Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shinjike87
aktív tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni abban, hogy mire érdemes cserélnem az alábbi configot, amennyiben szeretném, ha gond nélkül mennének a mai címek. Processzornak R5 5600X-et néztem, de VGA-ban tanácstalan vagyok, mert több helyen olvastam, hogy a GTX1070 után az RTX4070 a lényeges fejlődés, de az megfizethetetlen. Jelenlegi gépem:
Alaplap: Asus Prime B450M-A (AM4)
Processzor: AMD Ryzen 5 2600 6 core 2,4 GHz
VGA: MSI GTX 1070 QuickSilver
RAM: Gigabyte Aorus 3733MHz 2x8 GB
Tápegység: Chieftec Smart 600W1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Single&Multi együttesen. Minden új címmel (AC Shadows, MHW Wilds például).
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Alaplap.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Processzor és VGA.
4. Mennyi a kereted rá?
300e Ft.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Csak 1080p-ben futtatnám a játékokat, mert 23"-os a monitor.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Ryzen procit szeretnék mindenképp az AM4-es foglalatomra és kizárólag csak Nvidia VGA az, amit használnék.Előre is köszönöm.
-
Shinjike87
aktív tag
válasz 4264adam #181931 üzenetére
#4264adam
Köszönöm szépen a segítségeteket. VGA-ban nem erőltetem a Radeon-t, csalódtam benne egy alkalommal, a GTX pedig olyan erősen indított nálam, hogy marad az nvidia. Nagyon ki kellene árulni a meglévő configom, nem fogok érte 145k-t kapni, hogy kifussa a 300 mellé az ajánlásod, de nagyon klassz, hogy így kihoztad nekem az optimális megoldást és számba veszem azt a lehetőséget, hogy mégis beruházzak rá.
#Pityulator
Sajnos RTX4070 az nem megoldható, nagyon drága, nem kapok annyit egy Ryzen5 2600 és a GTX1070 eladásával, hogy kifussa.
RTX4060 TI-ket hasonlítgattam össze az én GTX1070-emmel, az van kb +80%, befér 200 alá és marad arra a procira, amit ajánlottál. Ez reális lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest