Új hozzászólás Aktív témák

  • TechN7ne

    nagyúr

    válasz bluyoo #51523 üzenetére

    Nekem is szimpatikusabb a neve az Asus-nak,maga az ASRock márkát "gagyinak"tartottam mindig is,valahol előítélettel gondoltam rá minden tapasztalat nélkül. Legelső gépem amit én raktam össze egy 939-es AMD volt,rögtön Asus lapot választottam ami használat alatt egy kis idő után belassult. Az istenért sem tudtam,hogy mi lehet a baja,vittem vissza az Aqua szervizbe,egy hétig tesztelték,aztán visszakapta,hogy semmi baja. Haza hozva a hiba ugyan úgy fent állt,ismét elvittem nekik,előttem összedugták és lám,nekik is belassult,kiderítve,hogy a mem vezérlője volt hibás,vagy vlmi ilyesmi. Helyette választottam egy ASRock lapot,minden gond eltűnt,örömmel használtam 1 teljes évig. Ezek után AM2+-ra váltottam (akkoriban jött ki ez a foglalat),ismét Asus lapot választottam,használtam teljes 7 hónapig,mikor egyszerűn fekete halált jelentkezett (ventik felpörögnek,állapot jelző működik,viszont se kép,se hang),vissza vittem a jó öreg és megbízható Aqua szervizbe,rögtön cserélték,be látva a lap meghibásodását. Egy Gigabyte lapot választottam helyette,emlékszem az volt mai napig az egyik kedvencebb gépem 2010 környékén,pontos konfigom,még fent van a pcdome oldalon..: :)

    "GIGABYTE GA-M68M-S2P,AM2+ Dual Core Processor 2X 7850,Arctic Cooling Freezer,4GB DDR2 1066 RAM/2X2GB KingMax/,PowerColor HD5670 1GB DDR5,500GB WD Caviar Blue 16MB Winchester,Audigy 2 Gold,Pioneer DVR-115D,FSP 400W"

    2012 év elején eladtam itt aprón fájó szívvel az egész gépet és AM3+-ra váltottam. Ismét Asus lap mellett döntöttem,pontosan egy ASUS M5A78L-M LE lapot választottam,hisz nem volt akkora igényem egy használtan és olcsón megszerzett AM3 X450 proci alá. Mikor haza hoztam és elkezdtem beszerelni az házba,annyira szegényes és vékony nyákja volt,hogy miközben csavaroztam majdnem kettérepedt az egész,használat alatt a minimális chip borda majdnem felgyulladt,kb.65-70fok volt az alaplap AIDA és Bios szerint is. Nem kellet többet gondolkodnom,szaladtam vissza az Aqua-ba,kitalálva egy ürügyet,hogy kék halálozott a gép,természetesen az nap vettem a lapot,minden gond nélkül le vásárolhattam az árát,egy Asrock alaplapot választottam,pontosan a szerinted is "vicc" kategóriás ASRock > 960GM-GS3 FX deszkát. Majdnem mostanáig használtam minden gond nélkül és kielégítő örömmel,max 38-40fok-os alaplap hő értékekkel,magfelóldotta gyönyörűen az X450-em Phenom II X4-é,és mindennel játszottam amivel akartam egy GTX660 társaságában vele,soha nem fagyot és nem kaptam kék halált sem.

    Mostanában gondoltam kipróbálom az Intel oldalt is,eladtam aránylag egész jó áron az AM3 procim és Asrock lapomat,szaladva az Aqua-ba vettem egy 1155-ös Asus lapot,és ideiglenesen egy G2030 prockót bele,míg a köv fizunál i5-re váltok.
    Szerintem te is emlékszel mennyi bajom volt a lappal,boot idő lassúlás,akadozó és gondolkozó parancs reakciók,állandóan a Milyen gépet topic-ban panaszkodtam,de sajnos senki sem tudott kielégitő magyarázatott adni a jelenségekre. Három munkanapon belül,pontosan a harmadik napon vissza szaladtam az Aqua szervízbe és elmondtam,hogy mi a problémám vele,kipróbálták egy SSD-el és be látták,vlmi valóban nem stimmelt vele. Megkértem őket,hogy ajánljanak nekem egy tuti és megbízható 1155-ös lapot 17k-ig,amiből a legkevesebb ment nekik vissza szervizelésre,ők a mostani általam használt ASRock lapra esküdtek,hogy qurva jó,és még egy negatív visszajelzést sem kaptak róla,pedig már eladtak egy jó pár darabot belőle.
    Hazahozva összeszerelve vele a gépet,minden furcsa jelenség,gondolkozás,lassú windows indulás eltűnt,azóta is nagy örömmel és hibátlanul használom.

    Röviden ennyi tapasztalatom van az Asus lapokról,nem mondhatom,meg más sem,hogy ellene vagyok,mert mindig próbálkoztam,és akár hányszor új gépet terveztem összerakni,mindig egy Asus lappal kezdtem. Lehetséges,hogy csak szerencsétlen vagyok ezen a téren,az isten sem akarja,hogy Asus lapot használjak. :DDD Asrock lap mindig egy végső megoldásként "reményként" szolgált,és lám mindig a legjobb gépeim alaplapjai lesznek.

Új hozzászólás Aktív témák