Új hozzászólás Aktív témák

  • tpotyka

    junior tag

    Sziasztok, a jelenlegi Sony Xperia XZ1 Compact okostelefonom cseréjét szükséges előkészítenem. Anno az erős akkumulátor és a kompakt jellemző miatt döntöttem e típus mellett, és most is ez a két legfőbb tényező. Amúgy a Sony 5 éves készülék, simán ellennék ezzel, de az akksi mostanra tarthatatlan, sajnos - rövidebb üzemidő, merülési anomáliák, nehézkesebb töltődés. Majd 1 éve volt benne akksi csere szintén Sony-gyárira, de az eleve nem volt olyan erős, mint az eredeti kezdetben. (Bár extra igénybevételnek mondhatni, hogy a covidtól nagy időarányban hotspottal ez adta a laptophoz a mobilnetet, s az új okostelefonnak a jövőben is bírnia kell ezt a hotspotos igénybevételt.) Nem gyári akksikkal nem akarok kísérletezni.

    Az akksicserélő mobilszervizes srác újabb kompakt Sony telefont nagyon nem ajánlott, illetve kompakt méretű nagyon csekély kínálatban van, ami elég sajnálatos. Nem vagyok Apple rajongó, nagyon nem, ezért iPhone kilőve. Xiaomi is kiesik, politikai és gazdaságfilozófiai okokból. Marad valami Samsung?

    Mi a véleményetek, az alábbiak fényében? Nagyon köszönöm a segítségeket! :)

    - Árkategória.
    Jó lenne br. 150 000 Ft keretben maradni. (Vagy ez alultervezett? A Sony 5 éve 100e alatt beszerezhető volt még. Látom, elszálltak e téren is az árak.)

    - Használt vagy új?
    Csakis új.

    - Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek.
    Független legyen szolgáltatótól, pláne előfizetéstől. Tehát új, kimaxolt garanciával, magyarországi webshopból beszerzés jön szóba. Céges, számlás.

    - Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
    Hosszútávon kell, hogy jó legyen, amennyire az akksi is engedi. S fontosabb a strapabíróság, mint az öncélú design (amennyiben az sérülékenységet jelent). Amúgy természetesen tokban lenne tartva.

    - Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
    Telefonálás :) , GPS Google útvonaltervezés, interneten böngészés, Facebook. (Fotózás másodlagos, van jó fényképezőgépem. YouTube v. egyéb videónézegetés közel nulla. Nulla játékigény.)

    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
    Android.

    - Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
    A lehető legkompaktabb. A Sony készülékem 4.6". Borzasztó a lapátméretű tendencia.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák