Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz acc200 #31450 üzenetére
Igazán nincs mit. Ha van/lesz még kérdés, bátran írj, főleg, ha az U3S3 lap mellett döntöttél, nekem is olyan van.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Max_218
tag
Sziasztok!
Új alaplapot szeretnék venni ,mostanában ,max 2héten belűl .A jelenlegit cserélném :Asrock A 780LM-S.
A dolgaim amiket az újba szeretnék rakni : 6gb ddr 3 ,1333mhz Kingston ram,
Amd athlon ii x4 645 3.1GHZ
Amd 6670 1gbEzekhez szeretnék valami jókis ,deszkát,
a csere a ramok miatt lenne,mert a mostani asrock ,nemkezeli le a ddr3.-at ,viszont nagyon olcsón jutottam hozzájuk,igy ezeket vettem meg előre,ésmost kellene egy új lap.
Amit kinéztem az http://ipon.hu/webshop/product/asrock_785gm_s3/167252
Viszont csak 2 foglalatos a ram,meg kicsit visszaolvasva ,valaki írta hogymár kifutó szériák az Am3.-as lapok,igy botorság úgyanarra váltani ,Ha a mostani is am3.-as. Maximális keret rá 20k.Köszönöm előre is.
-
HpocoH
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. HTPC-t szeretnék építeni, főként videolejátszás, esetleg régebbi címekkel (Heroes V, KoH, CnC3) egy kis játék, mindez linux alapon.
Szerintetek erre a célra A75 lap+Llano (valamelyik 65w-os) vagy Z68 (elvileg ezekbe majd jó lesz az Ivy nem?) + Pentium G850 (tudom, nem i3 de nem akarok videót kódolni)?Mini-itx-es lapban gondolkodom pl: AsRock Z68M ITX/HT, a lényeg hogy a prociba épített IGP-t szeretném használni kizárólagosan.
PS: akinek van az új Llanokkal linuxos tapasztalata, kérem ne tartsa magában.
Köszönöm.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok
1156-os lapot keresek. Ilyenre lenne szükségem :4 Db DDR 3 foglalat,
P55 chipset,
2 db PCI-E csatlakozó,
ATX méret.Valami olcsót keresek, mert csak átmenetileg kell. Írhatnátok egy pár típust.
-
Márton
nagyúr
üdv
lenne valahol egy lista a "cicergő" 1155-ös lapokról?
Egy asust kinéztem magamnak, erre a topic-jában olvasom
hogy nem egy embernek cicereg. Most akkor mindegyik
szóbajöhetőre keressek rá, vajon hangtalan-e?
Egyáltalán mitől van ez?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Márton #31462 üzenetére
Én fixen alulfeszeltem, így terhelve is kevesebbet eszik, összeségében többet spórolok így mintha csak üresjáratban venné vissza a feszt. Igaz nekem alapból elég magas a procim VID-je. Kicsivel több mint 1,2V-ot kap alapból ehhez képest kerek 1V-al is beton stabil.
mod:
Amúgy van aki pl nem cseréli ha cicereg/sípol a lap, ilyen pl az MSI. Pedig marha idegesítő, ugye áthúz a tekercsen a fesz ezért ciripel. Nem okoz rendellenességet (ezért nem cseréli pl az MSI) csak zavaró.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Márton #31464 üzenetére
Kis ker visszaküldi a gyártónak, inkább tőlük függ.
Azt nem tudom sajnos. Csak, hogy haver MSI-jét csek ezért nem cserélték. Én nem is próbáltam gariztatni a Gigámat, mert alulfszeléssel megoldottam és amúgy is így használtam volna.
Hátha a többiek tudnak majd mondani vmit...#nincsbennetarcsi
-
Beast007
aktív tag
válasz tranceplanet #31452 üzenetére
Köszi! Közben utána néztem én is , igazából arra lennék kíváncsi , hogy akkor április elejétől kis hazánkban is elérhető válik? Ja és még valami láttam a procik listáját új lapok is jönnek egyből hozzájuk, vagy akkor bios frissítés után a mostaniakkal fognak menni? (már amelyik támogatja persze) És akkor majd csak később dobják ki a lapokat az év folyamán?
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz Beast007 #31467 üzenetére
Az Intel nem szokott csúszni, mert saját gyártósorai vannak. Eddig legalábbis nem érkezett hír csúszásról. Mikor kerülnek a magyar kereskedésekbe a procik, azt nem tudom, de érdemes várni. Esetleg SB árak csökkennek majd mérsékelten. Ivy-hoz még nincs kint az új csipszet. De szegény embernek jó lesz az 1155-ös foglalathoz tartozó jelenlegi csipszetek egyike is. Nem hinném, hogy sokan lapot cserélnek az Ivy miatt, biosz csere és csók.Hogy melyik gyártó, melyik lapjához készít Ivy bioszt, az már az ő dolguk. ASUS már nyilvánosságra hozta, gondolom a többi gyártó is követi.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Beast007
aktív tag
válasz tranceplanet #31470 üzenetére
Értem. Köszi!
-
Márton
nagyúr
Kösz az infót.
Én az M-Pro-t néztem ki, ami majdnem tök ugyanaz, és a topikjában
néhányan írták, hogy bizony hallani.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tranceplanet
addikt
válasz Beast007 #31444 üzenetére
Amúgy, ha az általad kiszemelt lapot veszed, akkor viszi az Ivy-t a bekeretezett bios verzióval, emellett láthatod még, hogy melyik tuningos lapok fogják támogatni:
Igaz a P67-es lapokban nem tudod majd használni az IGP-t, mert kivezetéseket nem tettek a lapra hozzá.
Az infó innen van:
ASUS Ivy & PCI-E 3.0 support list" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Beast007
aktív tag
válasz tranceplanet #31475 üzenetére
Köszi, amúgy ha hiszed ha nem én is ma délután kerestem rá megint erre a listára .
Az rendben van hogy bios frissítés után támogatni fogja , de lehet érdemesebb lesz már eleve hozzá készített lapot vennem és nem most megvenni előre egy p67-est.
Mert ugye nekem így is úgy is lapot kell vennem, az a biztos ha várok áprilisig és akkor eldöntöm mi legyen. Vagy ha lemenne a szandi ára lehet jobban megérné egy tuningos P67-es lap + 2600k. -
Márton
nagyúr
van ugyanilyen táblázat asrock lapokra is?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tranceplanet
addikt
válasz Beast007 #31476 üzenetére
Érdemes várni szerintem is.
Jelentős forintgyengülés még keresztbe tehet, ha itthon vásárolsz, de talán legyünk kicsit optimisták-----------------------------------------------------
MártonJelenleg csak ASUS-nak van listája.
ASRock-kal kapcsolatban csak annyit tudok, hogy a Gen3 jelölésű lapjai támogatják a PCI-E 3.0 szabványt! Értesülések szerint a PCI-E 3.0 képességeket Ivy procival lehet majd 100%-ban kiaknázni. Ez arra enged következtetni, hogy a Gen3 lapok 100%-ban támogatják az Ivy Bridge procikat. Szóval Gen3 a kulcsjelölés!" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
gyenesmartin
őstag
Eszerint az összes 1155-ös asus alaplapba bele lehet majd tenni ivy bridges processzort bios frissítéssel?
-
Márton
nagyúr
válasz gyenesmartin #31479 üzenetére
asus rulez, csak ne ciripeljen..
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
mario11
tag
Hát... Alaplap.
Fontos nagyon (azért a neve: ALAPLAP)
Persze tudni kell mire használom a gépet majd,és mennyi pénzt tudok rá szánni.
(bár a tápon sem érdemes spórolni)
Ha meg van a lapod a többit próbáld meg úgy összeszedni,hogy hozd ki belőle a maximumot.
Mindig a leggyengébb láncszem adja a géped teljesítmény felső határát.mario11
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
I3 2100 alá szeretnék egy deszkát venni.
Követelmények.
ATX formátum
USB3
SATA3
2X4 pines CPU tápcsati
Integrált vga kimenet
Gigabyte, vagy Asus legyen.Asrock ne, mert a cpu fan szabályzással meggyűlt a bajom, valamint a BIOS fríssítéssel is.
Árban 28K max.Később nagyobb procit tervezek venni bele, de tuning nem biztos, hogy lesz
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
audi100td
nagyúr
válasz Ace Ventura #31483 üzenetére
Ha a későbbikben lesz tuning akkor ez felejtős, Z68 felelne meg ilyen célra ami rendelkezik vga csatival is, de valamivel átlépi a keretet: ASUS P8Z68-V LX
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
válasz audi100td #31484 üzenetére
Tuningot mondtam, de láttam közben szerkesztettél
Igazából maradnék az Asrock P67 Pro3-nál, de a ventiszabályzás kriminális.[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
audi100td
nagyúr
válasz Ace Ventura #31485 üzenetére
az utóbbinál igen, de ez az egyik legolcsóbb a kategóriában, nem tudom mire képes
-
tranceplanet
addikt
válasz Ace Ventura #31483 üzenetére
ASROCK Z68 Pro3
ASROCK Z68 Pro3 Gen3
ASUS-t elfelejtheted, nem az olcsó lapjairól híres, max. apróról garival.
Esetleg:
ASUS P8Z68-V LX
MSI P67A-C45 (B3) -IGP-t nem tudod használni
ECS P67H2-A3 (V1.0)-IGP-t nem tudod használniSzemély szerint nem volt szerencsém, de leírások alapján az ASRock-nak van a legjobb venti vezérlése(AXTU).
Az jó lenne, ha eldöntenéd lesz-e tuning, mert ha nem, akkor felesleges a P67/Z68 lap!
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
válasz tranceplanet #31487 üzenetére
MOst egy kicsit belemásztam a mostani deszkám P67 Pro3 -ba.
Észrevettem, hgoy csak a PWM-es csatikon nem megy rendesen a cpu fan szabályzás.A sima 3 pinesen semmi gond nincs velük.
Asszem marad ez a lap. Más bajom nincsen ezzel.Azért köszönöm a segítségeteket.
-
tranceplanet
addikt
válasz Ace Ventura #31488 üzenetére
Azért szétnéznék még a beállításokban, PWM-nek működnie kellene.
Kérdezz itt, itt tulajok is vannak:
ASRock P67 alaplapok (Pro és Extreme széria)" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Ace Ventura
addikt
válasz tranceplanet #31489 üzenetére
Megy, de a 800-2200 RPM-et 1500-2200 között kezeli.
1500 fordulaton nagyon hangos.Új UEFI kellene, de nem adnak ki.Már sokat próbálkoztam.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Szabesz14
csendes tag
-
klrt
tag
Sziasztok!
A meglévő alaplapom és memóriámat szeretném lecserélni. Ebbe kérném a segítségeteket.
mostani konfigom:
MSI-k9a2-cf
Phenom II. X4 955
Geil 2x2GB 800MHz
Sapphire 4870
Superb 460W
vinyó 3db
sata mobil rack 2db
dvd író 1dbOlyan megbízható, gyors lapot szeretnék amin van legalább 5 sata csatlakozó, a videó kártya nem takar semmi csatlakozót.
Köszönöm!
-
tranceplanet
addikt
válasz Szabesz14 #31491 üzenetére
Szabesz14 és klrt
Mindkettőtöknek ezeket ajánlom:
ASROCK 870 Extreme3 R2.0
ASROCK 970 Extreme3
ASUS M5A97Ezek a legjobb ár/érték arányú lapok a piacon. Mindegyik kitűnő lap, bármelyiket választjátok jól jártok, döntsön a pénztárcátok. Nyilván az ASUS viszi a pálmát, de az ára is. Aki nem akar sokat költeni 990FX lapokra, azoknak ideális választás mindegyik. Amúgy kb. lassan fél éve ezeket a lapokat ajánljuk AMD-seknek, nem véletlenül! És könyörgöm, aki AMD lapot akar venni, AM3-at neeeee!!!
-
Milka 78
nagyúr
Szeva!Mivel árat nem írtál így próbáltam költséghatékonyan hozzáállni a kérdéshez.ASUS M5A78L-M/USB3.Jól felszerelt lap és kedvező ár jellemzi.Én a butított ful belépő változatát használom és nagyon meg vagyok vele elégedve.Stabil és megbízható lap,ráadásul magában hordozza a fejleszthetőséget is,mert megeszi a Bullokat is.Van belőle normál ATX-es méret is,de az 2 ropival drágább.
[ Szerkesztve ]
-
klrt
tag
válasz tranceplanet #31494 üzenetére
Köszi válaszod!
Amióta megvettem a jelenlegi konfigom azóta nem követem a piac változását.(emlékeim szerint volt már vagy 1 éve)Asrockot nem nagyon ismerem. Még annó volt egy de, nagyon gyorsan lecseréltem nf7-re, hogy mi volt vele a gondom már nem emlékszem, de egy hónapnál nem volt többet a gépemben.
Ha jól veszem ki a szavaidból akkor jó lenne, ha a procit is lecserélném
vagy csak a AM3-ra vonatkozik megjegyzésed és a AM3+ -ra már nem!? -
tranceplanet
addikt
Az ajánlatom csak a lapra vonatkozott, a procid egy nagyon is jó példány, kitűnő tuningpotenciállal.
ASRock gyártótól pedig ne félj! Ha jól emlékszem 2002-ben váltak ki az ASUS-ból. Azóta rohamosan fejlődőtt minőségben és szolgáltatásban egyaránt, olyannyira, hogy lassan a Gigabyte pozícióját veszélyezteti! Ma már sok elégedett vásárló használja lapjaikat, nem mellesleg olcsóbb, mint az ASUS. Egyetlen hátránya a 2 év garancia, valamint a sok etron USB3, de ez gigánál is így van. Milka 78 ajánlata sem rossz, mert igen olcsó a lap, jól fejleszthető, ASUS minőség, stabil bios, három év gari...
Viszont úgy gondolom egy 955 BE és FX4100 procikhoz tuningnál jól jön a mosfet hűtés és a 8 pines CPU tápcsati (de ez igaz az FX6100 és FX81XX, valamint phenom X6 procikra is).
Ezekben a procikban van tuningpotenciál rendesen, előbb-utóbb felpiszkálja őket az ember" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest