Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz Máté94 #10100 üzenetére
Egy fájlt készít. Ha azt a fájlt lemented / más partícióra rakod, akkor később meg tudod nyitni.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
scoobydoo76
tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a sok segítséget, amit tőletek kaptam a telepítéssel kapcsolatban. Sajnos a Lion kifogott rajtam. Ahogy előrébb Sp@rtan is írta, nekem is csak a szürke háttér látszik(Lion telepítő) és ott meghal a rendszer. Már elegem van a napi 4-5 telepítésből úgyhogy marad a Snow Leo. Továbbra is figyelem a tanácsaitokat, csak így tovább.
-
Csabee.
nagyúr
Amúgy van közületek valaki Budapestről aki tudna nekem segíteni DualBoot win telepítése?
Üdv: Csabee.
-
Máté94
addikt
-
ko9
addikt
válasz odessa32 #10109 üzenetére
Nem kell MacDrive. Tudsz csinálni megosztott mappákat, beleveszed a /Volumes mappát, és akkor ott látsz mindent.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
-
curvedpin
tag
Segítséég!!
Holnam össze kell vágnom kb 15 videót munkába, de elment a lion
úgy kezdődött az egész, hogy elvittem csak a gépet egy másik helyre, ahol más monitor volt és bebootolt alma minden ok! de mikor kijön a finder akkor csak feketeség a monitor és entering power safe mode (csatlakoztatva van de nincs jel)
gondoltam nem gond nem ismeri a monitorprofilt stb
de hazajövök és az eddig 10%os rendszeremen előjön ez a hülye ATI probléma.
mostmár tisztán látom, ezért nem tudtam retailt telepíteni, csak iantarest.
hogy lehet megoldani, és egyáltalán miért ment el az ati cucc kextje stb..
ati 4870 1gb Toxic
nagyon szeretném ha gyorsan válaszolnátok! köszi!
nincs itthon mási kkártya amivel üzembe tudnám hozni
nagyon megköszönném a segítséges:S ha nem tudom megcsinálni a filmeket nem mehetek nyaralni :S
köszönöm mégegyszer előre a gyors segítséget -
curvedpin
tag
válasz Máté94 #10118 üzenetére
nem tudom a multibeastban állítottam be hogy exotic ati for 6.8 és arra ment a lion
az ati probléma az hogy bootol megy az egész rendszer csak mintha nem lenne monitor bekötve
megy a renszer csak nincs kép olyat mutat a monitor mint amikor kikapcsolod a gépet nekem samsung van és így villog -
Máté94
addikt
válasz curvedpin #10120 üzenetére
-x-el tudsz boot-olni?
Ehhez a kártyához fel kellett volna raknod a Lion-hoz való patch-et, nem hiába van verziónként új, mert változik.
10.7.1 vagy még csak 10.7? Végülis mindegy, csak 10.7.1-hez van qe/ci patch.
Esetleg a VGA kábelét kihúzni, és visszadugni?[ Szerkesztve ]
-
curvedpin
tag
-
ko9
addikt
válasz curvedpin #10133 üzenetére
Össze tudod foglalni mi a probléma?
Először nyugodj le, és szépen, kerek mondatokban kérlek.[ Szerkesztve ]
-
-
curvedpin
tag
Szóval Lion mióta xmove kijött tökéletesen fut.
Pár nappal ezelőtt elvittem a gépet egy másik helyre dolgozni, de nem tudtam mert kaptam először a problémát.
Azt hittem csak az ősrégi CRT a baja. Sebaj.
Hazajövök, összedugom a saját monitorral, és ugyan az a "black screen on boot" hiba mint a 4xxx-es radeonokon, tehát bekapcsol, alma teker mint állat, aztán amikor feljönne a finder meg a dock ahelyett fekete képernyőt kapok, mitha elment volna sleepbe a monitor, vagy nem kapna jelet.
Nekem van egy 4870 toxicom.
E miatt nem tudtam a Retailt sem telepíteni, csak a iAntares féle verziót.
a liont xMoveal, és Multibeastből a netkas(?) féle 10.6.8as 4870essel felepítettem, és rá a liont. ne mvolt 10.7.1 frissités. -
tDr1v3r
veterán
válasz Csabee. #10132 üzenetére
Nem hinném hogy fontos lenne, ha Win-t raksz később akkor annyi lesz hogy nem tudsz bootolni OSX-be... de ez megoldható annyival hogy közvetlen a telepítőről felnyomod a Chameleont újra, oszt' csókolom.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
-
sp@rtan
senior tag
Amúgy az normális, hogy ha sleepel a gépet, akkor következő rendes indításkor nyom egy CMOS resetet?
-
Máté94
addikt
válasz sp@rtan #10142 üzenetére
Lion-nál igen. Van egy parancssor, amivel meg lehet oldani...
sudo perl -pi -e 's|\x75\x30\x44\x89\xf8|\xeb\x30\x44\x89\xf8|;
s|\x75\x3d\x8b\x75\x08|\xeb\x3d\x8b\x75\x08|' /System/Library/Extensions/AppleRTC.kext/Contents/MacOS/AppleRTC
Utána:
sudo chown -R 0:0 /System/Library/Extensions
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions -
ko9
addikt
válasz sp@rtan #10147 üzenetére
Ha azt raksz be amit én mondtam, akkor azzal nem lesz többet baj. Ha azt amit Máté, akkor lehet minden Update után újra meg kell csinálni. Tiéd a választás
-
-
ko9
addikt
válasz curvedpin #10138 üzenetére
Mindenesetre ha kellene, kiszedtem a 2 Kextet a 10.7.1-es Exotic Patchből. Ha hozzátudsz férni a Lion partícióhoz, akkor elküldöm, és felrakhatod.
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest