Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
A legpraktikusabb recovery-re: SystemRescueCd
-
törölt tag
Most is így van. vagy
@pc-user
Recovery módban root-ot válasz. A többi amit Vladi írt. Kicsit bővebben:
passwd teneved (enter) után, megadod az új passwd-t, majd megint.reboot vagy exit, resume normal akármi, belépsz konzolon, majd
sudo service gdm start, ha felállt, ctrl+alt+f1, exit, ctrl+alt+f7. -
qamu74
őstag
HI!
Tud valaki abban segíteni, hogy hogyyyyan kell a HD Sentinelt telepíteni linuxban?
Előre is köszi! -
qamu74
őstag
válasz qamu74 #11066 üzenetére
Na rájöttem, köszönet laca026 nod32 linuxos leírásának!
Az aztalra kicsomagoltam a HDsentinelt futtathatóva tettem, majd a terminálba az alábbi paranccsokat írtam le: su enter és a root jelszó után!!!!rm -rf /tmp/epkg.*
rm -rf /tmp/hdsentinel*
chown root /home/qamu74/Asztal/hdsentinel
chmod +x /home/qamu74/Asztal/hdsentinel
/home/qamu74/Asztal/hdsentinel
A qamu74 helyére mindenki a saját fel.hasz.nevét írja be!
És lám ezt kapjuk,illetve én ezt az eredményt kaptam a merevlemezem állapotáról:
Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.03 (c) 2008-2009 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for helpExamining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/sda
HDD Model ID : WDC WD5000AAKX-001CA0
HDD Serial No: WD-WCAYUH366309
HDD Revision : 15.01H15
HDD Size : 476940 MB
Interface : S-ATA II
Temperature : 33 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 9 days, 8 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
Köszi Laca![ Szerkesztve ]
-
qamu74
őstag
válasz Sweet Lou 6 #11069 üzenetére
igazadvan így egyszerűbb,de suse-ban su enter root jelszó, majd behúzom a hdsentinelt és enter
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kettőtök módszere közt a "biztonság" terén van eltérés.
Az "su" az állandóra megadja a root jogokat, a "sudo" pedig mindössze 1 parancs futtatását teszi lehetővé root jogokkal.
Ebből fakadóan az su az kényelmesebb, de könnyebb vele véletlen bajt csinálni, főleg kezdőknek.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
qamu74
őstag
Olyan alkalmazást keresek linuxban(suse),ami az egyik vinyó teljes tartalmát oprendszerrel együtt átmásolja egy másikr vinyóra!
-
dr_strange
senior tag
válasz qamu74 #11074 üzenetére
Esetleg Clonezilla Live. Ez nem Linux alól fut, hanem ki kell írni CDre vagy pendrive-ra, és bebootolni róla.
JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk
-
qamu74
őstag
válasz dr_strange #11075 üzenetére
kösz !
kipróbáljuk -
-
rt06
veterán
válasz qamu74 #11080 üzenetére
a cp az a sima copy, vaygis masolas parancs
cp man pagelegtobb parancshoz amugy tartozik man page, amit a gepeden az alabbi modon tudsz elocsalni:
man [I]parancsneve[/I]Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
qamu74
őstag
linuxos mozilla 5 hogyan kell telepíteni?
-
_BM_
senior tag
Urak!
Az hogy lehet, hogy CD-ről telepítettem a 10.10-et, mégis azt írja az ubuntu névjegy, hogy: Ön az Ubuntu 11.04 ... verzióját használja?
-
7
addikt
válasz kovaax #11087 üzenetére
Nehezen, de tekintve, hogy nemigen közölte velünk a pontos célt, könnyen lehet, hogy nem is szükséges.
A dd-t nem szeretem olyanoknak javasolni, akik még nagyon újak Linux terén, mert nem olyan nehéz vele nagy kárt okozni. Természetesen előfordulhat eset, amikor nekik is azt a legcélszerűbb használni, de inkább ne, ha nem muszáj.
[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
válasz qamu74 #11090 üzenetére
Inkább így. Kugli a te barátod is, nem csak az enyém.
Szerk.: Feltéve, ha még mindig susézol.
[ Szerkesztve ]
-=- There's no place like /home -=-
-
_BM_
senior tag
Hali!
Van valami megoldás arra, hogy a logitech egeremen kettős kattintást lehessen beállítani a scroll gombra? Meg a scroll sebességen is jó lenne állítani.
-
qamu74
őstag
Hi!
LibreOffice-ben szöveges dokumentumnál hol lehet beállítani az oldal számozást?
-
Siriusb
veterán
válasz qamu74 #11094 üzenetére
Először láblécet kell hozzáadni, utána oda beszúrhatsz bármilyen mezőt, pl. oldalszám, s formázhatod is.
Insert menü / Fields és Insert menü / Footer.
Itt eléggé más logikával működnek a dolgok, mint a Word-ben (számomra az OOO / LO kezelhetőbb), tehát érdemes kicsit ismerkedni vele, leírásokat olvasni, ha hosszabb távon gondolkodsz.
-
jgabor
csendes tag
válasz qamu74 #11094 üzenetére
LibreOffice Súgó:
Oldalszámozás kezdése egy adott számmal
Tegyük fel, hogy egyéni oldalszámozást szeretne: egy olyan szöveges dokumentumot ír, amelynek a 12. oldallal kell kezdődnie.
1. Kattintson a dokumentum első bekezdésére.
2. Válassza a Formátum - Bekezdés - Szövegbeosztás fület.
3. A Törések területen válassza a Beszúrás lehetőséget. Jelölje be az Oldalstílussal négyzetet, ezáltal szerkeszthetővé válik az Oldalszám mező. Kattintson az OK gombra.Az új oldalszám az oldal első bekezdésének jellemzője.
-
cyber86
őstag
Helló. Privibe rám tudna írni valaki aki nagyon jól vágja a linux programozást?
-
nagyúr
"ez a disztribúció elsősorban kezdőnek készült vagy azoknak akik nem akarnak sokat vacakolni a beállításokkal. Ami szerintem fontos lehet még az a stabilitás és a viszonylag kis erőforrásigény. Ha csak a böngésző megy akkor csak 5-10% között vana cpu terhelés. Mindenképpen előny még a nagy csomagválaszték és a könnyű kezelhetőség. Aki Windowsról szeretne váltani annak is egy jó alternatíva lehet."
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
qamu74
őstag
suse linux desktopját egyedivé lehet valahogy varázsolni?
Úgy mint win7 rainmeter alkalmazása.
THX
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest