Új hozzászólás Aktív témák

  • lck

    senior tag

    válasz urandom0 #95463 üzenetére

    Szia ! Örülök az érdeklődésnek !

    Általában heti egy frissítő nap van. ( többnyire szombat reggel )
    Csak a jó szinten letesztelt frissítéseket teszik bele. Ha a tesztelések során problémák adódnak, inkább csúsztatják az update-et. Az elmúlt pár évben nálam még frissítési probléma nem volt. De ez nyilván egyéni, [a fórumban] persze jönnek elő frissítési problémák. ( de melyik rendszernél nem ). Olvastam olyat is hogy van aki az 5-6 éve felrakott rendszerét frissíti máig hiba nélkül.

    EOPKG csomagkezelője van. Ami gyors. Parancssorból is használható, de van egy "Software Center" nevű grafikus felület. Ami normálisan működik, bár "elavult"-nak mondott. Kb. a Solus megjelenése óta ugyanaz. A függőségkezeléssel nincs gond.
    A szoftverkínálata számomra megfelelő, Van flatpak meg talán snap is - ha valami hiányozna - bár én ezeket nem szeretem és nem is használom. Vannak "harmadik feles" programok is amiben, ha jól gondolom valami deb-eket forgat át. Ezek kínálata elég szűkös, ilyenek pl. hogy: Google Chrome, Spotify, TeamViewer.

    Én ilyeneket használok hogy: LibreOffice, Vlc, DoubleCommander, Firefox, qBittorrent, Steam - mindez Nvidia kártyával, wayland alatt gnome-mal vagy Plasmával. Faszán működnek. Nyilván a beállításokban azért jártasnak kell lenni.

    Az elérhető programok frissek, esetleg 2-3 hetesek. A kernel is frissül, ma lett pl. 6.8.7-es.

    A Gnome szerintem gyári. Nem mókolt. Jelenleg 45.5. A 46-os kellő tesztelés után kb. 2-3 hét múlva várható.

    Rendszertelepítéskor volt olyan gondom, hogy az egyéb meghajtókon lévő rendszerek miatt az os-prober lefagyott. Csak lehúzott meghajtókkal tudtam felrakni. ( utána visszadugva már gond nélkül használhatók lettek )

    Számomra a legstabilabb, legbarátságosabb "linux". Pedig a Distrowatch első 100 helyezettjéből nem sok van ami nem volt a gépemen :)
    Na hát hirtelen ennyi. Kérdezz ha valami érdekel, bár mélységekig nem tudok sokmindent, csak lelkes felhasználó vagyok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák