Új hozzászólás Aktív témák

  • Xero

    nagyúr

    válasz Clickbait #19734 üzenetére

    Márpedig root jelszó nélkül eléggé meg van kötve a kezed. Ha a usered adminisztrátor jogokkal rendelkezik, akkor bizony az ő jelszava lesz az. Figyelj arra is oda, hogy a kiosztás változik-e (System Preferences - Language & Text - Input Sources - jobb alul pipa a Show Input menu in menu bar) ha app-et váltasz. Simán el tudom képzelni, hogy át van nyomva int. angolra.

    Ha így sem megy, akkor hozz létre egy másik admin user-t a System Preferences - Users&Groups menüpontban. Rányomsz a lakatra, majd a jelszavad megadása után a plusz jelre.

    A system profiler-t valóban én szúrtam el. Ez a régi elnevezése volt. Most System Information néven fut. Kattingatva a következő képpen érhető el: Alma menü (bal fent) - About This Mac - More Info - System Report
    Vagy egyszerűen a keresőbe beütöd, hogy System Information és enter.
    Itt a Network pontot nézd végig, illetve a Software ponton belül az Extensions pontot. Ez utóbbiban szerepel a kext, ha betöltődött.

    Ha itt szerepel a hálózati eszköz, akkor a System Preferences - Network menüpontban a Location-nél nyomj egy Edit Locations-t. A plusz gombbal hozz létre egy újat, majd ha megvan akkor bal alul a plusz jellel adj hozzá egy Ethernet kapcsolatot. Ezek után mennie kell.

    Természetesen mindez csak akkor működik, ha be van töltve a megfelelő kext.

Új hozzászólás Aktív témák