Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz kenwood #83153 üzenetére

    Rakd ezt át egy tipikus magyar median fizus családra. Ott már most katasztrófa van és ha jön a válság akkor mégnagyobb lesz: 0% fizu emelés lesz miközben legnagyobb kiadás élelmiszer ár robog (nyugdíjaknál idén már emeltek 2* és vszeg jön mégegy) és simán lehet apa vagy anya munkanélküli. Ehez képest ugye a nyugdíj az fix.
    Itt van és ha beüt a válság itt lesz az igazi katasztrófa.

    "1-2 fore fozni ugyanannyi kb."

    szigorú imo magamból kiindulva: Amíg nincs gyerek 1-2főnél bőven belefér a keretbe a "3000Fts" pizza. Meg az 6.000Fts don pepe rendelés. És a fenének van kedve pepecselni 2ht egy wunder duck risottoval. Ami lazán kijön 2főre 2000Ftból de rendesen megcsinálva, takarítva 2h meló.

    "Ezek az emberek mit fognak csinalni? Naluk nem enyhe visszaeses, ha szomaliai eletszinvonal varhato."
    Megtanulnak főzni? Én ma 25perces mac cheeset fogok csinálni annyit, hogy vacsi is meglegyen belölle gyerekeknek is. 2500Ftból meg fog állni. Ha Pepeből rendelném lenne 15.000Ft.

    Sok kifőzdének sztem annyi lesz. Egyrészt kevesebb lesz kifőzdére a másik, hogy most a fő katalizátor a gáz/áram ár. 6-7* kerül most többe mint féléve. Eddig a költségek 15-20%volt az energia. Ezzel szemben ugye aki otthon főz az rezsivédett áron használja az energiát.

    btw nekem ez a napi Örkény. [link]

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák