Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
nagyúr
Nem mondom hogy nagyon megerőltették magukat a felújítók... Ennek max akkor látom értelmét, ha az original nem fut Win10-en, ez meg fog, de ennyi.
Egy jó Populous 1-2 4K remaster viszont ráférne a világra, hátha olvassa a PH fórumot Molyneux is, úgyhogy beírom ide neki.
[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
Az igen
-
gergelyilles
csendes tag
Azok a modellek de az még semmi! Figyeltétek, hogy hullámoztak az arcon a texturák?!?
Hát lesz olyan aki ezt megveszi de az is biztos, hogy a megjelenés után kapja majd az ívet mert ez nem ér meg egy fillért se.[ Szerkesztve ]
Greg
-
GodGamer5
addikt
válasz
gergelyilles #3 üzenetére
Az a Quake 2 motor sajátossága volt, hogy "hullámoznak" a modellek és bár lecserélték az engine-t, de ezt a "feature-t" meghagyták.
Ettől függetlenül ha nem is nyúlnak hozzá jobban, de egy Quake 2 RTX szintre felhúzhatták volna ennyi késés után a grafikát...
[ Szerkesztve ]
"It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Anonymusxx
aktív tag
Majdnem több a dislike mint a like, az eredetiben nem emlékszem hogyha lelősz valakit, dollárjelek maradnak a hulla felett, ez ami a fene? Vagy volt ilyen benne?
Szerk: megnéztem nem volt, ellenben a trailerben úgy hazudnak, hogy az összehasonlító résznél is odateszik, mintha már a régi verzióban is lett volna.
Nem tudom mibe van, aki szerint jó ötlet egy full igénytelen dollárjelet tenni a hulla felé, de a 90-es években se volt ilyen baromság.. Max a 90-es évekbeli weblapokon volt ilyen forgó szar...
[ Szerkesztve ]
-
wjbhbdux
veterán
válasz
gergelyilles #3 üzenetére
Hithű másolatot akartak, de a forráskód elveszett ezért tartott ennyi ideig átlapátolni Unity alá. Túl sok értelme nincs, de legalább más platformokon is megnézhetik. Végülis ezek a régi közepes költségvetésű játékok egy szinten vannak a mai indie játékokkal, annyira nem kirívóan gagyi.
A dollár jel, ha jól rémlik az eredetiben oda kellett menni és megnyomni egy gombot a hullarabláshoz, a multiban esett ki így kis pénzköteg melléjük. Lehet a kis képernyős steamdeck/switch port miatt lett így tervezve? Talán kikapcsolható lesz vagy meggondolják, mert ilyen formában nem illik oda.
[ Szerkesztve ]
/s
-
€19.90,-
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50 HTPC ház, Silverstone Sugo SG05B ...................................................................
-
BioNiCMaN
addikt
Ez most vicc vagy komoly? Viccnek nagyon durva...
Igen, ismétlem, nem.
-
Fiddlestick
aktív tag
Jezus f*sza, ez most komoly?!
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
kwzatz
őstag
"Hithű másolatot akartak, de a forráskód elveszett ezért tartott ennyi ideig átlapátolni Unity alá."
És szándékosan megoldották Unity-ben, hogy hullámozzon a testük, mint a régiben?
Az eredetiben sem értettem ezt soha, valaki írta fentebb, hogy a Quake 2 engine sajátossága, de a Quake 2-ben nincs ilyen, most néztem meg. (nem csak a remasterben, a régiben sincs)
Egyébként teljesen mindegy, a játék szvsz már 20 éve sem volt nagy szám.[ Szerkesztve ]
-
Doratov
csendes tag
Egyébként teljesen mindegy, a játék szvsz már 20 éve sem volt nagy szám.
Ilyenkor eltűnődöm, hogy ugyanarról a játékról beszél-e a kommentelő, vagy tényleg próbálta a téma tárgyát a maga idejében? Miért ne lett volna nagy szám? 1999 nyarán jött ki, fél évvel vagyunk a Half-Life után, mennyi játék volt, amiben gettó/gengszter életérzés volt, rapzenével nyakon öntve? Volt tán egy menedzser játék, a 2D GTA (az se igazán ez volt), más hirtelen nagyon nem is rémlik, de ha mégis, akkor is egy kézen meg lehet számolni ezeket. Na meg az NPC-k, akikkel tudtál ellenségesen, meg barátian beszélni, plusz boltokból tudtál vásárolgatni. Nem mondom, hogy korszakalkotó dolgok ezek, de az alig 7 éve létező FPS zsánerben, ami épp csak elkezdett lejönni a Doom/Quake klón vonulatról, igenis fontos állomás volt.
-
EquinsuOtcha
kezdő
Ennek mif@asz értelme van?
-
kwzatz
őstag
Igen, próbáltam a téma tárgyát.
"gettó/gengszter életérzés volt, rapzenével nyakon öntve"
Biztosan az is benne van a dologban, hogy sem a gettó/gengszterérzés, sem a rap nem vonz (elképesztően finoman fogalmazva, hogy ne sértsek meg vele senkit), és ez már gyerekkoromban is így volt.
Lehet ez sokaknak ad pluszt, de ha a játékmenetet magát nézem, valójában nálam minden köröket vert rá 1998-2001 környékén, előtte is, utána is, Unreal, Unreal Tournament, Quake 3, Medal of Honor, Requiem: Avenging Angel, Soldier of Fortune, No One Lives Forever, Cliver Barker's Undying, Serious Sam. 2001-ben játszottam egyébként, a PC Guruhoz volt teljes játék. Szóval jah, ugyanarról beszélek, és akkoriban próbáltam a téma tárgyát, csak próbáltam tengernyi más jobbat is.wjbhbdux: Az gyalázat, hogy az UT helyett ez került a borítóra. De gondolom akkor is úgy gondolták, hogy a "gettó/gengszter életérzést" több embernek lehet eladni. Aztán meg lehet nézni, hogy a két cím milyen pályát futott be.
[ Szerkesztve ]
-
Doratov
csendes tag
Hát, akkor viszont a véleményed alaptalan, ugyanis nem a saját idejében próbáltad, és ilyen szempontból mindegy, mennyivel később történt ez. Ha a demókat, teszt verziókat nem nézzük, akkor mindösszesen az Unreal jelent meg egy évvel korábban, a Requiem pár hónappal korábban - és azt hiszem, ennyi. Ne vedd sértésnek, de nincs meg a megfelelő kontextusod. Ha ténylegesen a maguk idejében próbáltad volna ezeket, akkor úgy emlékeznél erre az időszakra, mint az FPS játékok aranykorára, mikor a HL1 után pár hónapon belül megkapta az ember a Requiemet, az AvP1-et, aztán a Kingpint. Nem lehet ennyivel elintézni, hogy ami utána jött, az mind jobb volt. Klasszikus FPS volt, és mint ilyent, nagyban az határozta meg, hogy milyen settingben irtottad az ellenfeleket.
-
kwzatz
őstag
Lol, nem a saját idejében... Két évvel a megjelenés után próbáltam, nem tízzel.
Ez nem párizsi, hogy 1 hónappal a létrejötte után már nem fogyasztható. A "véleményed alaptalan", "Nincs meg a megfelelő kontextusod" Jah, minden bizonnyal, te jobban tudod mint én.
"Nem lehet ennyivel elintézni, hogy ami utána jött, az mind jobb volt" Szerencse, hogy egyáltalán nem ezt írtam.Ami előtte jött, az is mind jobb volt szerintem, pont ezt írtam, és azokat is jóval később játszottam, nem a megjelenésükkor, ekkortájt kaptam az első PC-m. A Quake 2, Unreal, Turok, a Requiem, stb. játékokat is 2000 után játszottam, de tovább megyek, még egy Duke Nukem 3D-t is. (a Turok konkrétan az egy hónappal a Kingpin előtti PC Guruban volt és 97-es játék, ott sem volt meg... "kontextus"
) Mind régebbi mint a Kingpin és nekem mind jobban tetszett. Ha igaz, lenne amit írsz, az csak még szánalmasabbá tenné, hogy egy játék 2 évvel a megjelenése után már ennyire "lejárt lemez", miközben lehet 10 olyat mondani, ami még úgyis tetszett, hogy ennél is korábban jelent meg és később játszottam. Meg azért ne csináljunk már úgy, mintha a fél-1 évvel újabb játékok már az emberiség fejlődéstörténetének egy teljesen új korszakában készültek volna, generációkkal fejlettebb technológiai háttérrel. Fél-1 évről van szó.
Egy UT-t még ma is feldobok időről időre, mert az annyira penge játék, 24 évvel a megjelenés után is.Felesleges ebbe bármit belemagyaráznod, nekem személy szerint ez a játék nem tetszett már 22 éve sem, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Doratov
csendes tag
Ez most olyan, mintha azt mondanád, a T modell szar, mert azóta már próbáltál Ford Mustang-ot... Miközben annak, aki meg a maga idejében előtte csak lovaskocsival utazott, lehet, hogy többet jelentett a T modell. Ez nem a lejárt lemezségről szól, hanem hogy történelmi kontextusban mi volt akkor elérhető, amikor a Kingpin érkezett, és aki akkor próbálta ki, mit nyújtott neki - mert nem volt elérhető rengeteg minden, amit felhoztál, mint jobb.
Azt már nem is említve, hogy egy olyan időszakról volt szó, mikor a játék zsánerek kialakultak, szinte havonta reformálódtak meg, amit bizonyít az is, hogy a felsorolt játékok bizony tényleg megreformálták, és ilyen szempontból lejárt lemezzé tettek korábbi játékoka; de ettől még az adott játék eredeti értékéből nem vesz el semmit egy később érkezett. Csak érteni kell, hogy mit nyújtott, és mikor nyújtotta a korábban kijött játék.
Meg azért ne csináljunk már úgy, mintha a fél-1 évvel újabb játékok már az emberiség fejlődéstörténetének egy teljesen új korszakában készültek volna, generációkkal fejlettebb technológiai háttérrel. Fél-1 évről van szó.
De, igen! Nem tudom, milyen idős vagy, de akkor nem fogod fel a korszakot. Fél év alatt új VGA generációk jöttek ki, hihetetlen grafikai változásokat hozva. A HL1 elég keményen tette zárójelbe a klasszikus FPS-eket pl. Nálam egyébként a System Shock 2 volt, amely épp a Kingpin után pár hónappal jelent meg, ami ugyanezt érte el egy időre.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Milyen történelmi kontextus meg Ford T-modell? Ez egy gengszterekről szóló videojáték. Ne fárassz már..
Leírtam, 2 évvel megjelenés után játszottam. Turokot 1 hónappal a Kingpin előtt és egyben 4(!) évvel a megjelenése után. Duke Nukemet szintén 4-5 évvel a megjelenése után. Ezeknél nem számít a "történelmi kontextus"?
De mondok még példát, az Undyingot nem is akkoriban játszottam, hanem vagy 7-8 éve, tehát közel 15 évvel a megjelenése után és még úgy is tetszett. Grafikán, engine-en könnyedén túlteszem magam, ha jó a játékmenet, sztori, atmoszféra, zene stb. Semmit nem változtat ezen az, amiről beszélsz, leheletnyit sem, nálam végképp. Ha más műfajokat is néznénk, még a sokszorosát tudnám írni azoknak a címeknek, amit nem megjelenéskor, hanem évekkel később játszottam, és tetszett. Így, hogy nyomorult 2 évvel később játszottam a Kingpint, miközben tudok akkorról korábbi játékokat, amit 4-5 évvel megjelenés után, annak amit írsz, abszolút semmi értelme. Leírhatom még háromféleképpen, de vagy nem olvasod, vagy nem érted.Unalmas fegyverek, ellenfelek, játékmenet, számomra semmit nem adó setting és zene (de ez persze szubjektív). Gondold át bármelyik említett játékot ilyen szempontból.
Ennyi maradt meg a Kingpinből nekem. Nem gondoltam kifejezetten rossznak, csak középszerűnek abban az időben."De, igen! Nem tudom, milyen idős vagy, de akkor nem fogod fel a korszakot."
Komolyan hihetetlen, mikor valaki ennyire nem képes felfogni azt, amit a másik ír.[ Szerkesztve ]
-
Doratov
csendes tag
A történelmi kontextus az, hogy ömlesztve, nem a maguk idejében játszottad a játékokat. Ha te is '96-ban toltad volna a Duke-ot, '97-ben a Turokot, akkor 99-re pont csömöröd lett volna neked is, ahogy nekem és sokan másoknak is a klasszikus shooterektől, és epekedve vártad, hogy mi jöhet még, ami kicsit, vagy nagyon más. És '99 nyarán nekem elhiheted, a Kingpin ilyen volt. Nem nagyon volt különböző a korábbiaktól, de a setting unikális volt akkor és ott. Nyilván ha a korszakos játékokat egymás után tolja végig az ember, pláne nem időrendben, akkor kijön, hogy a Kingpin, ami pont nem korszakos, nem akkora spíler. De egész más az, ha az ember végigél egy adott időszakot.
[ Szerkesztve ]
-
nanocry
tag
A Cypress Hill miatt már megéri újra elővenni majd..
-
kwzatz
őstag
A Duke, a Turok, a Medal of Honor, a Quake 3, az Unreal, az UT, a No One Lives Forever, a Requiem, Half-Life, de még a Kingpin és a többi is mind teljesen más atmoszféra, játékmenet, fegyverek, zenék, grafika, gyakorlatilag minden téren. Ha korábban játszottam volna, csömöröm lett volna, később viszont "ömlesztve" (egyébként rohadtul nem játszottam semmit "ömlesztve", bár FPS-eknél máig nem számított) nem volt?
Olyan embernek próbálod megmagyarázni ezt a csak benned élő narratívát, amitől nem tudsz elszakadni (amúgy mindig érdekes ezt megfigyelni, mikor valaki önmagával vitatkozik egy saját maga által elképzelt képet ráhúzva mindenki másra), aki mint írtam, 15 évvel később élvezte először játszva az Undyingot, élvezettel játssza a Boomer Shootereket (Ion Fury, Amid Evil, Dusk, stb.), meg elővesz néha olyan játékokat 15-20 évvel ezelőttről, amiket most játszik először, és mégis jól szórakozik.
Azt próbálod nekem bemesélni, hogy abból a kb. nem is tudom 30-40+ fps-ből csak a Kingpin volt olyan, amihez történelmi kontextus kell, meg megjelenés után max. fél évvel játszani, sem előtte évekkel, sem utána évekkel nem vonatkozik ez semmilyen más játékra, amikkel tökéletesen jól tudtam szórakozni akkor is, sokkal még most is. Oké. Tényleg nem érzed, hogy milyen abszurd, amit írsz?
-
BioNiCMaN
addikt
Én csak annyit fűznék ehhez a témához hozzá, hogy akkoriban mindent vártam, és mindenre csorgattam a nyálam. Hónapokig olvasgattam ugyanazt a cikket pl. az Unreal-ről és brutális látványt nyújtott amikor megjelent, ahogy a kamera repkedett a kastély körül, az akciókhoz igazított zenei aláfestés, a színes fények, stb. Ettől néhány évvel később már korántsem esett volna le az állam.
Személy szerint nem szerettem a Kingpint, de akkoriban mindennel játszottam amihez hozzáfértem.
Na most, hogy ezzel mit akartam mondani már nem is tudom.
Igen, ismétlem, nem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BioNiCMaN #27 üzenetére
Én soha nem láttam a Kingpinben semmilyen extra minőséget, akármilyen történelmi kontextusban és a megjelenés bármilyen r sugarú időtávjában vizsgáltam.
Alapjaiban egy átlagos FPS volt, voltak benne újítások, mint akkor mindenben, mindenki próbált valamiben úttörő lenni, de nem volt elsöprő.
Amiben sikeres volt, hogy sok szakmunkásbajszos tini nedves álmának aládolgozott ezzel a brutálos heccsatos fekagengszteres attitűddel ami mostanra pont annyira tette cringévé mint Zana Zoltán úr munkásságát ugyanebből a korszakból (lásd thörthénhelmi khonthexthus, ott pont akkor kezdett el kifulladni a buli a Helldoradoval meg a Rosszfiúkkal).
Szerintem semmi baj nincs azzal, ha valakinek szubjektíven ez a játék mérföldkő, vagy az adott korszaknak meghatározó játéka, nekem is van ilyen, de felesleges ezt beleerőltetni abba, hogy ez objektíven egy remekmű volt. Lehet hogy 'A' cím volt, de nem 'AAA' kategória.
-
BioNiCMaN
addikt
Mint írtam, akkoriban minden új játékot vártam, főleg az FPS-eket, így a Kingpint is, de pofára estem. Ez van.
Emlékszem, hogy nagyon sokáig csak billel játszottam, és a Rainbow Six volt az első játék (1998 vagy 99) amiben egér-bill kombóval nyomtam, haver hülyén is nézett rám, hogy mit csinálok, hogy oldalazok a billel és az egérrel forgok.
Igen, ismétlem, nem.
-
Silenzio
addikt
Csak nem pazarolták az energiát mozgatható állkapcsokra (Half-Life), helyette olyan arckifejezéseket rajzoltak és animáltak, amiket nem bírt el a hardver. Nekem PS1 játéknak érződik, azokban hullámoztak ennyire a figurák. A megjelenéskor próbáltam ki a Kingpin demóját, már akkor is rühelltem.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
chatran
őstag
“I’m gonna bury those two motherfuckers.”
-
csibe1
addikt
"Az gyalázat, hogy az UT helyett ez került a borítóra."
Jobb lett volna helyette a Dungeon Keeper 2 is.
A Sin 1998-ban jelent meg, az jobban megmaradt nekem (pl. mert talán ez volt az első játék ami zónák szerint figyelte az ellenfelek sérüléseit), mint a Kingpin.
Abban sem hullámzott senkinek a feje, pedig az alatt is Quake2-es grafikai motor volt.Ezt kár volt így kiadni szerintem; nem érzem azt, hogy igen, ezzel játszanék.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
BioNiCMaN
addikt
A Chasm: The Rift-ra emlékszik még valaki, ott le lehetett lövöldözni az ellenfelek végtagjait, legyel zümmögtek a lámpa körül... 1997-et írtunk...
Igen, ismétlem, nem.
-
korren
aktív tag
Ez akkoriban pics@ jó hangulatú FPS volt, mihelyst lehetett behúztam Steam-en, igaz, max 20 percre vehettem elő, de akkor is ott a helye a gyűjteményben.
Nem egy HL2 Orange Box persze, és nem vitatom, nem kellett volna már megbolygatni a sírban szegényt.
Ja, és a warez CD is meg van még vhol
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
-
hash99
senior tag
Megjelenéskor játszottam vele 12 évesen. Akkor baromira bejött többször is végigtoltam, de ezt ma így kiadni… Egy remake még csak csak, de ilyen formában kétlem, hogy játszanék vele. Esetleg switchen, ilyen 5 dollárért.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Ha minden a terveknek megfelelően alakul, december elején érkezik az új változat.
- MFD3 USB-s DAC és Előerősítő - bkercso
- MFA3 Fejhallgató-erősítő - bkercso
- ASUS ROG PC: I7 8700 / B360-H GAMING / TUF RTX 3070 8GB / 500GB SSD+1TB HDD / 650W TÁP / RGB HÁZ!
- Új ASUS Zenbook Flip 13 Érintős hajtogatós Ultrabook 13,3" -50% i5-1135G7 4Mag 8/512 FHD OLED +Toll
- GAMER PC: ASUS B360M-K / i5 9400F / 16GB RAM / 512GB SSD+500GB HDD / RX6600 8GB / Win 10 / !!
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest