Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Rátaláltam egy pár hete a veszteségmentes zenei file-okra, és azóta rá vagyok kattanva. Vettem külön egy Sennheiser HD555 fülest, hogy ki tudjam használni fullra a tökéletes hangzást.
A probléma ott kezdődik, mikor ezeket a zenéket át akarom tenni az mp3 lejátszómra, vagy az autórádióba. Ugye ezek nem ismerik az új formátumokat, tehát át kéne konvertálni őket mp3-ba.
Itt akadtam el. Az új winamp támogatja a FLAC-ot, szépen át is konvertálta mindet mp3-ba.
Viszont ott van egy rakás APE meg WV (+cue) file, amikkel nem tudok mit kezdeni. Eljutottam a Monkey's Audio 4.05-ig, ami az APE-kból wav-ot csinált, aztán ezt a winamppal mp3-ba alakitottam, de ez már igen macerás. A WV-kkel meg végképp nemtudok mit kezdeni.Azon csodálkozom, hogy a winamphoz van mind a 3 tipushoz "lejátszó" plugin. Azaz szépen lejátsza nekem mind az összes tipust. Viszont amikor "transcode"olni akarom őket, csak a FLAC-kel bánik el, a többinél "Cannot find decoder".
Túrom a netet fél napja, és nem találok semmit. Nehogymár 25 féle programot kelljen használnom, ha ezekből mp3-at akarok csinálni!
Van valakinek tapasztalata a témában?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Andie
őstag
válasz asadasad22 #2 üzenetére
Néztem, azis fizetős már.
Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Froclee
őstag
Ez esetleg?
egyébként, ha foobar2000-et használod, akkor feldobsz egy lame-et és már konvertálhatod is, ahogy Ijk is mondta
[ Szerkesztve ]
-
Andie
őstag
Mindezek fenn vannak, de ezek sajnos csak decoder pluginok, úgyhogy lejátszani tudja a fileokat a winamp, de átkódolni nem.
Közben persze rájöttem, hogy egy lame_out plugint letöltve, a kimenetet erre állitva lejátszás alatt kódolja át file-ba a zenéket. Igy már müködik mind3 tipus, még ha nemis a transcode eljárással.Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Andie
őstag
Ilyen foobar és hasonló dolgokat nem merek a céges laptopra felrakni, de már nézegettem, és végső esetben a saját gépemen ki akartam próbálni. Az elöbb emlitett módon viszont szépen müxik a dolog, úgyhogy talán megoldódott a dolog.
-
as_Rock
őstag
all2MP3 progi egylépésben megcsinálja, de sajnos fizetős és okosítást nem találtam hozzá a próbaverzió pedig időkorlátos és batch-feldolgozást se tud, valamint egyszerre csak adott darab kódolást lehet párhuzamosan elindítani.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
Andie
őstag
Köszönöm a tippeket, tanácsokat, egyelőre átkódoltam amit akartam, aztán ha újra ingerenciám támad, akkor megnézem ezeket a cuccokat, amit mondtatok!
-
Andie
őstag
Wazze, csak ámulok és bámulok!!!
Ezt a programot kerestem. Igy, az elsö bitjétöl az utolsóig.
- áttekinthető
- gyors
- egyszerü
- pont elég és korrekt beállitások
- mindent tud amit a témában kellÉs a CUE-böl is kiolvassa a track infót, és szétvágja a buzinagy file-t!!!!
Le a kalappal a feljesztő előtt, rögtön irok is neki. Ezt a proggit akár én csináltam volna (ha járatos lennék a pluginek API hivásában)Örök hálám sto1911
-
gyiku
nagyúr
ha ilyen losless zenet atkonvertalok mp3-ba, akkor csokken a merete, vagy ugyanolyan nagy lesz, mint az eredeti?
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
Andie
őstag
Hát gondold végig
Losless : veszteségmentes.
Mp3: veszteséges.
R-go: egy régi zenekar, de egyébként meg nyilván csökken majd a mérete, hisz az mp3 jócskán levagdossa a szerinte lényegtelen infókat, plusz a mintavétel is jóval ritkább. (losless: >1000 kbps, mp3: max 320 kbps, de átlag 160-192)Kb úgy képzeld el, hogy
losless tömörités : rendet rax a szobádban (még mindig elég nagy helyet foglal, de minden megvan)
mp3 : kihajigálsz minden haszontalan dolgot (jóval kisebb helyet foglal, de elveszik egy csomó információ, cucc)Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
adnoctum18
senior tag
Ez egy nagyon korrekt összefoglalása volt a dolognak.
Konvertálásra én a Jeatudiot használom, perpill a demo verziót okosítva megy neki az mp3 is.
A cd-ket szoktam flacba lerippelni vele, arra tökéletes.
10k körül pedig van flac lejátszó is amivel nem kötsz kompromisszumot a hangzásban és megkíméled magad a konvertálgatástól.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Andie
őstag
Hát azért nem egészen
Losless zene leszed (esetleg kiir cd-re), hallgat többszázezres audiórendszeren, vagy highend sennheiser fülesen.
320-as mp3-ba átkonvertál -> hallgat kocsiban, egyéb nem losless-kompatibilis eszközönAdnoctum : ezeket a lejáccókat megnézem rögtön. Nemis tudtam...
-
adnoctum18
senior tag
A mai egyik legjobb hangminőséget nyújtják a piacon! És olcsók!
Olcsóságuk oka a minimalista dizájnban keresendő.
Gyakorlatilag csak a hangchip kiváló bennük, de az éppen elég!
Az mp3lejátszós topicban olvashatsz pár ajnározós kommentet a clipről!
Milyen lejátszód van? Nem lehet rátenni olyan Fw-t amivel képessé válik a veszteségmentes formátumok lejátszására?---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Andie
őstag
válasz adnoctum18 #19 üzenetére
Per pillanat nincs mp3 lejátszóm, nemis nagyon volt sosem
3 helyszinen létezem : otthon (szgép, hifi), autó ( ? ) , cég (laptop).
Tehát nincs is igazán szükségem rá.
Viszont a kocsiban elég problemás a zenehallgatás, mert a gyári volvó 603-as hangtechnika csak és kizárólag CD-R lemezeket fogad el, nemhogy mp3-at, netán egyebet.
Egyelőre egy 10ezer ftos FM tunerrel váltottam ki a dolgot, ebben egy 4 gigás kártya van, amire pakolászom az mp3-akat (emiatt indult a topic is)
Viszont hiába vettem minöségi tunert, akkoris elbassza a hangot, magasaknál cicceg, serceg, és az egész hangzás olyan tompa. Pedig a kocsiban elvileg 200ezer ft körüli hangtechnika van (ez cd-n ki is jön : 2 mély, 4 közép, 2 magas)
Szóval ha erre vóna valami megoldás, nagyon heppi lennék, de egyelöre nem találtam. Max meg kell bontani a rádiót hátul, és megnézni van-e input...Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
KMT
addikt
A foobar2000 valóban képes konvertálni.
Számítógépes (Win) lejátszásra viszont nincs ellenfele. Ha már ilyen minőségű zenéket hallgatsz, akkor érdemes ezt használni, KS, vagy ASIO pluginnal, és a replaygain-t kikapcsolva jóval szebben szól, mint a winamp, vagy egyéb alap lejátszók. Ennek az az oka, hogy kikerül a windows mixer-ét, ami amúgy szépen beleszól a hangba.
Amúgy no para, ingyenes.Ugye nem integrált hangkártyáról hajtod azt a fülest? (:
-
BluEyes
őstag
ASIO: felejthető, inkább csak problémákat okoz. Hifista urban legend szerint az egyedüli üdvözítő lejátszási mód, azonban ezzel az a bibi, hogy a legendagyártó hifisták nem tudják, hogy mire is való az ASIO, oszt a pszihoakusztika beindult a kicsi agyukban.
Kernel Streaming: kb. annyi értelme van, mint az ASIO-nak, szintén egy urbánus legendárium. Jól hangzik a win keverőjének kikerülése, csak éppen tök mindegy, hogy kikerülöd-é vagy sem. Lényegtelen, hogy a digi adatfolyam mennyit kering a számítógépben, fő hogy a bitek időben odaérjenek a hangkártya DA konverterére. A DAC meg az analóg erősítőfokozat - azaz a hangkártya - dönti el a hangminőséget, de persze a hívő hifidiótáknak ezt úgyse lehet megmagyarázni, ők "hallják" a windows keverőt.
Winamp, Foobar, Jetaudio
Ez egy roppant érdekes kérdés. Mindenki használ valami lejátszót, és mindenkinek van egy favoritja, amelyik "jobban szól". A téma igazi kincsesbánya lehetne a pszihológusok számára.
Egy fájlt tömöríteni .zip-be több programmal is lehet. A Total Commander beépített moduljával, WinZip vagy 7zip programmal, stb. A tömörítvények mérete a használt tömörítőtől függően kis eltérést mutathat. Vannak gyorsabb és lassabban dolgozó tömörítők. A processzort sem egyformán dolgoztatják ezek a programok.
Egy valami azonban minden esetben ugyanaz lesz. Nevezetesen a kicsomagolt fájlok. Mindegy, melyik tömörítővel csomagoltuk be az állományt, és azt utána melyikkel bontottuk ki, mennyi processzoridőbe került mindez, meddig tartott, melyik számítógépen csináltuk. Minden kombinációban ugyanazt a végeredményt kapjuk, ami ráadásul pontosan megegyezik az eredeti állománnyal. Itt nincs 99,99% pontosság, itt egyetlen bit eltérés sem megengedett.
A különböző zenei formátumok is afféle tömörítvények, a lejátszó programok pedig a kicsomagolók. A lejátszók úgy működnek, hogy a hangfájlt kicsomagolják az eredeti wav-ba, majd ezt a wavot "játszák le", azaz küldik el a hangcsippnek. A számítástechnika alapszabálya ezekre a lejátszókra is érvényes. Itt sincsenek, mert nem lehetnek különbségek a wav fájlok között, akármelyik lejátszóval történik is a lejátszás. A hangkártya minden lejátszótól ugyanazt a bit-folyamot kapja, tehát könnyű belátni, hogy alapesetben minden lejátszó pontosan ugyanúgy szól, nincs, mert nem is lehet közöttük különbség.
Az "alapeset" itt azt jelenti, hogy kikapcsoljuk a lejátszó hangot manipuláló szolgáltatásait, effektjeit. Nincs Equalizer, nincs Replaygain, nem konvertálunk X bitbe, Y KHz-be. Az ilyen és hasonló effektek különbözőek a lejátszókban, és nyilvánvalóan nem egyformán manipulálják az adatfolyamot. Így a kapott hangzás is különböző lesz, és ezen a ponton már lehet arról beszélgetni, hogy melyik szoftver a jobb, kellemesebb hangú, melyik tetszik jobban.
.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
KMT
addikt
"nem konvertálunk X bitbe, Y KHz-be. "
Itt a gond. A kmixer mindent 48 kHz-be konvertál.
Valamint:
"The problem is that CDs have 96dB (or 97.5dB for the hardcore signal processing guys) of dynamic range. Effectively, kMixer overwrites the last couple of bits of the signal with garbage, reducing CD data from 16 bit data to effectively 14 bit data."Úgyhogy: FAIL.
[ Szerkesztve ]
-
Andie
őstag
Na akkor most mit mivel hallgassak??
(linkekkel ha lehet, pls)Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
dabadab
titán
Az mp3 dekoderek pontossagahoz:
A vesztesegmentes tomoritokkel ellentetben az mp3 nem diszkret adatokkal, hanem mindenfele folytonos fuggvenyekkel dolgozik, lebegopontos szamitasokat hasznal, igy elofordulhat, hogy mindenfele kerekitesi hibak miatt kulonbozo dekoderek nemileg kulonbozo eredmenyt adnak - legalabbis elvben, gyakorlatban minden ma hasznalatos lejatszoprogram kelloen nagy pontossagot hasznal ahhoz, hogy ilyesmi ne forduljon elo.
(A kmixer belepiszkalgatos hajlamairol meg az elottem szolo mar megemlekezett - egyebkent nem feltetlenul konvertalja at a hangot 48 kHz-re, de a jelek szerint mindenkeppen erez valami kesztetest arra, hogy belebarmoljon a jelbe (ha valakinek van ra ingerenciaja, akkor audio CD-s DTS-sel (ami "ranezesre" sima, 44.1 kHz-es sztereo hangnak latszik), SPDIF kimenettel + DTS-es erositovel tesztelheti, hogy milyen beallitasok mellett nem piszkal bele a hangba semmi)).
Egyebkent meg tenyleg rengeteg "hifista" legenda meg tevhit kering, amiknek vagy van valami alapja, vagy semmi.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Jancsi
aktív tag
Amúgy próbáld egyszer ki hogy egy CD-t letömörítesz FLAC-be és WAV-ba is leszeded, sajnos lesz köztük különbség, a FLAC-nél az élesebb részletek elmosódnak, kevesebb a dinamika is, az egés olyan mintha egy papírdobozban szólna.
Próbáld ki a FreeRIP-et, FLAC-al biztos elboldugol, a többi formátumot nem tudtam kiróbálni.
-
dabadab
titán
Persze, persze, hogyne Megis, mi az isten haragjatol lenne kulonbseg, amikor tok ugyanazt az adatot tartalmazzak?... Mi lesz a kovetkezo? Hogy ha Samsung HDD-n tartod, akkor "kevesbe lesz zenei" (hogy az egyik kedvenc kamukifejezesemet is idehozzam), mint ha WD-n?... Jesszusom, emberek, a XXI. sz-ban vagyunk, ki kellene noni vegre a babonakbol.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Jancsi
aktív tag
Nem babona, akinek eddig mutattam mindenki észrevette. Gondolom a codec ami lejátsza az alkothat valamit, vagy nem ugyanazon az úton halad a FLAC mint a WAV, esetleg közbecsúszik valami konvzerzió. De az a legmegdöbbentőbb, hogy a FLAC-et kitömörítve ugyanazt a WAV-ot kapom mint előtte, csak a header-ben van pár byte eltérés.
-
dabadab
titán
"De az a legmegdöbbentőbb, hogy a FLAC-et kitömörítve ugyanazt a WAV-ot kapom mint előtte, csak a header-ben van pár byte eltérés"
Ez kb. annyira megdobbento, mint az, hogy keleten kel a Nap: semennyire. Az lehet, hogy a Windows tragya audiorendszere vagy a lejatszo belepiszkal valamit, de hogy nem amiatt van a kulonbseg, hogy az egyik WAV a masik meg FLAC, az hottziher.
DRM is theft
-
BluEyes
őstag
A különbségek az encoder algoritmusában vannak, tehát az mp3 készítésekor egyik progi ilyet, a másik olyat csinál. A lejátszás ebbe nem nyúl már bele, a kitömörítés ugyanazt a végeredményt adja minden lejátszó esetében.
Sokan hallják jobbnak a Foobart a Winampnál. A Foobar fejlesztője - aki egykor a Winampot is fejlesztette - maga nyilatkozta, hogy a dekóder mindkét lejátszóban ugyanaz.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
Nyilván nem egy helyről szerezzük be az információkat:
"The KMixer doesn’t convert 44.1k to 48k across the board. It or the hardware can convert sampling rates based on what is supported. If your audio card supports 44.1k, then the KMixer can connect to it at that sampling rate. What happens after the audio stream is handed off to the card driver is another thing. Older Creative cards only handled 48k sampling frequencies, so the KMixer had to connect at that sampling rate (hence it handled the sampling rate change) or the card converted internally (often hidden by the manufacture)."
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
dabadab
titán
"a kitömörítés ugyanazt a végeredményt adja minden lejátszó esetében."
Ez az, ami nem feltetlenul igaz. Mondom, lebegopontos szamitasokrol van szo, ott meg szoktak lenni erdekes dolgok a veges bitszam miatt, olyank pl, hogy 0.1 * 0.1 = 0.010000000298023226097399174250313080847263336181640625 (legalabbis ez az eredmeny 24 bites pontossag eseten, mas bitszamnal mas a vegeredmeny - na, ezert lehetnenek kulonbsegek a dekoderek eredmenyei kozott).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
laolaj
aktív tag
én csak azt nem értem ha már veszteség mentes anyagot szedd le az ember akkor minek neki mp3ba...
írd ki őket egy lemezre és akkor az is lossles lesz..! ne sajnáld tőle azt az egy CD-t. nem fogod megbánni.Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
Gyok2
senior tag
Én idáig, akárkinek megmutattam a Foobart mindenki sokkal jobbnak hallotta a Winampnál.
Tiszta Windows rendes ház
-
laolaj
aktív tag
mp3 lejátszó.. az szívás.. annak megértem.
viszont autóba sima Audio CDnek megírod és alma..
már játszod is jó minőségben.. erre írtam azt h ne sajnáld azt az egy lemezt rá..!Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
laolaj
aktív tag
de azért próbáltam már ott is ilyen lossles lemezeket és érezhetően jobb... legalább is nálam. és azért arra is figyelek.
bár most ahogy mondod jön a tavasz... kitudja még h mi lesz..
lehet h vennem kell egy szemellenzőt ami a lovakon van h csak az utat figyeljem és ne a csajokat. ebből már majdnem volt koccanás..Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
Andie
őstag
Maximálisan igazatok van, ráadásul a volvóban elég minőségi hangcucc van, szóval hallható ám a CD és a 192 kbps mp3 közti különbség (próbáltam)
Csakhát 1 cd-re 15-18 szám fér, és 2-3 naponta új lemezt irni, a régieket meg eldobálni kicsit pazarlás szerintem.
Ellenben találtam egy ilyet: Volvo kazettás egység átalakítása mp3 input fogadásáraErre keresek egy ügyes szakit, aki meg tudná forrasztani nekem. Fizetségben megegyezünk!
(és akkor jöhet a FLAC-os mp3 lejátszó, amit Adnoctum ajánlott)Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
KMT
addikt
Próbáld meg a 320-as mp3 és a flac-ből írt audio cd közti különbséget kihallani kocsiban.
Nagyon figyelni kell majd rá.szerk:
Ha van kazetta lehetőség is a kocsiban, akkor egyszerű a dolog. Lehet kapni olyan "kazettát", aminek van egy jack bemenete, így mp3 lejátszót (ami tudhat flac-et) is rá tudsz kötni.
A minőségéről nem tudok nyilatkozni.[ Szerkesztve ]
-
Andie
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest