Új hozzászólás Aktív témák

  • lck

    senior tag

    válasz natë #95475 üzenetére

    Jó dolog a Gnome, csak elsőre számomra "FURA". Alapból még egy indítóikont sem lehet kitenni az asztalra. Nincs megszokott tálca, vagy start menü, még csak nem is simán az asztalra boot-ol be. Persze akinek ez így nem gond, akkor túl sok baja nem lesz vele.
    Sőt aki most kezd számítógépet használni lehet nem érez furcsának semmit.
    De ha valaki a megszokásai miatt funkcióbővülést akar, annak többnyire [kiterjesztéseket] kell használni. Ezek viszont külsős dolgok ( olyasmi mint az AUR ) hosszútávú működésére semmi garancia. Gnome verziófrissüléskor jól be tudnak halni. Aztán vagy frissítik azokat is vagy nem.
    A múltkor, mikor feltettem a Solus Gmome-ot - a későbbi kompatibilitási problémák elkerülése miatt - kezdetben csak a gyárilag beleintegrált, illetve a SoftwareCenter-be lévő kiterjesztésekkel terveztem használni. Aztán most meg már jól teleraktam mindennel :)
    Kíváncsi leszek, hogy a 46-ra frissüléskor majd minden simán megy-e. Bár éppenséggel a 46-os olyan március 20-körül jött ki, a Solus pedig csak 2-3 hét múlva fogja betenni, tehát van ideje a kiterjesztéseknek közben frissülni.

Új hozzászólás Aktív témák