Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Killerlaca #59857 üzenetére
Hi!
Esetleg a Nem indul és mi a baja a gépemnek topicban tudnak segíteni. Első körben én megnézném jó-e az alaplapi elem és összeraknám az asztalon. Hátha ...
Használtan pl. az Asus P8Z77-V bár ez jóval jobb lap mint a mostani.
Újonnan pl. az ASRock Z77 Extreme3.
Bár mindkét esetben erősen a kerettől és a választott üzlet/hardver apró kínálatától függ ....(#59858) fagyisgonosz
Szia!
Ha nem lesz tuning minek a "K"-s APU?
Mindenesetre az APU-k nem az eget verő (CPU) teljesítményükről híresek szóval esélyes hogy hamarosan mégiscsak tuningolva lesz. Ha meg az iGPU-t fogod használni (ugye ez elég esélyes ha már APU-t vásárolsz) akkor meg a RAM-ot megint csak érdemes húzni hiszen nagyban befolyásolja az iGPU teljesítményét.
Szóval ATX méretben az ASRock FM2A88X Extreme4+, Gigabyte GA-F2A88X-D3H körül nézelődnék. Ha a kereted engedi kicsivel 20K felett az Asus A88X-PLUS.
A jobb audió szolgáltatásért már kicsit jobban zsebbe kellene nyúlnod. Pl. az ASRock Fatal1ty FM2A88X+ Killer az Realtek ALC1150 Audio Codec-el. Bár szerintem egy külön hangkártya még mindig jobb ha extra igényeid vannak.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Ðávid
aktív tag
válasz Killerlaca #59857 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy lemerült az alaplapon levő gombelem. Esetleg kipróbálhatnád egy újjal, hogy azzal elindul-e. Nekem is volt már ilyen. Sosem őrizte meg az időbeállítást a Windows, végül gondoltam veszek bele egy új elemet. Ez megoldotta a problémát.
Esetleg arról lehet tudni valamit, hogy mikor fognak érkezni a 95-ös chipsetű alaplapok? Lesz az Asusnál hasonló alaplap, mint a B85 Vanguard?
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Killerlaca #59865 üzenetére
Vannak de még mindig nem írsz összeget .... Vagy jobb hogy találgatunk?
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Killerlaca #59867 üzenetére
Hát azzal a kerettel csak használt Z77-es lap jön ki, és abból is az alja. Vagy régebbi chipset-el szerelt lapok a 6-os sorozatból. Bár voltak ASRock Z77 Extreme4 -ek de azokat már jegelték.
Újonnan még a mostani Z77 Pro3 -as lapod is drágább mint 20K!"... nem vagy tisztában az árakkal." Miért ne lennék tisztában az árakkal?
(#59868) Strauss
Akkor a három említett lap belefér a keretedbe.(#59869) bteebi
Szívesen!
Az első két üzletben ami eszembe jutott: [link], [link]. De az árú keresőn is van pár üzlet ahol elérhető.
De a régebbi LGA1155-ös foglalattal is kapható még szinte mindenhol. Szóval csak a választott CPU-n múlik ...(#59870) Moretimer
Egyértelmű hogy tuningra nem egy "csupasz" lap az ajánlottabb. De a P8Z77-V LX és az Extreme 4 között majd 10K-van.
Márkán belül a P8Z77-V LX2 vagy a Z77-A ami hasonló árban van mit a sima LX.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Killerlaca #59872 üzenetére
Semmi gond. Csak nem értettem ....
Esetleg nézd meg hogy a lapon nincs-e látható sérülés a forrasztásoknál. Tisztítsd ki RAM és VGA foglalatokat hátha valamelyik érintkező szennyezett. Ha van otthon cseréld ki a SATA kábeleket hogy azt is kizárd. Az SSD jó kondiban van (SSDlife Pro)?
Ellenőrizd a CPU foglalat lábait nem sérültek-e. Esetleg a rossz minőségű ház miatt befeszült a lap és sérült ...
De ezek csak kósza tippek. A linket "Nem indul és mi a baja a gépemnek topic"-ban is tedd fel a kérdésed hátha valakinek lesz egy használható ötlete.
Visszatérve a lapodhoz láttam egy Asus P8Z68-V-Pro -t még kiskergarival 18K-ért.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Killerlaca #59972 üzenetére
Hi!
Szerintem rosszabb mint amit linkeltem. Egyetlen egy előnye van a Z77-es chipset, de itt ki is fújt a dolog.
Ha az aktuális piaci árára vagy kíváncsi az "ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás" topic-ban tudnak segíteni.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Killerlaca #59972 üzenetére
Még annyit hogy ha mégis azt választanád, nem árt majd tisztázni hogy a Z77 Pro 4 -et vagy a képen szereplő Z77 Pro 4-M -et árulja.
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Killerlaca #59975 üzenetére
Szívesen! Lap és chipset között nincs különbség ...
De a chipset-ek közötti különbségek ezek: LGA 1155 chipsets
A múltkor említett lap (Asus P8Z68-V-Pro) egy "felső kategóriás" Z68-as, az általad linkelt lap meg egy "alsó kategóriás" Z77-es.
Csupasz tuninglapot én nem ajánlok. Ha már P8Z77-V LX akkor az átgondoltabb P8Z77-V LX2 -es változat. Esetleg ne menj hétvégén sörözni és újonnan a Z77-A![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Killerlaca #59977 üzenetére
A lényegen nem változtat. Egy olcsó tuninglap kell. Attól hogy "helyettesítésre" használnád nem lesznek olcsóbbak.
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest