Hirdetés
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 2042
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
GiGaBiTeX
csendes tag
Sziasztok!
A10 6800K APU-hoz melyik lenne jobb választás:
Gigabyte GA-F2A88X-D3H vagy Asus A88XM-PLUS ?
A több bővítőhely nem számít, a kisebb méret sem, összességében a Giga DualBIOS funkciója miatt gondolkodom, hogy egyszer talán hasznos lehet, az ASUS VRM-je viszont mintha komolyabb hűtést kapott volna, a DigiVRM+ is hasznos feature-nak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok, a véleményeteket szeretném kikérni, mennyire érdemes low end alaplapokat venni?
FM2+ lapra gondoltam, de mivel semmi extrára nincs szükségem, csak valami alsókategóriás APU mellé 8 giga ram, meg a mostani dedikált 6670-em, így nem érzem szükségesnek, hogy akár 20k-t adjak a lapért.
Vagy esetleg a chipset miatt érdemes lenne?
Az első hsz-ben linkelt lapokat néztem, de ott nem írtatok felhasználási javaslatot az fm2+ lapokhoz.
A felhasználás főleg netezés lenne, filmnézés, programozás. Grafikai munka, játék nem. A 4 giga ram elég kicentizve elég a mostani gépen, ezért szeretnék 8-at.ui: 24/7 megy a gép, főleg a torrent, meg a rendelkezésre állás miatt (2 meghajtó van benne jelenleg, mindkettő sata2-es, későbbi ssd bővítésen gondolkodom)
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz GiGaBiTeX #58101 üzenetére
Pöpec kis lap mindkettő. Szerintem egyikkel sem nyúlsz mellé.
(#58102) Space marine ;
(#58101) GiGaBiTeX ;
(#58103) Crytec210 ;Nos, én tegnap raktam össze a következőt:
AMD Quad-Core A8 6600K dobozos Socket FM2 /AD660KWOHLBOX/ -- 25-26
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 alaplap -- 15-16
4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Blu Edition CL9 (KHX1600C9D3B1/4G) * 2 -- 22
Cooler Master Force 500 fekete ház (FOR-500-KKN1) -- 12
500GB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 16 MB cache winchester (WD5000AAKX) -- 12
Chieftec 450W tápegység iARENA (GPA-450S8) 12cm OEM -- 10
DVD író -- 5
---------------------------------
Ösz: 103.000 Ft + Cooler Master Hyper 103 hűtő 7K-ért. Bitang fürge.Az FM2(+) APU-k gyári hűtője egy kimaratott alumínium tégla, fel sem szabad rakni.
A8 6600K mellet elmegy a HD6670, de ha a 6670 teljesítménye elég, akkor egy FM2-es 750K Athlon elég.----------------------------------
SATA2 HDD-k miatt nem kell aggódni, menni fognak szépen.[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
GiGaBiTeX
csendes tag
válasz Zsivaagoo #58104 üzenetére
Köszi, még kicsit gondolkodom rajta
Most látom, hogy a Gigán 8 pines CPU tápcsatlakozó van az Asuson meg 4, ismerősöm tápján (400W FSP) akinek a gép kellene viszont csak 4 pines csatlakozó van.
Szóval ha a Gigát választanám akkor rendeljek Molex -> 4 Pin átalakítót is vagy csak az újabb szabvány miatt ilyen és elég a 4 pin is ?[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz GiGaBiTeX #58105 üzenetére
Nekem is csak a 4 pines van bedugva a 8-as aljzatba. Bőven elég. Nem oszt, nem szoroz.
A 8 pines CPU tápcsati még FX-8320 tuningolásánál sem hiányzott, ment az röccenés mentesen a 4-essel is.
Akkor kell - azerősbivalybika táp is -, amikor tuning miatt átléped a 125W TDP-t.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Pttypang #58107 üzenetére
Nem volt gond vele. A CTG-450-80P-n csak 4 pin-es a + CPU betáp.
A CTG-500-80P-n már 8-as.Ha már annyi delej kell, hogy a 8-as + CPU betáp kell mindenáron, akkor előbb elég minden a 8-assal, mint a 4-essel. De van védelem, nem kell mindent eszetlenül kikapcsolni.
-----------------
De nézd meg a tápodat! 4-es vagy 8-as a kiegészítő tápmadzagod?[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
veterán
válasz Zsivaagoo #58108 üzenetére
Rendben, értem, csak mikor legutobb egy villanyszerelo azt mondta, hogy nem kell oda a tobb vezetek, ket het mulva kellett visszahivni, hogy ha annyira nem kell, akkor oldja mar meg, hogy meg lehessen fogni kezzel a vezeteket, mert jelenleg nem nagyon lehet, szerintunk pedig ez egy pici problema. Innen jutott eszembe, hogy ezzel szoktak problemak lenni, de persze nem gondoltam komolyan, csak nagyon szelsoseges esetben menne ott annyi aram, hogy ilyen tortenjen
Everybody lies.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Pttypang #58109 üzenetére
220/380 azaz 230/400V az trükkösebb. A házban akkor melegszik a vezeték, amikor a max. 10A-t bíró rézmadzagok elé 16A-es kismegszakítót tesznek, aztán megy róla a mosógép, a mosogatógép, a villanytűzhely és a fater is arról a fázisról hegeszt a garázsban.
PC-nél, ahol követelmény a +8pines betáp, ott a cucc meg sem indul, amikor be akarod kapcsolni.
---------------
Védelem: tegnap a hővédelem leállította a tartalék gépemet, mert előző héten egy fórumtársnak egy kora GA-970A-UD3 (rev 1.2 ? ) lapjához kaptam szét BIOS frisítés miatt a cumót, utána még az FX-6300-as procijának a lábait is kiegyengettem, kapott tőlem hőcsöves gyári hűtőt és amikor újra összeraktam a tartalék gépet a proci hűtő csatlakozóját elfelejtettem visszadugni az alaplapra.
A 965BE felfűtött, 5 perc múlva kikapcs. Javítás 2 perc és minden tökéletes.Azért a védelem működik ám, ha valaki direkt szét nem cseszi.
-
veterán
válasz Zsivaagoo #58110 üzenetére
Csak picit alultervezték a hálózatot, nem számolták bele azt a pár gépet&lézernyomtatót, meg a raktárpolcok között minden sorban ugye neoncsöves világítás.. Amikor 3-4 lézeres egyszerre kezdett nyomtatni, akkor picit megdobta a rendszert míg fűtöttek
Everybody lies.
-
Razermazer
őstag
válasz bluyoo #58097 üzenetére
Mennyiben fogok hátrányt szenvedni a nem native usb támogatásban? külön vezérlővel mert az van azokon a lapokon(egyik nec, másik asmedia, melyik a jobb rosszabb). Hát sata 6gb még mai nap se nagyon használom ki de tény és való hogy a gyors ssd-hez kelleni fog, de ha kettő az sem baj mert igazán több nem is lesz, vinyók meg elvannak sata 3gb-is.
Ha meg mégis kéne lehet bele tenni egy vezérlő kártyát(azok meg tényleg nem drágák, jobbak biztosan azok nekem egy közép osztály is megfelel).
Szóval kis pénzből ez van kompromisszumot kell kötniSic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
bluyoo
nagyúr
válasz Razermazer #58112 üzenetére
"Mennyiben fogok hátrányt szenvedni a nem native usb támogatásban?" Gyorsabb, általában megbízhatóbb, problémamentesebb [link].
A több natív SATA3-at meg azért említettem "mert ssd lesz a gépben nem egy több raidbe" Gondoltam nem 2db SSD-t akarsz ..... [link].
Leszögezem komoly kis lapokat néztél. De miét is kerülendő újonnan (alig drágábban) ugyan annyiért egy Z87-es lap?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Razermazer
őstag
válasz bluyoo #58113 üzenetére
Awesome az a sok ssd ennyire burzsuj nem vagyok.
Két vga éppen elég a maga 100k-jával bár aprón azért lehet kifogni olcsóbban is.
Persze hogy szeretnék z87-et igazából egy gryphon is megtenné(Asrock sem rossz amit ajánlottál, de inkább Asust szeretnék venni) lehet találni 34k-ért(már ha van éppen aprón), és még két kártyát is beletehetek, de a 4770 az bizony most nekem igencsak drága.
Így abból kell főzni ami van
SSD max kettő lesz egybe, a raid inkább vinyóként az meg jó lesz sata 2 ként is. Munka ssd-n tárolás hdd-n.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
bluyoo
nagyúr
válasz Razermazer #58114 üzenetére
Asus márkában talán a Z87-A ami 35K környékén kapható.
"igazából egy gryphon is megtenné" Azt nem csodálom. Nekem is megtenné ...
De minek alapból SLI, I7, tuning ha nincs rá kavics?
Valahogy a Haswell I5 és egy viszonylag jól felszerelt B85, H87-es lap kimaradt.
Na de mindegy, is a kinézett Asus deszkák mint írtam nagyon is ajánlott kategória (mindkettőt elfogadnám), és az Ivy és Sandy Bridge CPU-k sem éppen gyengék (magam is egy szorzózáras I5-öt nyúzok még mindig).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Toby888
senior tag
tudnátok nekem egy tuningpotens deszkát I5-3570K-hoz ?? játékra szánnám egy joféle VGA-val, aaaa deszkára max 50K a keret
-
Razermazer
őstag
válasz bluyoo #58115 üzenetére
Majdan 3ds max és maya-ra kell a két kártya és sok sok ram, proci igazán nem kell erős egy jó i5 is megteszi kezdetnek.
Mert kiskavicsos grafikus leszek kezdetben aztán ha beindul lehet fejleszteni.
Köszönöm a segítséget így már képben vagyok, Majd megyek szépen vásárolgatni.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
bluyoo
nagyúr
válasz Razermazer #58117 üzenetére
Szívesen!
Mindig is fura figurák voltak a grafikusok.
Sok sikert az építéshez (is)!(#58116) Toby888
"tuningpotens"
Hát Sandy, Ivy alá már jó pár kitűnő lapot nem lehet kapni (ugye kifutó széria).
Amit hirtelen találtam pl. az MSI Z77A-GD65 valamivel 40K felett.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Toby888 #58119 üzenetére
Igen ... ezért is van az a hat kérdés oldalt ...
Mindenesetre ha tudsz szerezni, az Asus Maximus V GENE -nél komolyabb mATX-es lap nem nagyon van.
Bár az ASRock Fatal1ty Z77 Professional-M -ből nagyobb eséllyel találsz.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #58121 üzenetére
Nekem azonnal az impotens ugrott be. Tuning impotens lap ...
Bazinga!
-
veterán
válasz BomiBoogie #58125 üzenetére
Nem is a legolcsóbbakban gondolkodom, de szeretnék 20k alatt maradni, ilyen memória árak mellett próbálom leszorítani a komponensek összköltségét
Everybody lies.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Pttypang #58124 üzenetére
(58104)-ben már válaszoltam. Az egyik legolcsóbb mATX Giga lap ott van a hsz.-emben.
------
Ha a jelenlegi hűtődnek megvan minden AMD-s tartozéka, akkor mehet fel az FM2-re is.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #58123 üzenetére
Megöltük a topic-ot (egy időre)!
(#58126) Crytec210
20K-ba még az Asus A88XM-PLUS is belefér.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
törölt tag
Úgy döntöttem dobok az alaphoz még egy kis pénzt és ezt a kettő lapot néztem ki.
GIGABYTE GA-F2A78M-DS2 alaplap és a ASUS A55BM-K alaplap
Ebbe a hónapba meg is venném valamiéket a 2 közül csak nem tudom melyik lenne jobb választás.
Melyiket ajánljátok a 2 közül ? több évre venném.
-
jim bcs
nagyúr
válasz baboss #58133 üzenetére
Szia!
Ha már a legdrágább msi-t nézed akkor én inkább az Asus Maximus VI Extreme-t venném. Eme 5 lap közül válassz és szűkítsd a kört asus-ra vagy msi-re úgy könnyebb lesz dönteni, mivel itt egyikkel sem lősz mellé döntsön a szimpátia.ha nem lenne fontos az atx méret akkor sokkal olcsóbban megúsznád egy matx-el mondjuk egy Asus Maximus VI Gene-vel vagy Asus Gryphon Z87-el
Asus Maximus VI Extreme
Asus Sabertooth Z87
Asus Maximus VI Hero
MSI Z87 XPOWER
MSI Z87 MPOWER MAX[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz baboss #58133 üzenetére
Kedves kollega, hagyd azokat a lapokat. A Crosshair Formula utan neked egy ASUS MAXIMUS VI FORMULA-ra van szukseged ! Az extreme az inkabb bench veregetoknek kell, a
seggsziklatasrock-ot hanyagold. A MSI nem rosz, de inkabb Asus-t ![ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
jim bcs
nagyúr
válasz MiklosSaS #58137 üzenetére
bizony ám hogy jó sőt, na itt a sorrend akkor, az extreme-t kivettem mert nincs értelme
Asus Maximus VI Formula
Asus Sabertooth Z87
Asus Maximus VI Herorészemről egy Asus Maximus VI Gene-vel tökéletesen ellennék mindenre elég ám még sok is, veszek is majd egy Gene-t de megvárom a Skylake-et akkor hosszabb ideig fog maradni a lap mint mostanában
[ Szerkesztve ]
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz BomiBoogie #58144 üzenetére
Nem csak a csúcslapokról van itt szó hanem összességében mindent figyelembe véve. Elég megnézni az Asus Vanguard B85-öt, 5év gari, az ára sem vészes, mindent tud amire szükség lehet. Kell még valami...nemhiszem?
Idén is összeraktam már egy pár gépet minden nagyobb gyártótól, de még mindig azt mondom hogy messze az Asus lapjai a legjobbak a segédprogramokkal és a tökéletes biossal együtt. Azért lett minden gyártótól egy gép mert én is kíváncsi voltam melyik is a legjobb otthonra/munkára egyaránt, igaz ebbe volt márka kikötés is de ettől függetlenül ha egy mód van rá én Asus-al szerelek.
-
Ottó58
senior tag
válasz BomiBoogie #58144 üzenetére
Kössz, ez válasz, de a másik csak nagyképűsködés.
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
baboss
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Ár érték arányban az ASROCK tényleg jó.Már volt hozzá szerencsém.
Az MSI lapom még nem volt,ezért voltam rá kíváncsi mi a véleményetek róla.
GIGABYTE lapom már volt,de nekem a végén nem jött be. , ezért nem is szerepel a listában.
Az ASUS MAXIMUS VI FORMULA-t kihagytam a listából, pedig ez tetszett meg igazából,és még blokk is van rajta, maradhatna a jelenlegi 2 körös vízhűtés.
Idáig az ASUS jött be nekem a legjobban.A gyereknek is azt vettem.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest