Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
Megszületett a döntés, Asus Maximus Hero alaplap lesz és bele egy 4770K
Köszönöm a segítségeteket. -
Casanova*
veterán
használ valaki ASUS Gryphon deszkához Armor KIT -t? ettől nem lesz hűvösebb a cpu? megéri ezt venni?
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Casanova*
veterán
válasz kristof123 #52803 üzenetére
akkor nem kell az a KIT.
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
-
anytime
őstag
válasz Zsivaagoo #52805 üzenetére
Doktor Úr!
Akkor azt hiszem, nálam képzavar van Elmondom, most hogyan áll az infrastruktúra ...
Van egyszer ugye a vas. A delej (net) az egy ZTE ZXHN H168N router-en keresztül jön be (nem nevetni, az Invitel adta ingyéééé). A router a desktop-al LAN kábellel van összekötve, a mobileszközök pedig wifi-vel érik el a netet.
Tervezek venni egy smart tv-t és erre szeretném áttolni a filmeket. Gondoltam, vagy egy HDMI-vel (10-12m) kötöm össze a gépet és a tv-t vagy gondoltam, wifi-n keresztül küldöm át a filmet. Ezek szerint ha már van egy központi router-em (Invitel), akkor nem is kell már wifi-s alaplapban gondolkodnom?
Azt gondolnám, hogy a TV wifi-je csak akkor veszi a filmet, ha az alaplapom tud wifi-n keresztül kommunikálni. Ha így van, akkor a mostani, H87I-PLUS, az nem. Ami nem baj feltétlen, ha a HDMI megfelelő képet és hangot visz át, ezen a 10-12 méteren.
Ebben (sem) vagyok nagy spíler, de addig nem szórom a pénzt feleslegesen, ameddig nem muszáj ....
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz anytime #52764 üzenetére
"ha egyszer jol osszeraktatok nekem a vasat" Tetszetős kis vas lett az már biztos!
(#52772) Mahrenburg
Nekünk öröm hogy úja felbukkantál! "meg persze a világuralom, meg stb." Ez egészen jól hangzik! A téli casting hamarosan indul! Szólj ha sikerült Viagrát szerezned , akkor irányítunk egy gépelni ugyan nem tudó ......(#52793) 8.utas
Hol olvastál olyat a H87 chipset -es lapoknál? Az a "Tuningképes lapok"-nál található és tényleg minimális. Erősen gondolkozom hogy törlésre is kerül hogy ne kavarja az érdeklődőket feleslegesen .... legalábbis a "korlátozott tuningjához" rész.
De írj egy keretet kérlek és keresünk egy jó ATX-es lapot neked.Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #52807 üzenetére
Bluyoo - "A téli casting hamarosan indul!" - Great!
" ...akkor irányítunk egy gépelni ugyan nem tudó ... " - És olvasni tud? De talán mindegy is, remélhetőleg úgyis mással leszünk elfoglalva...
Miklosssss - Dehogy bujkálok, csak eddig a jelenlegi titkár(takarító)nő a mellékhelyiségen trónolt, s nem tudtam addig hsz.-t küldeni...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Zsivaagoo
őstag
válasz anytime #52806 üzenetére
Nos...
Azért írtam a WDR4300 routert, mert azon van 2 db USB2 port, amiből az egyikre lehet tolni vinyót és a router gyakorlatilag NAS-ként is fog funkcionálni, ahonnét a HDD tartalma UTP kábelen és WiFi-n is elérhető.
(A másik USB2 portra pedig dugható hálózati printer.)Nálad ugye van a Zinviteles rúter - tudja a tök, hogy mit tud - és van a gép, amiről tolnád TV-re a lényeget.
Na, hogy aztatatat hogyan lehet megoldani, hogy az okos TV a WiFi-s hálón háttértárként lássa a gépeden "megosztott" tartalmat, arról lövésem sincs egyenlőre, de valószínűleg hosszú és csavarosan cizellált káromkodásokkal fűszerezett szopáscunami árán valami csak kiderül.Eddig, a felállásokat elemezve a 10-12 m-es HDMI kábel tűnik az üdvözítő megoldásnak.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
4670k-hoz ajánlanátok nekem egy olcsó lapot?
Fogom húzni a procit, de nem vagyok OC huszár, szóval nem kell 30-40-50ezres lap!
Egy nagyon olcsó jó lapot ha ajánlanátok hálás lennék!
miklosss2012: Uhh... sajnos ez nekem nagyon sok!
Értem én, hogy az ne vegyen K-s i5-öt akinek nincs pénze normális deszkára, de rengeteget spóroltam rá és szeretnék egy norális CPU-t ami kihajtja a videokarit, így, hogy tegnap vettem meg az új VGA-t ~70E Ft a keretem proci+lapra.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz anytime #52806 üzenetére
Mint anno írtam "Nem fog menni próbáltam. Legalábbis a Samsung AllShare programmal nekem nem sikerült megcsinálnom." Viszont a 3D 1080p filmeket is prímán kezeli .... legalábbis nálam. De a Tv-m egy 10m-es HDMI-vel is rá van kötve a Pc-re.Szerintem is úgy lenne a legegyszerűbb .....
(#52808) miklosss2012
(#52809) Mahrenburg
"És olvasni tud?" Minek az? Titkárnő könyörgöm! Nem feleség!(#52811) Daffchy
"szóval nem kell 30-40-50ezres lap! " Akkr meglehet nem kellene ezt a tuning dolgot erőltetni. Ma már nélküle is elég tekintélyes teljesítményűek a CPU-k![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Casanova*
veterán
válasz Daffchy #52811 üzenetére
Gigabyte B85M-D3H alaplap ez jó,ami olcsó,de tuningolni nem nagyon fogsz tudni...
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Zsivaagoo #52810 üzenetére
Na, megnéztem ezt a ZTE nevű fost, és az a véleményem, hogy kéne utána mégiscsak egy WDR4300 router, vagy valami egyéb TP-Link router hasonlóan jó szolgáltatásokkal.
Oszt van saját magad által felügyelt saját hálózatod, a szolgáltató csak a saját szarjáig fog ellátni, ha akarod, akkor letiltod a ZTE-n a WiFi-t és a "te routered" fogja a WiFi-t nyomni és a hálózati nyomtatód és a routerre dugott vinyód is normálisan elérhető lesz, az okos TV pedig hozzáfér mindenhez, amit engedsz neki.
Nem tudom, hogy az alaplapi WiFi mennyivel kerül többe, mint az, amin nincs, de én vennék egy jó routert.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Daffchy
őstag
válasz Casanova* #52815 üzenetére
Köszi, csak így nincs értelme a K-s procinak.
bluyoo: Időtálló CPU-t szeretnék, évekig nem fogok tudni költeni a fő komponensekre, meg ne is igazán szeretnék. Ezért egy K-s proci kellene amit meg lehet rángatni és így azért időtállóbb mint egy sima i5.
De ehhez meg dukál a Z-s lap... abból meg nem tudom melyik a legolcsóbb még ajánlható. -
Casanova*
veterán
válasz Daffchy #52817 üzenetére
nem tudom a nem k-ás procit lehet-e húzni 4 ghz-ig. vagy a k-ás procit ebbe a lapba lehet hogy 4,2 ghz-ig húzható. okosok megmondják!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz Daffchy #52817 üzenetére
Értem de a legolcsóbb csupasz Z87-es lap is 25K Szóval a még 30K-se legyen elég nehezen kivitelezhető , és szerintem nem is igazán jó döntés annyira olcsósított tuninglapot venni. Főleg hogy (mint mindenki) hosszabb távra vennéd. ~35K környékén kellene legalább nézelődnöd.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Daffchy
őstag
-
bluyoo
nagyúr
válasz Daffchy #52822 üzenetére
MSI oldalról pl. Z87-G55 , Z87-G43 Gaming Asus részről pl. az Z87-A.
Az Fx alá 25K környékén az Asus M5A97 EVO R2.0 Ha lesz többkártyás rendszer a későbbiekben akkor az egy kicsit komolyabb M5A99FX PRO R2.0 akár FX-9370/9590 alá is.Bazinga!
-
8.utas
tag
válasz bluyoo #52807 üzenetére
Szia!
Rendben!
Konfig: i5-4570 + R9 280X
A keret mondjuk legyen 25, de pár ezer nem számít, ha van értelme. Ha olcsóbb is tökéletes, az se baj. Hosszú évekre veszem a gépet.
Annyi kellene, hogy vagy legyen rajta PCI vagy Firewire. Azért gondoltam az ATX-et, mert régimódi vagyok, és ha egyszer egy nagy házba teszem, ne legyen minden összenyomva, nem notebook. Nagy a VGA, a Cooler.Ha kihagytam vmit, kérlek kérdezzetek.
Üdv, 8.utas
-
bluyoo
nagyúr
válasz 8.utas #52824 üzenetére
Szia!
Lehet ragaszkodni az ATX mérethez de szerintem mára felesleges ...
Mindenesetre akkora kerettel már a legjobb ATX-es H87-es lapok is megvannak ...
Pl. Asrock Fatal1ty H87 Performance , Asus H87-PRO , ....Bár egy két B85-ös lapot is érdemes fontolóra venni:
mATX méret:Gigabyte G1.Sniper B5 , Asus VANGUARD B85 ATX méret:MSI B85-G43 GAMING[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
kovi166
tag
Sziasztok.
Közeljövöben szeretném lecserélni a gépemben az alaplapot.
Mostani gép.
Asus P5Q Jobbik féle Japán.
Q9400 2,66MHZ
Ram DDR2 4GB.
HD 6850Ami kéne kb 20,000ft lap 1155
Hozzá kinéztem egy I5 3450
És kéne hozzá 8GB ram
Vidi kari most marad nincs rá sastojás
Jo lenne ha továb lehetne fejleszteni mert a P5Q 5éve vettem azota csak rakom bele a cuccokat!Válaszokat köszönöm üdv.
Kovi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Daffchy #52827 üzenetére
Szívesen!
Hát ott az MSI 990FXA-GD65 de én maradnék az Asus-nál. Nem tetszik? Vagy mi a gond a M5A99FX PRO R2.0 -vel?(#52828) 8.utas
"Köszönöm, ezek közül bármelyiket választhatom, teljesen mindegy?" Hát azért nem teljesen mindegy de egyik sem rossz választás. Mindegyiknek megvan az előnye .... Ja a G1.Sniper B5-öt elírtam (nem is egyszer) ATX nem mATX ...
"Fontos lenne rá egy cooler, ami elfér és hátrafelé viszi a meleget. " Azért a legtöbb CPU hűtő simán elfér egy mATX lapon szép is lenne ha nem így lenne. Egy két batár azért szűkösen vagy egyáltalán nem de gondolom egy szorzózáras CPU-ra nem teszel akkora hűtőt.
"Ugyanakkora hely van a VGA felé attól, hogy mATX?" Legtöbbször egy slot-al kisebb a távolság. De ezt ha ránézel a lapra láthatod.(#52826) kovi166
Miért nem Haswell (LGA1150)?(#52829) kovi166
Hát ha azt a kis tuningot is szeretnéd kihasználni ...
Ha nem akkor szerintem Asus P8H77-V[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Miles
aktív tag
msi z77 mpower vs maximus v gene:
Kérdésem az lenne melyik érné meg jobban i7-2600K proci alá tenni? Kb. egy árban tudnám mindkettőt megvenni. Egyik barátomnak volt III-as maximus-sa, arra panaszkodott hogy ciripelt a hang benne.
Nézegetem a képeket róluk, msi hangchip megfelelő távolságban van a többi cucctól, viszont a V gene-é elég közel van és bezavarhatja.
Pro és kontra érdekelne.
Köszönöm a válaszokat előre is! -
doboka98
tag
Sziasztok! Netezésre, filmezésre való gépet állítok össze nagyszüleimnek. Eddig kinéztem ezt az alaplapot MSI H61M-P31 G3. Mellette lenne egy Pentium Dual Core G2030 és 4GB ram. Ha nem jó az alaplap kérlek indokoljátok meg! Előre is köszi .
-
bluyoo
nagyúr
Mindkettő komoly lap ... pro-kontra? Ha ATX-es lap kell MSI ha mATX akkor az Asus.
A bővítőhelyeket nem sorolom abban egy ATX-es lap mindig előnyben van. Az MSI-hez még hozzájön a WiFi és a Bluetooth. Tápellátás tekintetében az Asus egy digitális megoldást alkalmaz az MSI pedig egy analógot DrMOS-al. De az MSI lap mellé inkább a P8Z77-V menne mint kontra.
Ez a ciripelés érdekes ... a ROG lapokon árnyékolást kaptak az audio chipek. Ráadásul alap esetben "ciripelni" még a 10K-s lapok sem ...(#52834) 8.utas
Megkérdezhetem miben látod jobbnak mint az ajánlott 5 lapot?(#52836) doboka98
Szia!
Puritán , "régi" H61-es chipset-el ellátott lap .... USB3 és sata3 nélkül ... Bár a nagyszülőknek talán nem hiányozna. Ha teheted már a B75-ös lapok közül válogass.
Mennyi lenne a lapra szánt keret?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz doboka98 #52838 üzenetére
Egy barátomnak nemrég ajánlottam az Asus B75M-A -t. A végén egy I5 került bele és nagyon meg van elégedve a lappal (is) és a 15K-s keretedet sem lépi át. Minden megtalálható rajta ami egy olcsó gépbe kellhet .....
Az Asus szerintBazinga!
-
kungzi
veterán
hali
ilyen lap szerintetek elég lenne egy fx8320-hoz? alulfeszelve menne 4Ghz-en
-
bluyoo
nagyúr
válasz kungzi #52844 üzenetére
Hi!
Hát jó kérdés hogy pontosan mit menne és mekkora feszültség mellett. A 4GHz az biztos ...
A lap maga jó nyugodtan veheted. Abban az árban talán még az M5A97 EVO R2.0 is szóba kerülhet.
A többre az AMD FX topic-ban majd az Fx tulajok.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz kungzi #52846 üzenetére
Ez tiszta sor azért is írtam még pluszba az M5A97 EVO R2.0-t 23K-ért.
"Abból a topicból küldtek át ide" A CPU-d alulfeszelésének mértékében pedig ott tudnak érdemben nyilatkozni. Bár ez erősen CPU függő ... még ha egy jó lapnak szerepe is van benne.
"csak kérdés milyen a vrm hűtése..." Hát ez ügyben biztos az EVO R2.0 viszi a pálmát.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest