Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Szeretnék venni egy alaplapot integrált procival, vga-val.
Főbb Szempontok:- Legyen 12V DC csatlakozási lehetőség
- A cpu ne a leggyengébb legyen (persze nem erőgépet szeretnék, de úgy tudom atom prociból is több féle van. Illetve nem is fontos, hogy atom legyen, ha van más féle)
- Passzív hűtés
- Windows 8 64 bit támogatása
- Ezáltal jó lenne, ha több, mint 4 GB ram-ot kezelne, de legalább annyitA nem olyan fontos dolgok, de azért jó lenne: (Bár ezeket lehet bővíteni)
- Wifi (vagy foglalat az alaplapon)
- Filmnézésre alkalmas vga - HDMI kimenettel (vagy PCI express foglalat a bővítés miatt)
- USB 3.0Én ezeket néztem ki, bár mostanában nagyon nem követtem az informatika változásait, véleményeket kérnék:
- Asrock AD2700 illetve Asrock AD2700B (nem igazán vettem észre mi a különbség)
- ASRock E350M1/USB3Előre is köszönöm a segítséget!
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy melyik z87-es MSI lapnak a legkisebb a fogyasztása? (HTPC-be kell)
Sokáig úgy volt, hogy msi z77ma g45-öt veszek, mert minden tesztben nagyon jó volt a fogyasztása.
(De hogy ne legyen egyszerű a helyzetem, kijöttek a z87-es lapok és most azt szeretnék )
Még elég kevés teszt van, amit találtam a neten, van valakinek infoja ezzel kapcsolatban?
-
Paulo81
aktív tag
válasz bluyoo #52274 üzenetére
Igaz amit írsz, de az én esetem speciális, teljesítmény és ami fontos nagyon stabil fesz, jó minőségű alkatrészek kellenek - ezért gondoltam MSI-re mert az már "millitary 4"-et használ, ezért kell a "tuning" lap, de nem fogom tuningolni.
Ha megmondanám mire kelll kevesen értenének meg...
Ja és természetesen a fogyasztás is fontos, egyrészt a pénztárcám miatt, másrészt meg passzív gépet szeretnék.Házam még nincs, a proci terveim szerint i5-4670T lesz.
ATX vagy mATX méretre gondotam.[ Szerkesztve ]
-
Paulo81
aktív tag
-
Paulo81
aktív tag
válasz bluyoo #52281 üzenetére
Nézegetem ezt a tuv-ot, de nem írják, hogy pontosan milyen kondik vannak benne,.
Az msi low esr hi-c cap tantál kondijai nekem pont ideálisak lennének. Meg amit szintén elfelejtettem az a jó minőségű, minél több fázisú tápáramkör. Csak leírásokra támaszkodhatok, az msi 50%-al kevesebb tápzajt ígér, valamint ez a DrMOS is szimpatikus...A keret persze nem végtelen, de most egy netbook-om van és régóta készülök gépvásárlásra.
[ Szerkesztve ]
-
Paulo81
aktív tag
válasz bluyoo #52285 üzenetére
Na jó elárulom, hogy audophile rendszer alapja lesz a gép, mögé egy usb-s dac-al...
Most jön az, hogy úúúúúúúúú minek?????? A bitek azok bitek, vagy van egyes, vagy nincs, ugyanaz jön ki, mindegy, hogy milyen gépből, nincs különbség,.. stb...
Nem szeretnék vitát nyitni, de ez sajnos nem így van, és kegyetlenül számítanak bizonyos dolgok:- Gyors gép, főleg a processzor és a ram számítási teljesítménye számít - RAM gyors elérési idő, buszsebesség
- Jó tápegység, ez talán a legfontosabb
- Jó tápellátás ( ezalatt az értendő, hogy minél stabilabb, zajmenetesebb feszültség biztosítása ) a processzornak, valamint főleg az usb résznek, de általában az egész alaplapnak
- Audio célra a low esr kondik tudtommal optimálisabbak
- Passzív felépítés (a ventillátor mint elektromos motor zajt generál és nagyon lerontja a hangot)
- A kisebb áramfelvétel kisebb tápzajjal is járSzóval ezért fontos nekem a minél többfázisú tápellátás, hiába kisfogyasztású a proci.
Igazad van, hogy átlagfelhasználónak ez mind úgymond többszörösen túltervezett, de nekem nem.
Egyre több hifista tér át a pc alapú minőségi zenehallgatásra, mert nagy tartalékok vannak még ebben a dologban. Ami a legjobb benne, a könnyű fejleszthetőség.Lehet mégis asus lesz, az elektromos részéhez kevésbé értek, utána fogok érdeklődni audio célra melyik lehet optimálisabb.
-
Paulo81
aktív tag
válasz bluyoo #52288 üzenetére
Azért szeretnék t-s procit, hogy passzív lehessen a hűtés + pénztárca - sokat használnám és azért annyira nem vagyok eleresztve. (Erre a leendő gépre már legalább 2 éve gyűjtök, de legalább 5 évre tervezem venni)
A általad belinkelt teszt alapján az első msi lap a z87-g45 gaming, aminek jó a fogyasztása,.
Nem ragaszkodom az msi-hez, elolvastam az asus TUF reklámját, és az is jónak tűnik.
Szóval vagy a fent említett msi, vagy egy olyan asus, aminek több fázisú a tápköre.
Tudom, hogy hihetetlen, hogy jobb lesz a hang de a zenében sok hihetetlen dolog van.
De ez hasonló ahhoz, mint ha az erősítőbe beraksz még egy-két pufferkondit, jobb lesz a hang, pedig mérésre nem sok minden változott...[ Szerkesztve ]
-
Paulo81
aktív tag
válasz bluyoo #52301 üzenetére
Nem mondtam, hogy a 60-es kell, jó a gryphon is. Mindkettő lényegében ugyanaz. Azért kérdeztem a
sabertotth-ot, mert gondoltam az több tápfázisú, de nem. És az árát meg nem is néztem, csak a teszteket.Egyévkénr miért vannak akár 21 fázisú lapok is pl. msi mpower?
Foglaljuk össze az eddigieket:
Az Asus TUF minősítésű alkatrészekkel rendelkezik, jobb minőségűekkel, mint az msi millitary class 4.
Az msi viszont több tápfázisú, viszont elhagyta a DrMOS-t.
Döntenem kell, melyik a fontosabb...[ Szerkesztve ]
-
Paulo81
aktív tag
válasz bluyoo #52307 üzenetére
Végülis az itx sem gond, csak azért gondoltam, hogy kényelemesen legyen hely pl. egy nagy passzív procihűtőnek, de ha elfér akkor ok.
Nem tudom milyen tápellátású ez a lap, de ha bevállalja, hogy az usb és környékére garantálja a stabil 5v-ot kifejezeten az usb-s dac-oc számára, akkor az már csak jelent valamit, és kompromisszumot kötök.
Fogyasztásban sem végzett a középmezőnynél rosszabb helyen.A lényeg, hogy a mostani gépemnél nagyságrendekkel jobb lesz.
Már csak valami lehetőleg passzív tápegység kéne...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest