Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Cs.I.T. #78010 üzenetére

    "A lemezkép kiírás nálam tipikusan cli-s megoldás szokott lenni, amin lehet gúnyolódnod"

    Írtam is hogy ne sértődj meg, és nem gúnyolódásnak szántam.
    Csak Te így szereted, én meg azt az elvet vallom hogy 2021-ben a terminálnak még a nevét is el kéne felejteni egy kimondottan desktop, a nagy tömegek számára készült OS esetében.
    dd-nél meg egy betű vagy szám félreütése egyenlő lehet egy másik, pl. az egész adatmeghajtó azonnali gyalulásával, míg egy Etcher vagy más lemezkép író ezeket eleve fel se dobja csak a cserélhető pendrájvokat.
    Nem akarlak sem megtéríteni, sem a használati szokásaidat megváltoztatni és mégegyszer bocsánatot kérek ha így jött le számodra.
    Amin valóban elmosolyodtam, az a Linux életérzés kifejezés volt, asszem minden benne van. De nekem testidegen és nem érdekel, annál inkább érdekel a könnyű használhatóság ami szerintem egy
    Linux abszolút kezdőknek feliratú topikba = Etcher+5 kattintás.

    Témára vissza,
    teszteltem meg kiírtam 125 féle módon ezt a csodás DJSZA iso fájlt és teszteltem a kiírt pendrájvot legacy és uefi biossal is.

    Pontos szakszavakat nem tudok és nagyon halvány fogalmaim vannak egy boot folyamatáról de arra jutottam hogy az iso megalkotói először is nagyon elbaltázták mert a saját boot rendszerét kiherélték , és arra számítanak hogy az userek 101%-a Windows és Rufus alatt írja ki a telepítőt.
    És a Rufus szépen ráteszi a pendrájvra az mbr és az uefi betöltőt is, a partíciós táblába azaz az így kiírt pendrive bebootol a kenyérpirítón vagy a flexen is.
    Az Unebootin ugyanezt csinálja.
    És bootol a Ventoyon is a DJSZA, mivel ott is a Ventoy intézi a boot első részét.
    És soha nem is fog bootolni dd, vagy az Etcher által kiírva mert nincs honnan, valamit elba...sztak nagyon az iso-n.

    Erre jutottam, és szerintem nem járok messze a valóságtól.
    A hiba nem benned, vagy az Etcherbe vagy a dd-be van hanem a letöltött iso-ba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák