Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz Frawly #67030 üzenetére

    A Mint előnye kétségtelen, hogy a leg-felhaszáló/ kezdőbarátabb disztró, hátránya, hogy LTS-alapú, nem valami friss csomagok.

    Érdekes, én pont azért használok magam is LTS alapú disztrót, mert így meg szándékozom kímélni magam attól, hogy valami hirtelen váltás miatti frissítés utáni problémákat kelljen kézzel helyreraknom. Anno volt rá példa, hogy az Ubuntu 17.04 -> 17.10 frissítés után az nVidia driver miatt fejreállt. Találtam rá megoldást, de három napig szórakoztam vele, mire megtaláltam.

    Nyilván aki játszani akar a gépén, meg új tech-dolgokkal kísérletezni, annak ideális lehet a rolling update meg az Ubuntu standard release, de especiel én pont ezért használok LTS Kubuntut a NAS / Linux gépen (amiről most is pötyögök), és raktam Linux Mintet a HTPC gépre - mert nyugalmat szeretnék azokon a gépeken, amiket nap-mint-nap használunk. (Ettől függetlenül a Kubuntus gépen most is vadászom, hogy egy ideje miért nyílnak meg az alkalmazások olykor fél perc után...)

    Szóval persze, van, aki szereti a kihívásokat, de azért szvsz a friss felhasználók jó része élvezettel ugrik inkább egy "nyugalmas" OS-re... ;)

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák