Új hozzászólás Aktív témák

  • anjani182

    őstag

    Egyet mondok... idióták vagytok mind a ketten, velem együtt :C ... kötitek az ebet a karóhoz! Z-5500 rulez, és ennyi!!!! :DDD

    Sajnos Deluxe00 hozzáállása a legrosszabb ilyen téren... :( Gyakorlatilag nem fikáz semmit, csak állandóan azt hajtja, hogy: ''nem itt kezdődik a minőségi zenehallgatás''.

    Mint már mondtam, az átlag az nem itt kezdődik, tehát jó rendszerek, mert nem sokan tehetik meg, hogy ilyet vegyenek, csoró világban élünk...

    A Magnat dologra visszatérve, magyar fórumokon is fikázták a Magnatot, akárcsak a SAL-t, ennyi... kínai csili-vili hangfalak vannak benne, tudás meg nulla (pl. Magnat Monitor 900) :( Tehát Én pl. el tudom képzelni, hogy a SAL-t, meg a gagyibb épített Magnatokat elveri a Z-5500... :R

    Forever and ever, let's make this last forever.

  • #72042496

    törölt tag

    válasz Sub-S #1129 üzenetére

    Sajnos ez a jelenség nem szűnt meg, bár mintha ritkábban csinálná...a villanykapcsoláskor előjövő pukkanások is megmaradtak.
    Ezeket nem vagyok benn biztos, hogy a Logi számlájára kell írni, ámbár lehet, hogy ha normálisan le lenne árnyékolva a rendszer, nem művelne ilyet. Nem tudom, nem értek hozzá.

    A sokak által említett hangos búgást, ill. ijesztő hangerejű durrogást hála Istennek teljesen mellőzi az én példányom.
    Lehet inkább azt kellett volna írnom, hogy kóros mértékű és/vagy fajtájú rendellenességet nem produkál. :)

    Az S750-ről is lassan mindent megtudunk, csak azt nem, hogy az a rendszer pl. csinál-e hasonlót ha új fogyasztót kapcsolunk az elektromos hálózatba. Ha valaki mégis írta, csak elkerülte a figyelmem, akkor elnézést kérek, storno az egész.

    Nem mintha nagyon be akarnék szólni, de néhány hsz. után olyan érzésem volt, hogy az S750 tulajok szugerálnak, minek eredményeképpen a Z-5500-at mindjárt a kutya elé hajíom, hogy játsszon vele. :D
    A végső konklúzióval, hogy mindenki hallgassa a neki tetsző rendszeren a neki tetsző hanganyagot egyetértek, nekem is ez a hozzáállás a szimpatikus. Nem hinném, hogy szét kell szedni, majd alaktrészenként elemezni a rendszereket, hogy eldöntsük, melyiknek szebb a hangja. Meg kell hallgatni és kész. A tecnikai jellegű baklövésekre (pattogás, brummogás…) persze ebből lehet következtetni - csak a fentebbi vitában nem ez, hanem a hangminőség/hangkép volt az összehasonlítás (amiben helyenként mindkét oldalról való fikázást is felfedezni véltem) alapja.
    Ha valaki tud egy helyet, ahol meg lehet hallgatni az S750-et, jó lenne, ha beírná ide, szívesen megfülelném mire képes a Creative megoldása, annak ellenére, hogy - elsősorban - a 7.1-es kivitelezés miatt számomra nem alternatíva.

    Deluxe00: Sokszor kiemelted a hangkártyád tipusát. Nem kételkedem benne, hogy szuper hangkeltő az, de a hozzászólásaidat olvasva többször is olyan érzésem volt, hogy az X-Fi az über, a többi pedig maximum középszerű. (Pusztán a pontoság kedvéért jegyezném meg, hogy itt természetesen a PC-s hangkártyák kategóriáján belüli besorolásra gondolok.)
    Ha csak haluztam, akkor légy szíves hagyd figyelmen kívül ezt a részt, de ha van igazság a meglátásomban, akkor kérlek fejtsd ki, hogy pl. egy Audigy 2-vel szemben mi olyan pluszt nyújt az X-Fi, amit Te kihasználsz.
    Én úgy látom, max. a DivX filmek, mp3-ak, ill. a DVD audio minőségén dobhat a kártya, hiszen CD audio-ra és DVD-re ott a digitális jelátvitel, ill. – ha jól emlékszem – az asztali lejátszód. Ha helyesen vettem ki, mp3-at nem nagyon hallgatsz, tehát gyakorlatilag a Crystallizer is felesleges számodra. Játékokra sem kell ilyen kártya, tisztában vagyunk az ottani hangminőséggel. Ezen a ponton még az EAX5.0-t lehetne felhozni, de azt még tudtommal semmi nem használja ki. Maradtak a filmek. Namost…nehogy már ezért vegyen valaki X-Fi-t. Még egy kiragadott mondat:
    “ Amúgy meg vmit higgyetek el nekem...itt van a gépemben az X-Fi Plat 50ért...nagyon jól szól, de az összes hangkártya egy kalap szarral egyenlö, mivel a gépben van és összeszedi a zajt!”
    Érdekelne, hogy ezen véleményed, ill. a fentieket mérlegelve, miért miért nem vettél pl. egy ilyet a “kalap szar” árának feléért? [link] ;)
    Az 5,25''-os panel szolgálatásai közül melyek azok, amelyek fontosak számodra?

    A cinikus részeket ne vedd fel, a fentieket kíváncsiságból írtam, nem azért, mert csesztetni akarlak!

    anjani182: Tessék, hozzászóltam! :))

    [Szerkesztve]

  • Tillu

    tag

    válasz Deluxe00 #1135 üzenetére

    Tesztelni NEM PC-n keresztül tettem. Rendes asztali Technics Cd lejátszó, nemtúlgagyi analóg kábellel összekötve.

    Azt vettem észre (ez a loginál is kijött a S750-nél talán szignifikánsabban, hogy ha nem jó nagy bitrátával készült (512 körül valahol), akkor nem adja azt a hangzást, mint egy audio CD. Mitöbb van 1 pár olyan audio CD-m, amit MP3-ból írtam ki és egészen másképp/szarabbul szól, mint amiről grabbeltem. (HEVIA: The other side)

    Visszatérve: és kicsit offolva: Apósom Jamo Conerto sorozatú 2,1-es rendszere, ami árban valahol 1,5X-e egy S750+DT100-nak, bizony felülmúlja a S750-et. Nálam igen. Nem alázza, de felülmúlja. Nade abból kihozni egy 5,1-es rendszert+jóféle házimozi erősítóvel... hát az nem ez a kategória, árban persze.

    Tillu

  • _calogero

    tag

    válasz #72042496 #1152 üzenetére

    Az S750-ről is lassan mindent megtudunk, csak azt nem, hogy az a rendszer pl. csinál-e hasonlót ha új fogyasztót kapcsolunk az elektromos hálózatba. Ha valaki mégis írta, csak elkerülte a figyelmem, akkor elnézést kérek, storno az egész.

    Még aznap mikor megvettem, mindegyik hangszóróhoz hozzáraktam a fülemet ellenőrízve van-e alapzaj, és nem hallottam semmilyen búgást, sistergést, vagy bármit! Csak és kizárólag a ráküldött hangok jöttek a dobozokból! A villany, illetve hűtőkapcsoláskor sem tapasztaltam pattanásokat, de ezt konkrétan lecsekkolom a lakásban lévő összes kapcsolóval ma délután! :)

    Én nem lebeszélni, vagy rábeszélni akartam a kedves olvasókat, egyszerűen leírtam a tapasztalataimat/élményeimet a cuccról! Ha mégis úgy tűnt, akkor elnézést szeretnék kérni az érintettektől! :B

  • anjani182

    őstag

    válasz _calogero #1154 üzenetére

    De nem értitek, hogy ez egy Z-5500 topik, és Z-5500 rulez!! És kész.. :R

    Forever and ever, let's make this last forever.

  • _calogero

    tag

    válasz anjani182 #1155 üzenetére

    Dehogynem! :DD Kenem, vágom! :C
    És kölönben is megmondalak anyukámnak, meg... meg... aki mondja másra, gondolja magára! :P :DDD

  • Anyád911

    tag

    Üdv minden hozzászólónak!

    Majdnem végigolvastam a topikot mielőtt vettem volna egy z-5500-at. Mivel van némi tapasztalatom a termékek terén, gondoltam leírom én is, hátha vkinek segít a választásban.

    A számítógépem köré a kezdetektől bővítgettem a hangot, kezdve egy Crown music center-re kötött +2 hangszóróval (ez kb 15 éve volt). A végső felállás, amit a múlt héten adtam el kompletten: Technics 6csatornás diszkrét bemenetes rádióerősítő, 1 pár kis Videoton háttér, 1 pár Jamo Studio 180 front, Aiwa Ts akárhány aktív sub, MNC mélyközepekből és csipogóból ''épített'' center.
    Midehhez Audigy 2 hangkárty adta a jelet.

    Kb. 3-4 éve, az első DVD-mhez (Samsung S-757, nem fikázni, azóta is hibátlanul működik, akkor 70k körül, DD/DTS dekóderes) egy Logitech Z-640-es (asszem) 5.1-es rendszert vettem, gondoltam jó lesz az. Jó is volt, csak a teljesítményét keveselltem kicsit (talán a mostani 5300-assal lehetne párosítani, olyan 70W össztelj. körül, ára akkor kb. 30k), illetve az 5500-as kapcsán emlegetett áramköri zajokat produkálta szintén: kicsi búgás, pattogás, miazmás. Filmnézésre, egy kis zenehallgatásra elment.
    Nem is maradt meg sokáig, amint lett kis pénzem, lecseréltem egy Z-680-ra: őt nevezhetjük a z-5500 elődjének (bár 550W összetelj. kicsit még meg is haladja emezét). Akkor 130k volt az ára, nem véletlenül: DD/DTS/pro logic II/THX, szal minden földi jó kb. 2, 2ésfél éve, nem is bántam meg: nyoma sem volt a sokat emlegetett zajoknak és egy 28-30 négyzetméteres szobát bőven kiszolgált (ismétlem: nappaliban, kizárólag film és némi zene). Egyetlen kicsi baja volt: a mélynyomója a nullánál eggyel följebb is olyan erős volt, hogy szinte agyonnyomta a többit -- 1 idő után megszoktam és már fel se tűnt, egészen mostanáig.

    Történt, hogy lett vevő az erősítős vegyes felvágottra, így azt eladtam, a Z-680 beköltözött a számítógép mellé (szűk 12 m2) és az 5500 ment a nappaliba a DVD-hez.
    A 680 kicsit sok a kis szobában, de legalább a surroundot be lehetett lőni pontosan, igaz nagyon halkan is megtölti a teret és ami a lényeg: nekem nagyon szépen szól. Érdekes, hogy a mélynyomója a global hangerővel 1ütt erősödik, szal túl hangosra nem is merem állítani, mert lebontja a falalkat. Szó szerint: a polcokon a makettjeim rezegnek, odébbcsúsznak, olyan ereje van. Játékra kiváló: főleg FPS kategóriában gyomorból szaggat a shotgun meg ilyenek.

    A lényeg, hogy az 5500 a nappaliban jobban bejön: a mélye is finomabban skálázható, a hangzása is megfelelő filmekhez. A satok még nincsenek a végleges helyükön, de így is majdnem tökéletes a hangja. Leheletnyit búg, de azt elnyomja a leghalkabb TV, vagy DVD hang. Az asztali íróm ventije hangosabb, ha már itt tartunk.
    Pattogás, durrogás úgy vettem észre, csak direkt 6ch-nál jelentkezik, optikainál nem, akkor is csak elég diszkréten, bár hallható. Új ház, vadi új villanyszerelés, korszerű anyagok, de nincs semmi extra árnyékolás. A 680-ast panelben hallgattuk évekig, nemrég költöztünk, az meg se rezzent hűtőre, mosógépre, semmire. Valszeg a dupla árért nem csak az alumínium talpakat adták hozzá, de belül is volt vmi komolyság.

    Bocs ha kicsit hosszú volt , de kikívánkozott.

    Én javaslom: az áráért igen jó vétel. Az ''orvosságra'' azért kíváncsi lennék...

  • robel

    csendes tag

    Hali!
    Én is most kaptam kézhez a cumót (edig től szerdán rendeltem mára ideért), ezért tesztekre nem is nagyon volt időm, de azt azért szeretném leírni, h semmi eget rengető durranás vagy alap zúgást nem észleltem eddig.... fincsin szól az egész :)
    Ezt azért szerettem volna leírni mert sokan sztem óvakodnak ilyet vásárolni az említett lehetséges hibák miatt.
    Remélhetőleg azok a kicsit hibás készletek már nincsenek raktáron s tulajoknak is megoldják vhogy a dolgot...
    Egyébként: PID 546

    A marakodást meg hagyjátok abba ;)
    Az, hogy kinek melyik jobb relatív dolog sztem s egyéntől függőek
    a viszonyítási alapok (mire használja, ár, design, elhelyezés stb stb)

    Ha van rá lehetőség, próbáljátok ki őket vásárlás elött, ha nincs összegezzetek s döntsetek. Ezeknél a szépségeknél nem hiszem, hogy nagyot csalódnátok bármelyikre is voksoltok végül :))

  • ati2

    őstag

    válasz DooDoo21 #1136 üzenetére

    A surrond tuti csumán van.

    Stereo x2 - nél, ha hözép állásban (+) van a surrond, akkor pont egyforma a a Front/Rear hangerő (de 0-án akár el is némithatod, vagy csumán 2x hangossabb mint a front).
    A beépitett effekteket meg jobb ha elfelejted, sose lesz olyam mint egy 5.1 re komponált zene :(

    Stereo zene halgatására a legjobb a Stereo x2, 5.1-re meg effekt nélküli 5.1 :)

    Stereox2 -nél a Sub kb legyen középen, sima stereo-nal meg fele akkora hangerőn, mivel itt fele annyi a közép-magas is.

  • Deluxe00

    senior tag

    válasz #72042496 #1152 üzenetére

    Miért baj, ha én hallok különbséget audigy 2 és x-fi között? Én nem pc-s cuccon nöttem fel, meghallom a különbségeket...és mivel van itthon live, audigy 2, x-fi tudatában vok annak h mekkora különbség van!
    Audio cd-re pont, hogy az analógot használom, mert igy jön ki mit tud az x-fi...mp3-at nem hallgatok mer az egy nagy kalap fos...viszont audio cd-t analógon mindig!
    5,25-böl használok optikait, coaxot, és felvételre használom...egyéb kérdés?

  • Deluxe00

    senior tag

    Ja és mielött megkérdezed, azért mert a x-fi DAC-ja messze a z-5500 DAC-ja fölött áll!
    Most valszeg beszerzek egy Klipsch 5.1 Promedia Ultra-t!Megnézzük mit tud :B

  • Deluxe00

    senior tag

    válasz anjani182 #1151 üzenetére

    Tán azért hajtom ezt, mert így is van:)
    70.000 ftért vagy mennyi a z-5500 most valóban nem rossz, de azért várom h megszólaljon a szobámban a Klipsch

  • #18538752

    törölt tag

    Sziasztok!!!!

    Azt szeretném megkérdezni hogy a Creative, Logitech és a Klipsch kívül gyárt még valamelyik cég ilyen hangfalrendszereket?

    Deluxe00: Várom a véleményed a Klipsch 5.1 Promedia Ultra-ról. Nagyon érdekel engem is hogy milyen lehet.

  • #72042496

    törölt tag

    válasz Deluxe00 #1163 üzenetére

    Az átalakítók közti különbséget valóban figyelmen kívül hagytam, mivel ebben a kategóriában nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget neki.
    Hogy ezzel mekkorát hibáztam, azt mihelyt lesz rá lehetőségem, le fogom szűrni egy Au2 ZS - (coax) - Logitech Z-5500 vs. Au2 ZS - (coax) - Lite DAC-50 - (analóg) - Logitech Z-5500 meccs tapasztalataiból.
    Ha sikerül ezt összehozni, akkor egyértelműen ki fog derülni, hogy mennyire hallatszik ki a különbség a Z-5500-ba épített és egy felső(bb) kategóriás DAC között. Kíváncsi leszek!

    Bocs, ha már írtad, analóg kábelekből milyet használsz?

    _calogero: Köszi az infót!

    [Szerkesztve]

  • anjani182

    őstag

    válasz Deluxe00 #1164 üzenetére

    Hali!

    Feltettem az új Power DVD-t, és játsza 5.1-ben 6c direct beállításokkal :R Csak át kelett állítani, hogy 6 speakeres a Configurationba :)

    Forever and ever, let's make this last forever.

  • anjani182

    őstag

    válasz #72042496 #1166 üzenetére

    Megjött a hangfalam, csodálatos, nem tudok belekötni, nagyon szép és igényes... nem is kell ennél több :Y :C :R

    Forever and ever, let's make this last forever.

  • Deluxe00

    senior tag

    válasz #72042496 #1166 üzenetére

    Analóg kábelböl is most fogok áttérni Neotech kábelekre, mert coaxból bejött!
    3x 2m-eset fogok venni!Most a pontos tipust nem tom...de maj beirom!
    Nálam sokkal zeneibb x-fivel hallgatni analóg cd-t!Nagyon jó sztem!Asztali dvd-n már csak azért sem hallgatnék audio cd-t igazán, mert ugye az nem audio cd-re termett, és akkor a z-5500 DAC-jét kell használni!

  • Deluxe00

    senior tag

    válasz #18538752 #1165 üzenetére

    Szia!
    Teufel gyárt még hasonlókat!
    Klipschröl meg remélem be tudok számolni nemsokára...rajta vok az ügyön:)

  • #18538752

    törölt tag

    válasz Deluxe00 #1164 üzenetére

    Deluxe00 látom hogy te elég járatos vagy Hi-Fi témában. A problémám a következő volna. Szeretnék egy jó házimozi rendszert vásárolni itthonra, de mint mindenki más én is egy jó rendszert szeretnék a legkedvezőbb árért amiért csak lehet. Gondolkoztam külön komponensekből állhó rendszeren ami ügye a legdrágább, de érdeklődtem kompakt ''egydobozos'' rendszerek iránt is. Kinéztem például a Panasonic SC-HT885 és a Sony DAV-DZ700FW modelleket. Az igazság az hogy még nem volt alkalmam meghalgatni ilyen fajta házimozi rendszereket ezért véleményem nincs róluk. Feltételezem hogy te már hallotál hasonló ''egydobozos'' rendszereket és van róluk tapasztalatod. Azt szeretném megkérdezni hogy a Z-5500 a hangzás minőségében és teljesítményében hol áll az ''egydobozos'' rendszerekhez képest?

    Nagyon rég szeretnék vásárolni Hi-Fi rendszert külön álló komponensekből, mert azok hangzásban tényleg nagyon ütősek, de sajnálom értük kiadni a sok pénzt. Amit most kinéztem egy Yamaha rendszer ami állna egy RX-V557 erősítőből egypár NS-555 front NS-C444 center és egypár NS-333 hátsó sugárzóból. Ami biztos hogy nem volna egy rossz választás, de így is úgy 210k be kerülne és még nincs is hozzá sub ami még plussz 50k-70k volna. Azt viszont még azért hozzá kell tenni szerintem hogy ez a rendszer azért nem az amitől el kellene ájulni csupán a Yamaha elég jó árban kínálja ezen hangfalait az erősítő pedig az alsóbb kategóriába tartozik. Pionner, Panasonic, Sony hasonló teljesítményű hangfalai még drágábbak. Más komolyabb Hi-Fi gyártókról már nem is beszélve. Szóval elgondolkodtató.

    Lehetne vásárolni például ilyen rendszert is:
    [link]
    Ami valamivel drágább mint a Z-5500 és még sub is kellene hozzá hogy teljes legyen, de nem tudom hogy érdemesebb volna-e ilyen rendszert venni mint egy Z-5500-at.

    Szerinted aki szeretne egy komolyabb rendszer vásárolni mint a Z-5500 az milyen fajta rendszer körül nézzen szét? Figyelembe véve persze azért azt is hogy ne költse el rá az összes vagyonát.

    Előre is köszi a választ!!!!

  • anjani182

    őstag

    válasz #18538752 #1171 üzenetére

    Ez a Yamaha rendszer mélynyomó nélkül elég karcsú lenne, szerintem felejtsd el, ha csak ennyid van rá... ha nem, akkor vegyél hozzá egy mélynyomót, de akkor má ott vagy, hogy 2x annyi, mint a Z-5500, nem egy kategória, de kizárt, hogy 2x annyit is tudna...sőt.... :C másrészt zenére nem valami jó a házimozierősítő!

    Én elégedett voltam/vagyok az Audigy4-el, és ezért váltottam Z-5500-ra, mert minek vennék egy kicsit drágább ''épített'' cuccot, amikor az meg zsákbamacska... kitudja, hogy szól :F :R

    [Szerkesztve]

    Forever and ever, let's make this last forever.

  • #18538752

    törölt tag

    Szia!!!!

    ''Ez a Yamaha rendszer mélynyomó nélkül elég karcsú lenne, szerintem felejtsd el, ha csak ennyid van rá... ha nem, akkor vegyél hozzá egy mélynyomót, de akkor má ott vagy, hogy 2x annyi, mint a Z-5500, nem egy kategória, de kizárt, hogy 2x annyit is tudna...sőt.... másrészt zenére nem valami jó a házimozierősítő!''

    Teljes mértékben egyet értek veled, bár azt nem tudtam hogy zenére nem igazán jó a házimozierősítő.
    Nem az a baj hogy nem lenne meg a pénzem hozzá ha esetleg még egy mélynyomót is vennék, bár nem vagyok elárasztva pénzel. :) Viszont valóban úgy 260k-280k körül lenne az ára és biztos jobban szólna mint a Z-5500 mind teljesítményben mind pedig minőségben. A kérdés pedig valóban az lenne hogy az a majd 200k forint amivel többet fizetnék ki érte az minőségben és teljesítményben is visszahozná-e nekem az árát? Valóban ennyivel jobb lenne? Nem kis pénzkülömbségről beszélünk ügye és még egyszer el kell mondani mindenki számára hogy tényleg nem egy csúcs Hi-Fi rendszerről beszélünk hanem csak egy okos kis rendszerről.

  • anjani182

    őstag

    válasz #18538752 #1173 üzenetére

    Szerintem itt a teljesítmény kérdés elhanyagolható, mert már a Z-5500 is iszonyat sok... :R Ez tapasztalat... :C

    Épp ma reggel hallgattam zenét, odakentem neki, -megjegyzem nem tüc-tüc számokat hallgatok-, és 2 perc után leesett a spot lámpának a rögzítője a plafonról, nem tudom hogy magyarázzam el, de: ez az ami oda van CSAVARVA, hogy ne essen ki az égő... na most akkor miről is beszélünk? Az asztalon minden mozog, és rezeg... :DDD Mi nem elég, hova?! :R :C

    Persze biztos még nagyobbat ütne a 280k-s rendszer, de ezt neked kell eldönteni, hogy szükséged van-e rá... nekem nincs :R

    Forever and ever, let's make this last forever.

  • #18538752

    törölt tag

    válasz anjani182 #1174 üzenetére

    Egyszer egy röpke kis időre volt szerencsém meghallani a Z-5500 erejét. Tényleg nagyon üttttős :) de a minőségére már nem volt időm odafigyelni mert rohannom kellett /tényleg csak egy-két percig volt szerencsém találkozni vele :) / és a hangfalai is rosszul voltak elhelyezve egy kis szobában. Ezért sajnos nem volt lehetőségem jobban odafigyelni, de kétség nem fér hozzá hogy nagyon erősen szólt.

    Viszont arra kíváncsi volnák hogy milyen a minősége egy jobbfajta ''egydobozos'' házimozi rendszeréhez képest?

    UI: Sajnálom a spotlámpádat :)

  • anjani182

    őstag

    válasz #18538752 #1175 üzenetére

    Sajnos ebben nem nagyon tudok nyilatkozni! Nekem egy LG kompakt házimozim van még ezen kívül, -nem a legolcsóbb volt-, tehát picit erősebb az átlag 40-50k-s rendszereknél, ahhoz képest persze sokkal jobb (zenére) a Z-5500, bár filmre jó az LG is...

    A Z-5500-at elsősorban zenére/játékra vettem, ritkán nézek gépen filmet, arra ott az LG, szerintem arra jónak mondható, nem erős rendszer, de néha-néha megnézni egy filmet jó :)

    Ha elkezdesz a neten kutakodni láthatod mit kapsz 130k-ért?! Pl. Panasonic asztali rendszert, szinte nevetséges gagyinak tűnő papír membrános fika kis satellitekkel...meg 6-8''-os méllyel... :( Akkor kérem szépen vegyük már észre, hogy a Z-5500 mennyire jó vétel.... :R :Y :C

    Forever and ever, let's make this last forever.

  • nrgpredike

    csendes tag

    Hella.

    Épp egy Z5500 vásárlása elött állok. Mivel ez a hangfal rendelkezik THX, meg Dolby digital,, meg 24 bites, meg DTS dolgokkal. Szükség van-e nekem egy jó minőségű Audigi 2 ZS hangkarira? Vagy elég a LIVE is? Illetve azt szeretném megkérdezni tőlletek hogy milyen módón érdemes összekötni. ( kis jack, vagy koax) és miért. Köszi a segítséget.

  • anjani182

    őstag

    válasz nrgpredike #1177 üzenetére

    Hali!

    Zenehallgatásra az analóg a legjobb, akkor számít a hangkártya, nekem az Audigy4 nagyon bevált :R

    Forever and ever, let's make this last forever.

  • D.Va

    senior tag

    Üdv minden audiophil fórumozónak! Elolvastam a topicot az utolsó betűig,
    de a Logigondok se vették el a kedvem a vásárlástól!
    Namost nekem még a 'fadobozos' Genius van, csuma hangerőn a szalelitektől 1 m-re
    (jel nélkül persze, mély maxon) kajak semmi súgás, sistergés, csak a sub zúg naggyon halkan, de észre sem veszi senki. Amúgy meg minek tekerném ütközésig? Ha meg felérere állítom, akkor 2 cm-ről sincs semmi zaj! Viszont a fránya recsenések itt is megvannak (hűtőszekrény...)
    És a rádió is belehallatszik maxra tekerve, de ez olyan halk, h rá kell tapasztanom
    a fülem a hsz-ra, és nagyon koncentrálni kell. Érdekes, csak a tweeter-rel is rendelkező
    frontoknál hallani, a hátsóknál nem. :U

    Vki írta feljebb, hogy az s750 ládája BandPass. :Y Hát nem! A hangszóró a láda aljára
    van szerelve, a membrán a föld felé néz, tehát ugyanolyan, mint a Logi: Bass Reflex láda.
    A BandPass ládák (mint pl. a Geniusom) belül 2 v több kamrára van osztva, és a hangszóró egy belső teljesen zárt kamrába dübben bele, a membrán felőli kamrán pedig van egy szubcső.
    A Logitech z5400 + a z5450 mindkettő BandPass ládás. Az 5450 vezetéknélküli hátsó
    hszórókkal az 5400 teljesen vezetékes. Az 5400 most 50 ropi, egész jó ára van. Bár
    nekem úgy tűnik, ez az 5300 utódja!
    A BandPass ládák filmre jobbak, mert ütősebb, sterilebb hangja van, és kizárt a membránhang. Zenére viszont jobb a Bass Reflexes. A BandP vmivel halkabb, de mélyebbre lehet vinni a hangokat. Viszont nagyon nehéz jó BandPass ládát csinálni mert rossz tervezés, és méret esetén nem sok hang jön ki a ládából, vagy nem megfelelően, halkan. Sok hangszórót nem is lehet BandPass-be építeni. Na nem OFF-olok tovább...
    Még csak annyit aki esetleg nem tudja, hogy a hangszórók nem a membrán fele kifele mozdulnak hanem hátrafele, a mágnes felé, ugyebár ezért kell doboz, h a befelé mozduló membrán a bent lévő levegőt hirtelen megnyomja így a fadoboz ..... Vágod!
    Persze aztán ki-be mozog a levegő, mert újabb hanghoz újra lendület kell...
    Csak azé írtam ezt le mer eddig haverjaim aszitték hogy..., pedig dehogy!

  • D.Va

    senior tag

    válasz #18538752 #1175 üzenetére

    Hali SIDE!
    ajánlok figyelmedbe 1 hangfalat!: Clarus Callisto.
    THX-es, nagyon impozáns külső... BandPass mélyláda, 35 kiló :R , 20cm membrán,
    120W telj., 25-150 Hz, (felső vágási pont állítás a subon 70-150 hz-ig :Y ), 65 ropi, ja és aktív.
    A satok, se rosszabbak! :D Aranyozott csatlakozók... :R Dupla kábelezés!!!!!
    Van 5.1, és 7.1 verziója is. Most le van értékelve! 300 rugesz körül adják [link]
    én is gondolkodtam beszerzésén, de inkább Logi, v s750, a Callisto helyett + projektor ;]

    [Szerkesztve]

  • D.Va

    senior tag

    Nem értem hogyha nem bírják leárnyékolni a Logit akkor az erősítőjét miért kell bepaszírózni a mélyládába? :F Raknák inkább egy külső egységbe. Nem kerülne sokkal többe, csak egy burkolat kéne neki. És így nagyobb helyre, ezáltal távolabb tudnák rakni egymástól az áramköröket, vezetékeket... Kisebb lenne a gerjedés, az áthallás, melegedés...
    Mijéé kell annyira erőltetni az AKTÍV ládát, ha nem jó?! Ráadásul a bent lévő
    sok szutyok, egy idő után tökéletes rezgőforrássá válik. Plusz csökkentik a láda
    Belső terét: ÁÁÁ, nem értem én ezeket a mérnököket...! :(
    Egyébként érthető, hogy szépen szól, az 5500, hisz a hangszórók tökéletes B&W alapanyagból vannak, amit már viszont a LogiTech rak össze, elektronika..., na itt már spórolnak... Persze ettől még nagyon jó a rendszer, de kevés módosítással sokkal jobb is lehetne.
    Én a Geniusom hátulját is le fogom szedni, rakok a fémhátlap helyére egy MDF lapot amin
    keresztül kivezetem azt az 1-2 vezetéket. Így az erősítő bordástól külön lesz a ládától. :DD
    Kár hogy a Logi belselyét nézegetve ott ez nemigen megoldható sajna. :((

  • D.Va

    senior tag

    Még a fórum elején viták voltak a THX körül... Ezeket szeretném rendezni néhány sorban,
    mert néhányan igen félreértelmezték, lebecsülték. Erre csak annyit hirtelen, hogy
    THX minősítést Elsősorban MOZITERMEK hangminősítésére hozta létre a GEORGE LUCAS a LUCAS Filmstúdió atyja. Miért? Világszerte járt világpremierekre és csodálkozva
    tapasztalta hogy sok moziban teljesen más volt a LUCAs filmek hangzásvilága
    mint amilyennek elképzelték, meagalkották a stúdióban. Ezért létrehozták a THX-et,
    ami nagyon szigorú elvárásokat támaszt. Ha egy cég úgy gondolja, hogy közel áll a rendszerük az elvárásokhoz, beküldik tesztelésre. Ha MINDEN paraméter megfelelő, ami egyenlő a kiváló hangzással, akkor engedélyezik a THX logó feltüntetését. Legyen szó hangfalról zenéről... Sőt autóhifi cuccok közt is vannak THX-esek, mert eleget tesznek a THX követelményeknek.
    Ez egyáltalán nem úgy működik, hogy ''ÁÁ GagyiTech átutalt 1000$-t, na adjunk nekik THX matricát...'' MERT A THX LÉNYEGE: A HANGMINŐSÉG, elegendő hangnyomás, és teljesítmény mellett, nem PMPO-ban persze. Magyarországon SEHOL, még a MOM-ban se, meg egyik Plázában sincs THX-es mozi!
    A Logitech hangrendszerei simán THX, és a THX.com-on oda is van írva hogy ezt kisrendszerek kapják. Ám kis térben ezek is képesek ugyanolyan akkusztikai hatásokat elérni mint amilyen a világ legnagyobb mozijaiban tapasztalhatóak.
    Az ULTRA minősítést JÓVAL NAGYOBB rendszerek kapják, amelyek már bazinagy termekben is átütő és gyönyörű hangot produkálnak. Ezek már 1-2 méteres hangfalak.
    PL. nézz fel a clarus.hu -ra. 1 db frontsugárzó 55 kiló!!!!! Persze az az 1 Front
    2x drágább mint az egész 5500... (És minimum(!) 65 négyzetméter tér kell neki!)
    Szolnokon van egy THX bemutatóterem, mikor kérdeztem van-e z-5500, mert szerettem volna hallani h szól, majdnem kiröhögtek! Ez egy számítógépes hangrendszer! Nekünk pórnépnek egy 5x5-ös szobába tökéletes, de egy valódi házimozihoz nem ér fel.A méreteihez és árához képest viszont szuper, ez kétségtelen.

    Íme a paraméterek listája amelyet a THX vizsgál a külön termékeken. (A THX.com-on is megtalálható.)
    A z5500-nak pl nemcsak a hangszóró, hanem az erősítő (Amplifier) teszten is 5-öst kellett nyújtani
    hiszen attól hogy ez AKTÍV, nem pedig különálló, attól még erősítő.

    TEHÁT AMIT VIZSGÁLNAK:

    Pre-Amplifiers and Receivers

    THX Reference Setting for Volume Controls: A key element that THX requires for receivers and pre-amps is the reference setting for volume controls. When a system is calibrated according to the manufacturer’s instructions and a movie is played back at this marked reference setting, (usually zero on the volume control), the audio experience will be at the same volume level that the movie was originally mixed and played back in a theater. To achieve THX certification, components must play at this reference level without breaking, distorting, buzzing, rattling or any other distracting effects.

    Reference Output Voltage
    Voltage Gain
    Input Impedance
    Gain Control Range
    Gain Tracking of the Master Gain Control
    Overload Source Voltage
    D.C. Bias Current at the Input
    Maximum Output Voltage of Low-Level Outputs
    Output Source Impedance
    Polarity
    D.C. Offset at the Output
    Frequency Response Deviation
    Signal Time Delay
    Noise Output Voltage
    Input Level Indicator (Clipping Indicator)
    Video Path Switching
    Video Level
    Sync Level
    Bar Tilt
    Pulse/Bar Ration
    K-Factor (K-2T)
    Frequency Response Amplitude (0.5 to 4.2 MHz)
    Group delay (0.5 to 4.2 MHz)
    Chroma Gain
    Chroma Delay
    Differential Gain
    Differential Phase
    Noise
    Video Conversion
    Harmonic Distortion and Noise
    Difference-Frequency Distortion
    Dynamic Range
    Digital Data Sampling Rate Support
    Input Mode Control and User Interface Design
    Input Mode Switching
    Automatic Detection of Data Types
    Output Modes and Post Processing
    Equalization and Tone Controls
    Signal Headroom
    Bass Management
    Filter Characteristics
    LFE Channel Level Scaling
    Loudspeaker Position Time Synchronization
    Auto Calibration
    Auto Setup
    Output Levels
    Dialogue Normalization

    Power Amplifiers

    Reference Output Voltage
    Voltage Gain
    Output Current
    Output Source Impedance
    Overload Restoring Time
    Stability with Capacitive Load
    Harmonic Distortion and Noise
    Modulation Distortion
    Difference-Frequency Distortion
    Noise Output Voltage
    Phase Response
    D.C. Offset at the Output
    Hum
    Crosstalk
    Acoustic Noise Level
    Mechanical Noise
    Input Sensitivity
    Input Impedance
    Output Impedance
    Load Impedance Range
    Voltage Output Capability
    Current Output Capability
    Transient Output Capability
    Transient Overload Recovery Time
    Asymmetrical Clipping
    Frequency Response
    Phase Response
    Phase Margin
    Time
    Total Harmonic Distortion
    Intermodulation Distortions
    SMPTE IM Distortion
    IHF IM Distortion
    DIM 30 Distortion
    Noise
    Hum
    Radiated Interference
    Conducted Interference
    Crosstalk

    Speakers
    Axial Frequency Response Analysis
    Directional Characteristics
    Sensitivity
    Impedance
    Harmonic Distortion
    Low Frequency Cut Off
    Phase Angle
    Stray Magnetic Flux
    Maximum Output Level
    Acoustic Noise Level
    Polarity

    DVD Players

    Video Level
    Sync Level
    Bar Tilt
    2T K Factor
    Pulse/Bar Ratio
    Sin x/x Response
    Sin x/x Group Delay
    Chroma Level
    Composite and Y/C Chroma Delay
    Chroma Differential Gain
    Chroma Differential Phase
    Burst Amplitude Differential
    Flesh Tone Phase Error
    Luminance Linearity
    AM Chroma Noise
    PM Chroma Noise
    Chroma Correlated Noise (IM)
    Chroma Burst Frequency Leakage in Y
    Chroma Burst Frequency
    H Sync Timing

    Huh, bocs :)

  • D.Va

    senior tag

    Van egy igencsak érdekes gondolatom a reccsenés, pukkanás, búgás problémára!:
    Ez 99 százalék hogy nem a hangrendszer zavarszűrő hibája, vagy hogy kisül benne vmi kondi.
    1. nálam néha olyan ez a hálózati hiba (mosógép, hűtő, stb...) hogy nemcsak a hangszóróim reccsen bazi nagyot, hanem a SAMSUNG monitoromon egy elektromos
    csík végigszalad a monitor közepén (ilyen összevissza sugár) a reccsenéssel egybekötve.
    Tehát a mélynyomó-kondenzátor kisülés kiesve, mert a monitoromat is zavarja ez a hiba.
    2. Valszeg jártatok már MediaMarkt-ban. Egyszerre a házimozi, Hi-Fi, részlegen több tucat
    hangrendszer van bekötve, és egyik se pukkangat, pedig az valószínűtlen hogy mind olyan
    csúcsrendszer! Aztán ott az autóhifi részleg ahol kilószámra szólnak egyszerre a középmagas hszórók + subládák.
    Hmm, mind ilyen szupi?!? Fenéket!!! A MM-ban tökéletes ingadozás és zavarmentes elektromos hálózatnak kell lennie ekkora gigawattos terhelés mellett, nem kevés Amper erősséggel, hisz itt kis zavar milliós károkat okozhat a berendezésekben (Plazmatévék, számítógépek tucatjai) És láss csodát, míg bent voltam vagy 2 óráig, a több száz hangszóró közül egyik se pukkant 1x se!
    Odamentem a z5500-hoz, éppen az szólt a gépes hangszórórészlegen (szolnoki MM) és nem sistergett, nem búgott, nem pukkant, pedig többször visszamentem, összesen vagy 1 órát álltam kedvesem előtt, valami mp3 szólhatott belőle, ráadásul analógra volt bekötve!
    Szóval nem hiszem hogy 'Az Ön készülékében van a hiba'!

  • D.Va

    senior tag

    Nos voltak viták a vágáspont körül is...
    Én aszondom hallgassa mindenki úgy ahogy neki bejön a hangzás, de a
    150 hz-es vágási pont simán belefér. A clarus.hu -n ott van pl a TITAN 2
    5.1-es HÁZIMOZI ami THX-es, és másfél millióba kerül. Nos ennek a
    mélye 20-150 hz-ig játszik. Biztos nem azért mert hozzánemértők
    aszitték ez a jó. A 110 hz felső vágási pont viszont teljesen jó, néhány gyári rendszer így van belőve.

    VISZONT!!! A Diszkós rendszereket ne keverjük már bele a 70 Hz-el!!
    Ha a z-5500-at 70 állítjuk, nagy lyuk keletkezik, 70-150 hz-ig nem ad hangot.
    Ez a Logi egy házimozira kihegyezet hangminőségi hangrendszer!
    A kettőnek semmi köze egymáshoz! A diszkós rendszerek kihangosítás
    jellegűek, ott a hangerőre mennek. Azoknak kopogós ütős hangjuk van,
    sok középpel. Az emberek ki is rohannának fél óra után hasogató fejfájással
    ha ott valódi MÉLYnyomókat használnának akkora hangerővel. Diszkóhangerőnél meg a
    magasak sem lehetnek olyan élesek mint egy házimozinál, mert az emberek
    füle nem bírná órákon át. Egy diszkósrendszer mélyei soha nem lesznek olyan lágyak,
    terjengősek, remegőek, mint egy házimozimélynyomónál, ahol minden apró
    mély hang rezzenését érezni, hallani kell. Hallgassatok csak meg egy számot
    diszkóban, és ugyanazt otthon a z5500-al! Ég és Föld a különbség!
    Az egy dolog hogy egy diszkós hangfal is szól 20-30 hz-en is, de egész
    máshogy, mint egy házimozi, vagy egy audiophil hangfal, pedig mindkettő
    zenére van csinálva. Csak míg az audiophil minőségre van tervezve, a diszkós...

  • D.Va

    senior tag

    butaság a minel nagyobb cm átmérő, annál jobb bla-bla.
    hallgass meg 1 40 cm-es 180W-os somogyi mélyet! A logi is 188W-os, 25 centis,
    mégis sokkal jobb! A kettő teljesen más cég, más hangszóró alapanyag, más paraméterek, stb... Ugyanez igaz az 5500 vs s750 hangszóróira. butaság 5 cm különbség alapján ítélni!
    Egyébként a lefelé 'néző' hangszóró beépítés a legjobb (pl az s750 is...), ugyanis így a gravitáció a hangszóró minden pontjára ugyanakkora erővel hat. Míg ha oldalra néz, akkor a hszóróperem aljára+tetejére / jobb+bal oldalra más erővel hat. Bár igazából ez nagy felületű, nehezebb membránú hszórókra vonatkozik.

  • Deluxe00

    senior tag

    válasz anjani182 #1172 üzenetére

    Ez így NEM igaz, hogy házimozi erösitö nem jó zenére, mert azon is lehet nagyon jó a zene...csak amikor meghallgatod elö-végfokon ugyanazt a zenét, akkor tünhet ugy mintha nem lenne az igazi...de attól még lehet az jó!

  • D.Va

    senior tag

    legszívesebben megvenném az s750-et, és Z-t a hangyát is. :DD :O :F
    Meg a Genius GHT 511d -t is. :R
    Meg egy Clarus Luna 7.1 -et (audiophil + THX) :R (erősítő nélkül 4˙445˙000 HUF) :O

  • Deluxe00

    senior tag

    válasz #18538752 #1171 üzenetére

    Szia!
    Igen hát a külön komponensekböl összerakott rendszer, ha már nekiáll az ember nem érdemel meg spórolást!
    Az ilyen egybe rendszerekröl a következö tapasztalatom van!Hallottam Sonyt, LG-t Samsungot!Mozira jó mert erős, meg tudja a formátumokat, de zenére még mindig jobb egy z-5500!
    Igazából a z-5500nél lényegesen komolyabb rendszert akkor lehet épiteni, amikor már az erösitö kb kétszer annnyiba kerül mint a z-5500 maga, szóval elgondolkodtató!
    150-200.000 ftból én nem biztos h nekiállnék 5.1 rendszert épiteni különálló egységekböl :F
    Mert ugye nem elég a hangfalakra meg erösitöre gondolni...hangszorókábel, analóg, digitális interconnectek, dvd, cd lejátszó, adott esetben külsö DAC...szóval ez nagyon pénzigényes!
    Eddigi tapasztalataim szerint, amikor a fennt leírt komponensek(külsö DAC-ot leszámitva) kb 180-190-200.000 ft körül kóstálnak hangfalakkal erösitövel együtt, akkor tud úgy szólni mint a z-5500!
    Jól meg kell gondolni!Én lehet gyüjtenék még a helyedben, és aztán néznék körbe!
    Másik lehetöség meg a z-5500!:)

  • D.Va

    senior tag

    válasz Deluxe00 #1186 üzenetére

    Valóban, jó az is zenére, miért ne lenne :F
    Csak kicsit máshogy szól mint gépről, de legalább tuti zajmentes!
    Elvégre is filmek alatt, meg a végén stáblista alatt is szól zene, és még ugyan gyönyörűen, főleg ha dvd 24bit/96kHz! :))
    Szóval nem rossz házimozi erősítőről se, de azér én gépről nyomom... :DDD

  • D.Va

    senior tag

    válasz Deluxe00 #1188 üzenetére

    Pl szétnézhet a clarus.hu oldalon. Ha van zsé... NEM GYENGE! :R cuccok...
    És azok VALÓDI, nem gépes cuccok.

  • Deluxe00

    senior tag

    Persze jo a 24bit/96 khz mert tiszta nagyon, de én azért nem szeretem zenére használni, mert tiszta ugyan de a z-5500 DAC-ját kell használni...sokkal zeneibb x-fivel!
    Hangszerek szebbek, teltebbek az emberi hangok is valamelyest, és nekem ez fontosabb!
    Jó minöségü Audio CD-val hallgatni analógba azt kész :P

  • #18538752

    törölt tag

    válasz Deluxe00 #1188 üzenetére

    Szia Deluxe00!!!!

    Köszi a válaszod. Szóval ha külön komponensekből szeretnék összeállítani egy rendszert akkor jóval több pénzt kellene még áldoznom rá mint 200k esetleg 250k Ft. Akkor ez úgy van ahogy arra számítottam. Sajnos :(

    A Z-5500 akkor jobb zenére mint a mai ''egydobozos'' házimozirendszerek? Mert számomra ez is fontos volna. Gondolom hogy mozira sem rosszabb esetleg jobb ebben is?
    A mai TVken álltalában van egy stereo audio kimenet ezt rá tudom valahogy kötni a Z-5500-ra?

  • #18538752

    törölt tag

    válasz D.Va #1190 üzenetére

    Szia -RARA- !!!!

    Neked mi a véleményed az ''egydobozos'' házimozirendszerek és a Z-5500 hangminőségének az összehasonlításáról?
    Neked esetleg volt már alkalmad meghalgatni egy Panasonic SC-HT885 vagy egy Sony DAV-DZ700FW ''egydobozos'' rendszert?

  • ati2

    őstag

    válasz nrgpredike #1177 üzenetére

    Az A2 sokkal szebben szól mint a live + az EAX se fogja úgy a procit mint a Live-on :)

    Játékokra mindenképpen az analóg kábelezést kell használnod, mert csak az NForce-ban van digit encoder, ezért a digit kimeneten max stereo hang jön ki.
    Stereo zenére meg, ha nem X-fi-d van akkor jobb a Coax (kevesebb zaj több magas).

  • trucsi

    csendes tag

    Sziasztok.
    Végigolvastam szinte az összes hozzászólást. Összességében sok okosság van benne. A kérdésem az lanne ( mivel nagyon szemezek az 5500-al) inkább ez mint pl a genius ght 511d? Árban hasonló.

  • Deluxe00

    senior tag

    válasz #18538752 #1192 üzenetére

    Zenére és filmezésre is jobb, nekem elhiheted a z-5500!
    Azok a all-in-one rendszerek, amiket sony meg lg meg panasonic gyárt, filmre jók, zenéböl meg csak a zuhogósakra talán, ilyen techno meg ilyenek, de pop zenénél meg amikor sok hangszer van akkor kijön, hogy azért inkább filmre termettek azok is:)
    Filmre nagyon jó, mert kiváltképp erős a mélynyomó és a satelitek is akár csutka hangerőn tiszta, telt hangot tudnak kiadni magukból!Én u-571 filmmel néztem meg mit tud, és hát DTS-ben elég meggyözö finoman szólva is amit tud!

  • anjani182

    őstag

    válasz #18538752 #1192 üzenetére

    Hát nem ezt magyaráztam Én is? Kenterbe veri a 200k-s épített rendszereket a Z-5500 :R Vagy ha nem is veri, de hozza a szintet... legalábbis kis térben :R :C

    Amúgy Én is ezt a Panasonicot említettem, csak nem írtam típust :Y Sztem felejtős rendszer... közelébe nem ér a Z-5500-nak zenére :( Hiába 110k... :R

    [Szerkesztve]

    Forever and ever, let's make this last forever.

  • anjani182

    őstag

    válasz trucsi #1195 üzenetére

    :DDD Igen inkább az.... :D

    Forever and ever, let's make this last forever.

  • anjani182

    őstag

    válasz D.Va #1190 üzenetére

    Te nagyon okosnak tűnsz, hol tanutlad ezeket? :F

    Forever and ever, let's make this last forever.

  • anjani182

    őstag

    Nagyon pörög a topik, amióta feltámasztottam :B :C

    Forever and ever, let's make this last forever.

Új hozzászólás Aktív témák