Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Santantica
tag
Hali!
vadi új 2T vinyóra tettem fel 10.8-at PC-re. (Asus P8P67, i5 2500k, 8gb)
próbáltam egy particíóra is meg szeletelve is.
a kiírt DL dvd-ről fel is kúszik rendesen a rendszer.
majd restartolni már csak a /dvd - F8 - vinyó/ kombóval lehetséges.
feltettem a bootloadert (Chimera 2.1.2) ami annyi változást hozott, hogy most már a vinyóról való bootolásnál nem a "semmit" jelzi, hanem boot:test párszor, majd error...
a dvd-ről továbbra is tudok bootolni, de ez igen viccesen használhatatlanná teszi a rendszert.
láttam másnak is volt hasonló gondja és nem kapott rá megfelelő választ.
próbáltam a cameleon 2.2-t de az sem hozott sikert.
a particionálásnál el lehet szúrni valamit? jó lenne ha lenne megoldás mert, amúgy minden más úgy tűnik megy (kivéve az alaplapi hangot) de külső m-audio jó meg net is volt már...de ameddig nem megy a vinyoról való bootolás, addig használhatatlan a rendszer így....
köszi előre is a segítséget
[ Szerkesztve ]
a mohának mindig a déli oldala fás
-
Santantica
tag
Hali!
Unibeast-el próbáltam USB-s boot-ot készíteni de az instal mindig failed.
próbáltam több USB-vel - ugyan az
próbáltam mind PC-macen (10.8.4) és rendes nagy macen is (10.6.4) a jelenség ugyan az.teli van a fórum ezzel a hibával a tonymacx86-on van vagy 15 fórum erről, de sehol egy épkézláb megoldás erre.
egy videót találtam valami eszement bonyolult módon, arra nem vállalkoznék első körben...amit találtam az mind betartva (formázási mód, angol nyel stb mind betartva)
http://www.tonymacx86.com/unibeast-archived-threads/101527-unibeast-installation-failed.html
azt honnan látja az unibeast hogy éppen hol van a MacOSX DVD (image) ?
-
Santantica
tag
Hali!
Felkúszott 10.9 egy új vinyóra (egy másikon fut egy 10.8.4)....de ezzel is az a gond, hogy nem boot-ol magától....a régi egy DL cdról indul ez meg az unibeastes pendriveról.....
milyen boot programot kell haználni, hogy magától elinduljon a rendszer ha az alaplapon kiválsztom a vinyóját?
a multibeast-es camelot nem akar működni.....
(vagy lehet nem pendrive/cd megoldással egy 8 gigás particióra is felrakni az unibeasttel az indító cuccot ? azt nem hagynám el legalább )
-
Santantica
tag
valamit állítottál a biosban!
nálam is volt olyan, hogy valami lényegtelen dolgot állítotam biosban és utána semmi nem indult (Win8 at kivéva annak nincs akadály ha változik a hardver setup)
miután visszaállítottam simán ment minden....talán a PCI/AGP volt eredetileg auto-n vagy ilyesmi
-
Santantica
tag
Még nem tudtam továbbra sem önálló bootolásra késztetni a 10.9-et és nem kaptam választ hogy az unibeasttel lehetne-e egy 8gb-os particióval a vinyóra installni ugyan azt amit az usb-re.
De még egy olyan kérdésem is lenne, hogy ám legyen az USB bootolás, de azt pl nem lehet megoldani, hogy automatikusan azt a rendszert indítsa el amit használok? ne listázza ki az összes winsowst és a korábbi 10.8.4-et, hanem azonnal indítsa a 10.9-et....ez kb megfelelne az önálló bootnak is....
köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
Santantica
tag
már végig játszottam mind a két (amúgy működö) rendszerrel a boot loadereket...
Boot0:...GPT....test....test....error
az eredmény.
de most találtam valamit ami nekem kellhet illetve ahogy itt olvasgattam sokaknak is:http://www.youtube.com/watch?v=Jmez9323CJI
-
Santantica
tag
sikerült!
Szóval....az a lényeg, amit sajnos nem írnak sehol, hogy a multibeast feltételezi, hogy csak 1 vinyó van a gépben és csak arra tudja tenni a bootloader (logikai szám). Viszont ezzel az 1 soros terminál paranccsal meg lehet mondani neki, hogy melyik is az a vinyó amin a rendszer van...és tádám....már bootol is.
érdemes a videó linket elrakni, mert olvastam, hogy másnak is hasonló problémáik voltak.
-
Santantica
tag
innen a következő lépés....lehet-e olyat, hogy egy multi boot menüt kreálva a gép indításakor menüböl lehessen választani a különböző oprendszerek küzül (jelenleg Asus-on F8 a boot menü választás és ott a fizikai vinyó ami indit egy rendszert).
Ez a különböző windows installkor automatikasan létrejön, de lehet-e ilyesmit kreálni különböző oprendszerekkel is ?a mohának mindig a déli oldala fás
-
Santantica
tag
követtem a videót!
http://www.youtube.com/watch?v=Jmez9323CJItermészetesen a pendrive nevét és a 10.9-es rendszer vinyóját a sajátjaimra cseréltem a konzolba beírt sorban.
diskutil list parancsra ezeket az infókat megkapod.....legyen lemountolva, de a videóban minden lépésről lépésre ott van.
[ Szerkesztve ]
-
Santantica
tag
válasz rockerlev10 #21809 üzenetére
nekem akkor volt ilyen amikor valamit átállítottam a biosban...miután vissza tettem simán ment tovább...asszem az AGP/PCI nál volt valami a ludas.....de lehet 100 más dolog is
-
Santantica
tag
válasz rockerlev10 #21817 üzenetére
a korábbi videót, amit linkeltem próbáltad már?
-
Santantica
tag
pici off:
a 10.9-ben a Color Tag-elt könyvtárakat nem beszínezi, hanem egy pöttyöt tesz mellé.
ez kb használhatatlan.be lehet állítani úgy, mint volt 10.6/7/8 ban, hogy az egész nevet beszínezi nem csak egy pöttyöt tesz mellé?
-
Santantica
tag
Üdv!
Egy érdekes jelenség, kérdés miért van, illetve van-e rá megoldás.
Win8 + 10.8.6 + 10.9.1 rendszereim vannak egy gépen (külön vinyón) minden megy tökéletesen naponta többször váltok (Win8 / 10.9.1) közöttük. (10.8.6 csak tarcsiba van gyakorlatilag)
a problémák:
ha Mac rendszeren voltam a Win felállásakor -1 óra lesz az idő. Win8 restartkor semmi nem változik csak akkor, ha a 10.9.1-ről restartolva a Win indul el. Pedig az internetes idő van beállítva és amíg fut a Mac normálisan mutatja az időt.
Másik ilyen probléma ami szintén csak a Mac rendszer után jelentkezik, hogy a hálókártya néha nem éled fel, csak ha lekapcsolom a gépet. Érdekes, hogy nem mindig, de sima restart után sokszor nincs hálókártyám (alaplapi) se Winbe se Macbe. Korábban ilyen problémám nem volt csak a 10.9.1 óta. (ha Winből restartolok ilyenkor akkor újra "feléled") Olyan mintha a Mac vaamit belekotorna mikor restartolok ez létezik?
(a rendszerek között úgy váltok, hogy bootkor F8 és a megfelelő vinyó, illetve sima restartokor a win indul el alapból)
[ Szerkesztve ]
-
Santantica
tag
boot err megoldása:
http://www.youtube.com/watch?v=Jmez9323CJI&list=PLXxaniFSKP4tJjEKC3YLNZI0OCi_QAI73&index=2
-
Santantica
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne.
Korábban (másik gépemen P8P67 2500K) sikeresen installáltam a 10.9-est, önállóan bootolva és stabilan futva.
Gépet cseréltem és erre a 10.8.5-öt szeretném feltenni (bizonyos progrtamok miatt), ami szépen fel is kúszik, működik minden, csak egy gondom van, hogy nem tud önállóan bootolni. Csak az indító usb-ről.Természetesen a biosban minden ami ajánlott volt (qucik boot off, VT of stb...) beállítása megtörtént.
A dd if=/usr/standalone/i386/boot1h......stb terminálos dolog (ami a korábbi 10.9-en tökéletesen működött) itt nem hozott eredményt.
Ha ráengedek ilyen Chrimera dolgot az csak szétcseszi a rendszert ("Header read size 200 incorrect image signature"), de nem bootol továbbra sem csak usb-ről indul.
Ha lennétek oly kedvesek és adnátok tippeket (linkeket) amit ki tudok próbálni, hogy önállóan induljon a rendszer, nagyon megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest