Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • F-ECT$

    titán

    válasz Misterace #138421 üzenetére

    Alapvetően 3 szinten lehet egy telefonról beszélni:
    -Papír alapján: milyen proci van benne, ram mennyisége, kijelző felbontása, stb
    -Pár napos tesztelés: általában ez érhető el a tech oldalokon, youtube-on
    -Hosszú tesztelés: főleg fórumok, illetve már youtube-on is egyre több ilyen teszt van

    Főleg az utóbbinál jönnek ki azok az apróságok, amik idegesítőek lesznek hosszú távon, ekkorra múlik el a rózsaszín köd a vásárlás után, ekkorra derül ki, hogy milyen a telefon támogatása (bugok javítása, szoftver frissítés gyakorisága), és ekkorra derül ki, hogy appokkal és médiával telepakolva is tudja-e tartani a kezdetben megszokott sebességet, üzemidőt, stb.

    DE abból kiindulni, hogy hány eladó készülék van még nem feltétlenül jelent sokat, ugyanis nem mindegy, hogy hányan vették meg a készüléket, és abból mennyi az eladó (egy sikeresebb termékből nem csoda, ha sok eladó van). Illetve azt is figyelembe kell venni, hogy az emberek általában lefelé nehezen adnak az igényekből, sok ismerősömnél látom azt, hogy vesznek egy belépő olcsóbb telefont, aztán egy pár hónap után rájönnek, hogy nekik valami erősebb / gyorsabb kell, eladják a belépő készüléket, vesznek valami jobbat, és azt megtartják addig, amíg tönkre nem megy - ezek már eladásra se kerülnek.

    Nekem Xiaomi-m még nem volt, de azt gondolom, hogy nem véletlenül olcsóbb, mint pl egy Samsung. Nem biztos, hogy egy 2x annyiba kerülő Samsung 2x jobb, de valamennyivel valószínűleg igen. Viszont ha együtt tudsz élni azokkal a kompromisszumokkal, amik egy olcsóbb gyártóval járnak, akkor nagyon jó ár / értékű készülékeket lehet kifogni, amik sokkal kevesebb pénzért nyújtják közel azt (vagy akár bizonyos területeken többet), mint a nagy gyártók készülékei.

    Dive ever, work never.

Új hozzászólás Aktív témák