Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz bringasisti #11035 üzenetére

    Te tudod. Az a baj, hogy meg sem próbáltad megcsinálni azokat, amit írtunk. Egyedül a pendrive megírásánál és a kulcstartónál csináltad meg, de azok működtek is. Ezért kellett volna megpróbálni a többit is. Veszteni valód nem lett volna, max. egy kis idő.

    A 12.04-nél nem téged hurrogtunk le, hanem a HP ügyfélszolgálatot, mivel nincs igazuk, rossz tanácsot adtak, és te, mint laikus megfogadtad.

    De nyilván, ha ennyire nem tudsz megbarátkozni a Linuxszal, hogy egy terminált sem vagy hajlandó előszedni néhány parancsot begépelni, akkor a Linux nem neked való, csak magadat keseríted meg, ha erőlteted.

    Az is lehet, hogy a mi hibánk, mert nem rágtuk a szádba elég részletesen. Én nem tudom ennél érthetőbben leírni az infókat, mert
    1) nem Mintet, és nem Ubuntut használok, hanem egy egész másmilyen disztrót
    2) nem használok HP nyomtatót

    Így csak angol nyelvű leírásokból próbáltam segíteni, és onnan magyarra fordítani, de nehéz kitalálni, hogy mit hogyan magyarítanak. Ezért kellett volna a te közreműködésed, hogy kipróbáld, amit írunk, és visszajelezz, hogy pontosan mit írt ki rá a rendszer.

    A Linux nem olyan, mint a Windows, hogy van 1-2 főverzió, és azt fujja mindenki, hogy hányadik almenüre kattintsál. Van vagy 100 féle disztró 2-3 konkurrens verziója, vagy 50 féle grafikus felülettel, mindegyikben minden máshogy van nevezve eleve angolul is, és az megint máshogy van lemagyarítva. Ezért legtöbbször alapelvekre és terminálos parancsokra támaszkodunk, mert azok szinte minden Linux terjesztésen egyformák, nem függenek grafikus felülettől, nyelvtől, verziótól.

Új hozzászólás Aktív témák