Új hozzászólás Aktív témák

  • utas666

    tag

    Ezen nem akranak majd változtatni? http://superuser.com/questions/53957/what-do-alsa-devices-like-hw0-0-mean-how-do-i-figure-out-which-to-use

    Értem én hogy 3 betűs könyvtárak, meg minden, de a minap megnéztem, hogy mi a helyzet videódigitalizálással (Pinnacle PCTV Pro, Mint 17.2) és az alap rendszer nettel felhúzva tök jól felismert mindent, kezdtem is örülni, de az istennek nem tudtam rendes, nem futkorászó képet kihozni a felvételhez. Volt egy progi (tvtime) amivel szépen lehetett nézni (tehát tényleg csak szoftveres probléma lehet), de ott digizés sajna 0. Aztán ott volt az alap VLC, ahol viszont minden beállítás ilyen kódolt formában ment hogy source -1,0,1... meg ilyenek és kb az egész állapot teret le kellett volna tapogatni, mert semmiről nem derült ki hogy most mit is jelent. Az ilyenek helyett lehetne valami dictionary, szöveges-beszédes név ami utal a gyártóra, funkcióra és nem csak integer sorszámozás mindenhez. Mondjuk pont a VLC elég fapados ennél a résznél, de mást meg nem nagyon ismerek (majd esetleg most mondhat valaki alternatívát).

    Én most egy konkrét példát írtam le, de máskor is volt már hogy a dev01 típusu jelölések elkedvetlenítettek, mert beszédes nevek nélkül fogalmam se volt, hogy épp merre járok és mit is kéne csinálnom. Távol álljon tőlem, hogy fújoljak, inkább csak kíváncsiságból említettem ezt meg, hogy vajon másnak is előfordultak-e már ilyesmi gondolatai linuxozás közben.

Új hozzászólás Aktív témák