Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
edeleny
őstag
Újra antenna gondjaim vannak!!
1 darab kábeltévés kábel, ami ketté van osztva.
Az egyik végén egy LE5500, a másikon az LW5590
Az LE 5500 79 digitális adást fog, az LW 5590 48-at, amikor beírom a hiányzó csatornák frekvenciáit azt írja nincs jel!A gond leginkább ott van, hogy kikapcsolt antenna erősítő mellett 80% jel erősség, és 80% jel minőség van. Ha be van kapcsolva az antenna erősítő akkor a jel erősség marad 80% a jel minőség meg le megy 1-2%-ra.
Na már most az LW5590-en nem tudom kikapcsolni alapértelmezésnél az erősítőt. Automata keresésénél is bekapcsolja, és kézinél is. Ha meg van a jel tudom kikapcsolni.Esetleg valami megoldás?
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
gulyasa
őstag
válasz edeleny #8451 üzenetére
Ellenőrizd a csatlakozásokat és a tévébe dugott koaxot is.
Nekem digitális STB-nél fordult elő ilyen, amikor nem jól szereltem rá a koax kábel végére a csatlakozót.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Laca0
addikt
Csak TV adásnál, azt hiszem, csak az RTL Klubnál.
Különösen analóg adásnál, de már digitálison is felfedeztem.
Mielőtt még mindenki arra gondolna, hogy szokott akadozni a digitális adás, jelzem, hogy itt másról van szól. "Normálisan" úgy akadozik, hogy szétesik a hang csak később megy el, ha elmegy egyáltalán. Általában az folyamatos marad.
Ezeknél a furcsa eseteknél, csak a hang megy el 1-1 mp-re, és úgy jön vissza, hogy fokozatosan erősödik. Kb. 3-4 mp alatt zajlik le az egész.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Dany007
veterán
Ma kipróbáltam ezt a True Motion funkciót. Azért csak most, mivel kizárólag PC-ről megy a tévé ezért többnyire játék módban van a tévé, ott meg le van tiltva.
Hát mit ne mondjak, nem értem mért szidták páran, hogy szart se ér. Szerintem simán látszik. Az összes mozgás eszméletlen jó lesz tőle. Olyan folyamatosabb, smouth-abb lesz minden. Szembetűnően! Nagyon bejön. Persze ilyen módban netezni meg játszani nem tudok. De filmet nézni tökéletes. Egyáltalán nem érzékelek késést a kép és a hang között.
Teljesen mások a mozgások. Nagyon furcsa volt elsőre. Olyan új. Nem tudom leírni. Nekem nagyon bejön.Amúgy tegnap kiírtam kis excel-be a profiljaim beállítását ha netán megint elszállna valamiért. És azt vettem észre, hogy 3D-ben minden képjavító funkció elérhető. Ellenben sima mezei profilban hol az egyik hol a másik funkciót nem lehet használni. És akkor még a mozi módot nem is próbáltam Lehet, hogy ott más újdonságok is lesznek.
De mondjuk pont emiatt nem tudom ugyanolyan minőségűre állítani a különböző profilokat. Pl játék módban elérhető a dinamikus szín beállítás. Viszont Haladó egyesben ilyen lehetőség nincsen. Nem értem miért. Ezért a színhatás különböző a két módban.
Mindegy majd csak kitapasztalom. De szeretek az ilyen beállításokon az elején túlesni. Viszont itt annyi lehetőség van, hogy sokszor már tényleg nem tudom eldönteni most melyik is a jobb.Pl a jelenlegi beállításaimat (fényerő 30, háttérfény 35) kicsit sötétnek találom néhol. És a tesztben is 44-es háttérfényt írtak ideálisnak. Viszont ilyen fényesség mellett sok esetben pl egy fehér alapszín vagy egy felhő mocskosul vakít. Kiégeti a szememet.
Ja és arról még nem is beszéltünk, hogy lehet egyesével az alapszíneken is állítani. Külön az RGB-t. Erősséget, fényerejét dinamikáját stb... Szóval eszméletlenül precízen beállítható a tévé. Le a kalappal. -
Flashget
félisten
válasz Dany007 #8454 üzenetére
a true motion a valós 100Hz...persze hogy jobb mint ha kikapcsolod és mezei 50Hz-en nézed vagy játék funkciónál 60-on.
de az nem is játékhoz van hanem tévézéshez..nyári olimpián meg foci eb-n agyon fogod dicsérni ezt a gyors mozgásoknál..[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
sz.z.csicsi
tag
-
Dany007
veterán
válasz sz.z.csicsi #8456 üzenetére
Hát sportot még nem néztem vele. Őszintén szólva tévét se nagyon. Leginkább filmezek, sorozatok, kis net, (forma 1, híradó, x faktor ) ez az össz tévézésünk, ja meg a babaTV a picinek ,plusz néha játék. Filmen még nem vettem észre ilyesmit. Amiben labda volt az max az LG demója. De gondolom a demó az nem számít ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz Dany007 #8410 üzenetére
A Media-s sztorit nem teljesen értettem. Az ő tv-ik amiket te láttál nem ips-esesek voltak? Az hogy drágábbak az egy dolog, mert hivatalos forgalmazók, magyarországi garanciával, ellentétben az összes webshoppal. Szóval ilyet hasonlítani blődség.
Egyébként végül 5590-est vettél ha jól emlékszem nem? Csak mert ott biztos igazán az IPS panel szerintem.(#8413) Flashget -> LG, Samsung egyaránt adja a plusz egy évet, ami kb annyit ér mint halottnak a csók. Az már csak szavatosság, nem teljeskörű garancia.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Dany007
veterán
válasz BloodRay #8458 üzenetére
Nem. Az LG LW séria ott is IPS panel volt. Csak megjegyeztem, hogy kirakott TV-k nagytöbbsége - legyen az Samsung, vagy Philiphs akár Pana VA paneles volt. Ergo úgy a tévék többségénél még mindig csak elvétve találni rendes IPS paneles modellt.
Az árak meg magasak voltak. Más áruházhoz képest is! Azt a bizonyos LW4500-at ~180-ért adta a MM és a Euronics is. Csak a MM-ban akkor éppen a kiállított ~ 6 hónapja a boltban járatott termékeket adták ennyiért olyan szöveg mellett, hogy azért ilyen olcsó, mert 6 hónapja megy a boltban. Miközben a Euronics-ban ugyanennyi újonnan. És természetesen webshopban is.
Igen végül LW5590-lett. IPS.
-
BloodRay
veterán
válasz Dany007 #8459 üzenetére
Ebben semmi meglepő, mivel csak az LG és a Panasonic használ IPS panelt. Megjegyzem a Pana is csak ilyen panelt használ, gyárt normálisabb kategóriában. A Samsung VA peneleket használ, a Sony szintúgy(mivel, hogy Samsung a beszállítója), Sharp abban a kevés modellben amit maga gyárt VA panelt használ szintúgy, Philips meg nem gyárt, csak vesz, az LG-től, Sharp-tól.
Az, hogy a Media dolgozói milyen sztorikat találnak ki egy dolog. Tény, hogy maximum a Euronics áraival érdemes hasonlítani az övéket. Az Euronics viszont sokszor veszteségesen ad el modelleket, szóval nem olyan egyszerű ám a történet..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz BloodRay #8458 üzenetére
Ezt az Európai-magyar garanciát még mindig nem tudom megérteni, hiszen mindegyiket az LG gyártja, és az európai garancialevélen a köteles szervíznek ugyanúgy az LG hungary van megadva még a szervíz telefonszáma is ott van.
Ennek ellenére úgy hallottam h nem foglalkoznak az eu papírral rendelkező tv-vel. Azért mondjuk kíváncsi lennék h ehhez a fogyasztóvédők mit szólnának.
-
Dany007
veterán
válasz #75912448 #8464 üzenetére
Se DvD, se BD. PC. PC-ről full HD filmek. 8-16GB-osak.
Próbálgattam. Kikapcsolásnál, alacsony-közepes-magas értékeken is. A legjobban tetszőt hagytam meg. Ha kikapcsolom ugyan valamivel több részlet látszik a képen, de sokkal fakóbb lesz a kép. Ha magasra állítom akkor meg már elvesznek a részletek. Ezért hagytam közepesen, illetve alacsonyan.
Több, mint másfél órát töltöttem 2 profil beállításaival. Szerintem a lehető legjobbat hoztam ki minden szempontból. -
PLaci58
addikt
Érdekes hiba. Én is úgy vettem észre, hogy digitális adásnál, sokkal hamarabb látni a hibát a képen. Nincs esetleg bekapcsolva az automatikus hangerő, mert az meg tudja keverni rendesen és arra jellemző az ilyen 3-4 másodperces felerősödés. A retek tv elég sok mély hangot ad, főleg reklámokban, ami nem hallatszik a tv hangszóróján.
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Dany007
veterán
Ja mondjuk lehet. Majd kitapasztalom. Ezért is mondtam elsőre "furcsa" volt.
@regger: én határozottan fakóbbnak láttam amúgy tényleg ízlés kérdése. Én pl szeretem kicsit túlszaturálni a képeket / filmeket direkt. Élénkebb színekkel nekem jobban bejön, látványosabb, holott tudom, hogy kevésbé valós, kevésbé természetes hatást kelt.
-
törölt tag
válasz Dany007 #8470 üzenetére
...Élénkebb színekkel nekem jobban bejön, látványosabb, holott tudom, hogy kevésbé valós, kevésbé természetes hatást kelt...
Akkó nem szótam ez esetben OK. Én HD tartalomnál, mozifilmnél szeretem az eredeti koncepciót nézni, ahogy a filmesek megálmodták a képernyőre kerülést.
-
Dany007
veterán
válasz #75912448 #8471 üzenetére
Tudom, ez az én hülyeségem Már kezdem alábbhagyni egy kicsit. De nem szeretem a színtelenséget, meg a túl fakó színeket. Inkább legyen kontrasztos, élénk. Persze túlzásba így sem esek - annyira - . Azt azért nem hagyom, hogy elvesszenek a részletek a kontraszt miatt. Ezért is van többnyire alacsony vagy közepes értéken.
És a szaturáció is "csak" 60%-on van. Régen filmekhez még windoswsban is toltam rá egy kis szaturációt pluszban olyan 70%-ig -
-
sz.z.csicsi
tag
Ma megnéztem a MM-ban több LG tv-n is milyen a kép.A megállapításom ,hogy nem csak az enyémen vibrál-remeg a mozgó kép.Nem tudom milyen tv-tek volt előtte,de vagy tényleg nincs ilyen jelenségetek vagy nem látjátok.4 különböző márkájú tv-t néztem és sajna az LG nem lett még dobogós se.Egy nagy előnye van talán a passzív technológia aminek sajna van hátránya.Vagy az enyémből kispórólták az IPS panelt?
-
Márton
nagyúr
válasz sz.z.csicsi #8474 üzenetére
mi vibrál, mi remeg? milyen anyagot néztél?
Nálam 2d, 3d nem remeg. LW5500Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Zolom89
senior tag
IPS paneles LE8500-van és egyáltalán nincs remegés. Sőt..isteni a kép!
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Bigjoe01
csendes tag
Szia.
Nekem LW659S-m van. Zseniális és tükör tiszta képe van. 3 hónapja van meg. Semmi baja nem volt idáig. -
pcMANiac
aktív tag
Miről lehet megismerni az IPS panelt? A tv-mben gyári adatok alapján az van, de az itt olvasottak után erőt vett rajtam a kétely.
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
Lacinavi
tag
válasz sz.z.csicsi #8481 üzenetére
Hát december óta van meg az 5590 es és azóta nem tapasztaltam rossz darabos remegős képet. Aki eddig nézte annak baromira tetszett pedig van akinek plazmája van.
-
Bigjoe01
csendes tag
válasz sz.z.csicsi #8480 üzenetére
Nekem nincs gondom vele. Vagy a beállításod gáz, vagy valami más. Nekem tökéletes. Mind a tv, mind a filmek gyönyörűek.
-
pcMANiac
aktív tag
válasz pcMANiac #8482 üzenetére
Annyit találtam (házi sufni megoldás), hogy ha megnyomom a kijelzőt ahol épp fekete, akkor a VA panel a nyomás körül kifehéredik, az IPS meg nem. Világos színnél meg nyomot hagy az ujjam, ha húzok egy vonalat a kijelzőn. Ilyen teszt alapján tényleg S-IPS panelem van. Huuuuuhhhhh....
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
cortez75
csendes tag
Tudom, hogy meg fogom bánni, de muszáj megkérdeznem, mert már komolyan idegesít, amikor azt olvasom, hogy a háttérfényt 30-40 -re kell állítani, mert hogy az úgy jó. Szóval aki ilyen kicsire állítja a háttérfényt, az mi a fenének vett több százezer forintos tévét, ennyi erővel nézhetné a hagyományos képcsövest is. Én főként a PC-ről nézek filmet, itt 90-re van állítva, és nem, nem sül ki a szemem, mivel a fényerőt (bármilyen furcsa is) a fényerő beállítással kell állítani, ami nálam 39. Ha nincs elegendő háttérfény, azzal nem csak a fehéret ölöd meg, hanem az összes színt, meg a kontrasztot is. A plazma is akkor a legszebb, ha maxon van a cellafény (meg akkor zabál a legtöbbet persze). Most lehet megkövezni, de szerintem nem mindig a tesztekre kell hagyatkozni, és nem kellene összekeverni a háttérfényt, és a fényerőt.
-
Tomix24
addikt
Lehet rossz anyag volt betéve, a TV tökéletes, és veri a Sony-Samsung párost simán. Philips és társai pedig szót sem érdemelnek.
-
Kroni1
veterán
Teljesen jól csináltad, a saját szubjektív vélemény a legfontosabb, nem a teszteknek kell hinni, hisz az mások szubjektív véleménye, neked kell megnézni h szerinted melyik a legjobb. (Akkor van gubanc ha olyan helyen nézed ahol nincs minden tökéletesen beállítva.) Én ugyanigy csináltam és arra jutottam, hogy csakis az LG jöhet szóba, ha konkrétan a 3D-t nézzük akkor fényévekkel jobb a többinél, még a szintén passzív Philips-nél is! Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz sz.z.csicsi #8481 üzenetére
Nálam szerencsére semmi probléma (5590). De utána kell járni mindennek! Kíváncsi vagyok a végeredményre!
-
pcMANiac
aktív tag
Én találtam a neten a tv-mhez beállítás listát, amit nem szemre állítottak be, hanem műszerrel kalibrálták és a legjobb színhűség volt a cél. Ezeket állítottam be és valóban élethűbb kép lett az eredmény. Lehet túlzásba vinni a színeket vagy a kontrasztot és lehet ez valakiknek tetszik is, de nekem spec a színhűség sokkal jobban bejön, mint az irreális eltúlzott beállítások.
-
törölt tag
válasz Tomix24 #8489 üzenetére
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha van rá mód, vigyetek saját anyagot a TV-k vizslatásához, az áruházi hálózatok legtöbbször igen gyatrák, mégha nem is antennáról etetik őket. Én háromszor hagytam ott az LD750-est a Saturnban, olyan gyatra kép volt a kiállított darabon. Aztán otthon némi állítgatással beigazolódott a fórumtársak véleménye, miszerint LCD szinten igencsak ott van...
-
Dany007
veterán
válasz pcMANiac #8492 üzenetére
Egyetértek. Amellett, hogy az egész részben szubjektív, én is egy teszt beállításait követtem kis eltéréssel. Tehát az én beállításaim is nagyjából követik a teszt beállításait. Márpedig itt műszerrel mérték ki az értékeket, az alapján állították be. Na ehhez jön hozzá az én szubjektív ízlésem. Ezért van kis eltérés, de nem vészes.
És a műszeres mérés pontosabb, mint 65 féle embernek a szeme. Ha valakinek nem "égeti ki" a szemét a 100% háttérfény, akkor ott vagy a készülékkel van gond, vagy az illető szemével. Semmilyen mai LCD tévénél / monitornál nem kell már 100% háttérfényt használni.
Ez az ősi régi LCD-knél volt jellemző, amiknek még igen gyér volt a fényereje (kandela). Na ott szokás volt fullra tenni mindent, mert annyira kezdeti volt a technológia. -
BloodRay
veterán
válasz GeneraL_XTX #8463 üzenetére
Mind a global LG gyártja valóban, viszont nem véletlenül van kiépítve egy disztribúciós hálózat. Egy nem ezen keresztül értékesített, jó esetben szürkeimportos, rosszabban lopott tv-t csodálod, hogy másképp kezel az LG?? Nem kis veszteségeket okoznak ezek nekik valószínűleg.
Majdnem hogy mindegy milyen garanciapapírt adnak a tv-hez a boltban, mert a serial-számból és persze a számlán feltüntetett bolt nevéből is látja a magyar központ, hogy miféle készülékkel van dolguk.
Egyébként meg én úgy tudom az ilyen készülékeket is szervizelik, csak nem épp olyan hozzáállással mint a "tiszta" modelleket.(#8474) sz.z.csicsi -> Beállításaid? Nem a dinamikus kontraszt "remegésére" gondolsz?
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
pcMANiac
aktív tag
válasz BloodRay #8495 üzenetére
A szürkeimportos LG tévéket a Sony-tól veszik a szürke importőr, vagy miért veszteség az nekik? Nem tök mindegy ki veszi meg tőlük? Végülis csak az LG-től lehet LG tv-t venni, nem? Jó, hogy ne már a vevő tehessen róla, ha egy kisker bolt elfelejti a vámot vagy az áfát megfizetni az aktuális országnak. LG szervíznek kutya kötelessége lenne egyformán hozzáállni minden LG készülékhez, ami végfelhasználónál van, kivéve persze a lopott árut, bár az sem feltétlen a végfelhasználó sara lenne.
-
pcMANiac
aktív tag
Mit vállaltam? Honnan az anyámból tudjam, milyen színű import? Legnagyobb multicégek is trükköznek és utaztatják a cuccot országokon keresztül mire eladják. MI vagyok én, adó és vámszakértő? Vagy teljes könyvvizsgálatot csináltassak egy kis cégnél, mielőtt vásárolok tőlük?
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz pcMANiac #8496 üzenetére
Látom tökéletesen tisztában vagy a cég működésével...
Itthon az LG Magyarország üzemelteti a szervízeket és forgalmazza hivatalosan a készülékeket, amikre mindenféle adót megfizetnek.
Gyk ha te egy hivatalosan forgalmazott készüléket szervizelsz itt akkor egy az árában foglalt szolgáltatást használsz. Ha egy szürkeimportost akkor pedig mondjuk úgy, hogy egy kiskaput használsz ki. És mivel pl ezt(mely helyek a hivatalos forgalmazók) már én is 55x leírtam itt is a fórumban így, bizony, hogy a vevő tehet róla, ha tudatosan ilyen készüléket vesz.
És nem álszentkedni akarok, én is vettem/rendeltem már külföldről dolgokat, de akkor abba beleszámoltam, hogy azért olcsóbb jelentősen, mert benne van a rizikófaktor.
Ebben az egészben persze az a vicc, hogy egyáltalán lehet itthon adózatlan, kamionról leesett, hasonló modelleket forgalmazni...Még egyszer a hivatalos forgalmazók: Media Markt, Saturn, Euronics, Extreme Digital, Auchan,
[ Szerkesztve ]
-
vidap
tag
válasz pcMANiac #8498 üzenetére
Nem akarok védeni senkit, de egy szervízhálózat fentartása is költség!
Ez viszont a magyar importőrt terheli!
Viszont aki megkerüli a hivatalos magyar importőrt, a garanciát is saját magának kell intézni.
Ezt meg is teszik ellátás/ javítás nélkül nem maradsz!
Ezt ha vásárlásnál nem közölték, akkor az az üzlet hibázott ahol vetted!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.