka #181945 üzenetére

Sajnos korábban úgy jártam egy Sapphire RX580 Nitro-val, hogy azt se futtatta, amit egy GTX1060 3GB. :D Nem tudom, mi volt a gondja, utána már eszemben se volt azt a vonalat venni.

Új hozzászólás Aktív témák