Új hozzászólás Aktív témák

  • Tigerclaw

    nagyúr

    válasz metrion #98543 üzenetére

    Ilyen teszteket nem szabad ráengedni mezei LCD tévékre. :-) Amit látsz az, hogy az LCD panel megpróbálja elzárni a fény útját teljesen, ott ahol feketének kellene lennie, de az LCD képtelen erre és közben a háttérvilágítást megpróbálja úgy beállítani, hogy amelyik zónákban csak fekete van, ott kikapcsolja, ahol meg van fehér is, kénytelen bekapcsolni. Szóval lesz egy viszonylag sötét, majdnem fekete ott ahol nincs a közelben fehér, lesz maga a fehér kereszt és körülötte bizonyos alakzatban egy sötétszürke rész.

    Erre ugyanúgy nem képes az OLED árba kerülő QLED sem, mert az is LCD panel, csak persze minél jobb a háttérvilágítás minősége, a LED-ek száma, szabályozhatósága, annál kisebb lesz a fehér kereszt környékén a világosabb "árnyék". Normál használatban ez ritkán látszódik.

    Szóval LCD-nél van egy statikus látható bevilágítás fekete képernyőnél, a backlight bleeding ami gyártási hiba és valamennyi mindenképp van és van az ilyen dinamikusan megjelenő "képi hiba", ha egyszerre van nagyon sötét és világos tartalom a képen. Ha pedig IPS a panel, akkor a fekete jellemzően még világosabb és nem sötétszürke hanem sötétlila.

    Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Új hozzászólás Aktív témák