Új hozzászólás Aktív témák

  • espat

    tag

    válasz Kroni1 #1741 üzenetére

    Pont ez a DLNA lényege, hogy ugyanabban a számítógépes hálózatban, amelynek része a TV is, egy mukodo DLNA szerver (ami pl. a te PC-d lesz egy a TV-hez mellékelt szoftvert futtatva) kiszolgálja a klienst (ami a TV-d lesz) úgy, hogy a PC saját HDD-jén levo filmeket fogja szolgáltatni a kliensnek igény szerint. Hátránya az, hogy csak lokális HDD-ket támogat, mappolt HDD-t, ill. USB/eSATA-val PC-re csatlakoztatott HDD-t már nem kezel. Valószínuleg a DLNA szerver valamifajta saját kódolású streamben nyomja a TV felé a filmet, ugyanis DLNA szerver segítségével le tudtam játszani 60p-s fullhd kamerafelvételt, míg natívan a TV USB-jén keresztul nem. Ráadásul az aktuális adatfolyam majd 70 mbit/s volt a fájl natív 24 mbit/s-éhez képest.

    Ennél egy fokkal jobb sztem a LG BD-k CIFS protokoll tudása, mert azokban igényed szerint bemappolhatsz bármilyen megosztott HDD-t, vagy akár csak konyvtárat.

    A CIFS elonye pl. az, hogy egy Dreambox (linuxos) muholdvevore csatolt HDD-t is bemappolhatsz, persze párhuzamosan a PC-d HDD-jei is használhatóak egy másik CIFS kapcsolat révén. Ezt DLNA-val nem lehet megoldani, mivel tudomásom szerint a Dreambox-ra nem létezik DLNA szerver, ill. a hardver nem bírná kiszolgálni a kliens TV-t.

    Nagy reményeket viszont ne fuzz a LAN átvitelhez, mert nagyobb bitráta esetén beszaggat rendesen (gondolom a DLNA szerver a magas bitrátájú alapanyagot még magasabb bitrátájú saját streambe kódolja át, és esetleg az már meghaladhatja a LAN-od képességeit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák