Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz E.Kaufmann #3093 üzenetére

    Nekem még nem tiszta, hogy mit szeretnél, így nem is igen tudok hozzászólni.

    Mobil hálózaton ami nem igen akar működni, illetve állítgatni kell az APN-t vodafone, telenor és valószínűleg tcomnál is.
    Az openvpn stabil a mikrotiken, de csak tcp-n működik, pedig már több mint 5 éve én is felvéstem a whislistjükre, ezért a külön szerver tényleg jobb lehet.

    Amikor különböző telephelyeket kell összekapcsolni (ahol a fő router mindenhol mikrotik), akkor remekül működik egyébként az sstp, klienseken nem kell állítani semmit. Ez nagy előny, mert "elég rosszul dokumentálom a dolgokat, abban bízva, hogy a zseni átlátja a káoszt", ami rendesen megszívatna, ha új klienst kell beállítani. :)

    Ezt az OSPF-s dolgot így még nem csináltam, általában az egy szerver és több kliens viszonylatában, ha a szerver internete kiesik, akkor addig a kliensek se kommunikálnak. Nyilván megoldható, hogy több kliens egyben sstp szerver is legyen, és egymáshoz is betárcsázzanak, de ilyet még nem kért senki, ráadásnak pár router esetén, akkor sem használnék OSPF-t.

    Nem tudom, hogy minek az EOIP, gondolom csak az OSPF miatt kell, de sok problémát tud okozni, összeakadt dhcp szerverek, átjárók, stb..

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák