Új hozzászólás Aktív témák

  • LanyUs

    senior tag

    válasz FőDudu #3798 üzenetére

    Alátámasztva! Amikor zárt térben kinyitom a 180 cm-es 36 fokos felfújható medencét, azonnal párásodik az ablak. Ha bekapcsolom a pezsgőztetést, akkor pillanatok alatt esőerdővé változik a 8x4 méteres helyiség. Ekkor a túloldalon levő klímát 30 fokra állítva fűtő módban elindítom. Kb. 5 perc és csont száraz lesz minden. Ha nem indítom el a fűtést, csak szellőztetek az sem megoldás.

    axioma által felvázolt hőszipkás swim spa is megoldás lehet, de csak pár év múlva. A jelenlegi kamatkörnyezetben befektetek inkább. A drágább megoldás úgyis luxuscikk, aminek nem megy feljebb az ára jelentősen.

    Még megoldás lehet egy 400 cm-es kör vasbetonozása 10 cm vastagságban és egy 366 cm-es fémpalástos medence belehelyezése xps lapokra, oldalt 10 cm-es fóliába csomagolt kőzetgyapot táblákkal. Szkimmernek helyet hagyva, egy 110-es csővel a vízcsöveket kivezetve 2-3 méterrel távolságra, ahová mehetne a homokszűrő és kültérre a hőszivattyú. Még ha 5 évente kidobja az ember a medencét 100-150e Ft-os tétel. Ha meg csak fóliát cserél az 30-40e Ft. Át kell gondolni! De ez az idei év bebizonyította, hogy van létjogosultsága. Bár sok kedvem nincs 12m3 földet kiásni és lehordani plusz mennyezetet szigetelni és betonozni, de kibírható... :)

Új hozzászólás Aktív témák