Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
Üdv!
Nem volt még dolgom ilyen jószággal. Általában véve jók ezek a hálózati beállítások? [kép] Nem akarok semmi flancot, osszon IP-t a képen látható módon (vannak fix címek, de azok 192.168.1.1-100 között). Így most jónak tűnik, van internet is.
A tűzfal és a NAT jó, ha be van kapcsolva? Ad védelmet vagy konfigurálás nélkül esetleg korlátozhat egyes protokollokat, portokat?
A wifit hogyan lehet beállítani, hogy pl. az 5G-s nem kell?
Köszönöm!
-
Panthera
őstag
Az IP scan menüben (192.168.1.0 DHCP pool mellett) a gyári 192.168.88.0 tartományban lévő eszközöket is listáz. Ez normális? Azt látom, hogy a MAC címek kezdete hasonló, ezek az engedélyezett portok lennének? MAC szintű elérés ha jól emlékszem nincs tiltva.
-
Panthera
őstag
Üdv!
Skory oldala szerint beállítottam a routert, de a kliensek nem mindig tudnak kimenni az internetre.
Az imént pl. az egyik gépről a winbox se működött (nem tudtam csatlakozni a routerre), de pingelni viszont tudtam és el sikerül érni a webes felületen az egy LAN-on lévő szervert is. Letiltottam a hálókártyát, majd vissza és utána jó volt egyből. A Windows indítása után ez rögtön kibukik, de nem mindig. Látszólag nem arról van szó, hogy nem kapnának IP-t vagy azok lejárnának (most már kiválasztottam a make static opciót is). -
Panthera
őstag
válasz Formaster #18975 üzenetére
Igen, kimenők.
Nem akar rendesen működni a PPPOE. Arra tippelek, hogy az MTU értéke nem jó.
Be van állítva egy ilyen:add action=change-mss chain=forward new-mss=1440 out-interface=pppoe-digi passthrough=yes protocol=tcp tcp-flags=syn tcp-mss=!0-1440
Az interface lista szerint (fejből írom, remélem jót), a PPPOE időnként mintha leállna, nem mutatja egyáltalán aktívnak, vagy az RX 0. Az MTU itt 1480 (magától).
Másik (közönséges) routeren 1492 volt az MTU. Hol lehet ezt módosítani? Vagy a chain kavarhat be?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- War Thunder - MMO Combat Game
- Apple notebookok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Asszociációs játék. :)
- PH! aranyköpések
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest