Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Transmission telepítésében szeretnéksegítséget kérni, egy NSD-100-as NAS-ra kellene felvarázsolni, amin egy fajta debian-etch-base rendszer működik. SSH-val tudom "piszkálni" a NAS-t, eddig az "apt-get install transmission" paranccsal próbálkoztam, ami addig eljut, hogy kiírja, milyen csomagok kellenek hozzá, valami 15 Mb, aztán megkérdezi, hogy aláíratlanul is fel szeretném-e tenni őket, majd a legtöbb csomagra hibát dob, hogy nem található az adott webhelyen, vagy valami ilyesmi. A apt-get update && sudo apt-get install --fix-missing transmission parancsokkal és kombinációjukkal próbálkoztam már, nem mentem vele semmire.
Egy egyszerű, távolrólelérhető web-guis torrent kliens lenne a cél, amit a magyar trackerek is elfogadnak, bárkinek bármi javaslata van, ne fogja vissza magát
A segítséget előre is köszönöm!
-
kovaax
őstag
Hát, annyira nem triviális ez az eszköz. Mondjuk meg lehetne próbálni egy sources.list módosítást, és majmegláttyukavakisaszonta, de így más faxával én nem verném most inkább...
Itt bonyolultabban kezd bele a dologba: http://www.bootc.net/archives/2011/03/12/hacking-the-emprex-nsd-100/, ráadásul a lenny install is coming soon március óta, a squeeze-t meg nem támogatja az eszköz, vagy fordítva (az író szerint legalábbis).
-=- There's no place like /home -=-
-
rt06
veterán
válasz Kris87 #11708 üzenetére
/etc/apt/sources.list file modositasarol van szo
aztan apt-get update, majd apt-get dist-upgradeaz egyes sorokban az etch-et kellene lecserelni lenny-re (oldstable), vagy squeeze-re (stable), esetleg stable-re
torrentkliensnek tuom ajanlani az rTorrent-et, van hozza debian csomag (apt-get install rtorrent), van ph-s topic-ja, es tobbfele webui kozul valogathatsz (van koztuk egy magyar fejlesztesu is)
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
kovaax
őstag
válasz Kris87 #11708 üzenetére
Normál esetben a /etc/apt/ alatt van egy sources.list nevezetű fájl.
Abban nekem Squeeze-nél a következő van:
deb http://ftp.de.debian.org/debian/ squeeze main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ squeeze/updates main contrib non-free
deb http://ftp.de.debian.org/debian/ squeeze-updates main contrib non-free
deb http://www.debian-multimedia.org squeeze main non-freeNeked ebből elég az első 3 sor. Ha beírtad, akkor mehet a következő két parancs:
apt-get update
apt-get dist-upgradeDe az előbb linkelt oldal azt mondja, hogy van valami bibi a Squeeze-zel az eszközön, szóval lehet ez így nem fog működni. A Lenny az elméletileg működik a cikk szerint, szóval a fenti konfigban a squeeze helyett írjál lenny -t, és akkor jobbak az esélyek. De mint mondottam vala, a franc tudja, hogy ebből mi fog kisűlni...
-
Vladi
nagyúr
válasz kovaax #11710 üzenetére
"De mint mondottam vala, a franc tudja, hogy ebből mi fog kisűlni..."
Megszívja... Na hát azért reméljük nem.Eredeti kérdezőnek: hosszú távon nem úszod meg a disztró cserét egy újabb debian kiadásra. A csomagokat kézzel keresd meg és úgy telepítsd.
il sole non sorge più ad Est!
-
kovaax
őstag
válasz kovaax #11710 üzenetére
Olyan dolgoktól tartok például, hogy mivel ebben a kütyüben nagyon kevés a memória, normál Debian kernel nem fog igazán elférni benne az alkalmazásokkal együtt, úgyhogy például lehet, hogy kellene valami minimál kernelt forgatni hozzá, és azt ráhúzni valahogy. De ilyen mélységig sajnos már nem értek a linuxhoz.
-
kovaax
őstag
Azért ez a klasszikus vicc mindig az eszembe jut ilyenkor: http://www.vicclap.hu/vicc/11224/
-
kovaax
őstag
-
Kris87
aktív tag
Jelentem alásan átírtam PICO-val a sources.list-et, csak ezt hagytam/raktam benne:
deb http://archive.debian.org/debian etch main contrib
ezzel kapott egy apt-get update-t, majd egy apt-get install transmission-t, dolgozott vagy 10 percig, de felment (látszólag) hiba nélkül.Naszóvalakkor elméletileg feltettem valamit, ami nem tudom, hogy hol van, és mit is kell vele csinálni! Na jó valami beállításokat kellene keresnem, hogy hova töltsön alapból (amit még én sem tudok ), valamint nem tudom, hogy ezt így elérem-e webgui-n keresztül.
-
Vladi
nagyúr
válasz Kris87 #11717 üzenetére
Szép munka. Látod megy ez.
Felraktad a transmission programot. Van egy démon része, azt így indítod:
transmission-daemon
Ekkor a háttérben fog dolgozni. Kézzel kell előtte beállítani. Van is róla cikk: link. illetve ezt nézd meg: link
Lényegében: csinálsz rá egy init szkriptet, erre van jó példa is, megkeresed a config fájlt, az átírogatod ahogy kell, elindítod és kész. Megy, webes felületen meg belépsz rá és vezérled.il sole non sorge più ad Est!
-
Kris87
aktív tag
Köszi, próbálkozom, azonban sajnos amit feltett, azt az archiv szerverről tette fel, vagyis egy nagyon régi verzió (0.6.1) került fel. Ugyanez a helyzet az rtorrentel is, ősrégi. Olyan parancs, hogy transmission-daemon nem létezik, a transmissioncli-vel leszedtem egy torrentet, de nem volt kerek.
Átírtam a sources.list-et a javasolt 3 sorra úgy, hogy a megfelelő helyre lenny-t tettem, az apt-get update és az apt-get dist-upgrade utána nem futott le, benyögte, hogy nem jó a kernel verzióm, és nem tudja így megoldani, maradnom kell az etch-nél. Arra viszont hogy teszek naprakész programot, fogalmam sincs egyelőre.
A linkelt cikkeket átolvasom, hátha találok valamit.
-
Tomi29
csendes tag
Segítségre lenne szükségem.Ezt a témát szeretném használni [link]de nem tudom megcsinálni.
Többféle képen csináltam már de egyik sem volt jó.
Ugye kell a gnome tweak tool.Próbáltam a /usr/share/themes könyvtárba tenni a faience könyvtárat,de nem működött.
Aztán própáltam a /home könyvtárba csinálni egy .themes könyvtárat,és a /home/saját mappába,de így sem volt jó.
A gnome tweak toolban nem látszódik a téma. -
Tomi29
csendes tag
Azt nem írtam,hogy Fedora 16 van fent.
-
Vladi
nagyúr
válasz Kris87 #11720 üzenetére
Ez valóban nagyon régi változat. Ebben még démon sem volt.
Sajnos a diszt update nem lesz triviális, mert nem a gyári kernelt használod szerintem, hanem a gépedre készítettet. Úgy látszik nem úszod meg az új os telepítést, ami azért nem abból áll majd, hogy betootolsz egy cd-t...
Egyébként honnan van a gép? Gondolom így vetted használtan.
il sole non sorge più ad Est!
-
Tomi29
csendes tag
Azt meglehet oldani,hogy Fedorából telepítek egy másik Linuxot egy másik merevlemezre?
-
válasz Tomi29 #11721 üzenetére
Ha a leírás szerint csinálod mennie kell... Én is feltettem
szerk.: jah, kell a user-theme-extension is hozzá
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Dead Zone
tag
Sziasztok, abban a nagy szégyenben van részem,hogy feltettem az Ubuntu 11.10-et,és nem tudom hogy kell feltelepíteni az Nvidia driver-t.
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm a választ. -
válasz Tomi29 #11732 üzenetére
Az egy gnome 3 extension (mint a nevéből is látszik )
Sztem szedd le a fedora utils-t, az majd segít neked feltenni pár alap dolgotMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
MacCaine
őstag
-
Kris87
aktív tag
válasz MacCaine #11744 üzenetére
Nah közben próbálkoztam azért, sikerült ráforgatni a legújabb Transmission-t, elméletileg a transmission-daemon is fut, legalábbis mikor kiadom a parancsot, akkor nem ír hibát, ennek ellenére a nasipcíme:9091-es oldal nem működik. Az etc/hosts file-ban lehet, hogy kellene valamit mókolni, mert valószínű defektes:
192.168.1.105 localhost NAS
# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 NAS localhost
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest