Új hozzászólás Aktív témák

  • Milka 78

    nagyúr

    válasz Yeffy #94526 üzenetére

    Értelem szerűen MB csak birka vagyok :B
    Itt nem is a gyártó a rossz legalább is nem általánosan. Pl x570-ből az Asus nagyon jónak tűnik, míg a Giga X570-ből szintén frankó, de x470 és B450-ben nem túl acélos...akár csak a Z370 alatt, de kb a legjobb Z390-eseik nekik vannak. Minden gyártónak vannak jó és kevésbé jó szériái.
    Mint mondtam a Carboon egy jó kis lap és nálatok nincs is úgy túlárazva (itt azért nem ajánlott, mert irgalmatlan ára van). A bios chip mérete meg...na ja, még a saját gyártója is kiafdta valamiért a MAX szériát, tehát van némi alapja ennek a sztorinak. viszont mint mondtam van aki nagy megelégedéssel használja OC-s 3700x-el és nincs semmi baja a biosnak sem. A VRM rész egy picivel még erősebb is mint a Tomahawk-on találhatóak és valóban bőségesebb a körítés rajtuk, szóval nem vetném el ezt a lapot sem.

    Mondjuk van ilyen vélemény is róla...

    "Ha Ryzen 3000-el akarjátok használni, MEG NE VEGYÉTEK!
    Megvettem, mert nagyon jó értékelései voltak a kétezres szériánál. Viszont a háromezernél egy hulladék.
    3600-at vettem, és eszem ágában nem volt 570-es alaplapot venni hozzá 75. 000-ért úgy, hogy a proci került 65-be. Ami 75-öt alatt van 570-ből, egyszerűen szemét.
    A dobozára rácsaptak egy matricát, hogy "ryzen 3000 ready" Na, ehhez képest bebootolni sem akart, amíg nem flash-eltem rá a legújabb bios-t. Az is akkora nyűg volt, hogy hihetetlen. Csak olyan pendrive-ról megy, ami 16gb alatt van, MBR-ben és fat32-ben van. Ebből csak a fat32-őt írták le, a többit az MSI comment szekciójából kellett megtudni.
    De akkor ezzel ennyi, ugye? Hát nem. Ezek után is, minden indulásnál felvillan a cpu hiba led, és csak egy-két másodperc után tér magához és boot-ol. Ha egyáltalán bebootol, mert elég gyakran úgy marad, aztán mehet a hard reset. Ennek az értékelésnek a megírása előtt is 4-szer kellett resetelnem mire beröffent. Persze nincs rajta clear cmos gomb, hogy megkönnyítse a helyzetet. Az MSI pedig nem sieti el a dolgot. Megvan ez a lap bő két hónapja, ezalatt kijöttek egy úgy bios-al, de persze az sem oldotta meg a gondot.
    "

    Persze lehet ez hibás lap, user error vagy a csillagok rossz együttállása, de érdemes róla említést tenni, hogy ilyen is van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák