Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
De ha wi-fi mellett döntesz, ne akarj full HD 3 d filmeket hálózaton nézni, meg fog akadni mint atom!
Én is ezért álltam át LAN kábelre,
A + router kb 20W /nap az havi 600 vatt.
Ha megy a PC-m egy óra alatt megeszik ennyi energiát.SZVSZ fölös pénzkidobás a wifi a tv-hez.
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
HIJ
őstag
válasz Nofear19 #15098 üzenetére
Sztem BR lejátszóba semmiképp, feltéve ha a letöltött formátumok lejátszása a cél. Inkább egy Medialejátszóba inkább... De szvsz egyenlőre próbáld ki, hogy mit tud a gyári, mert lehet hogy az is elég lesz. Én random 4 sample -t vittem a boltba kipróbálás képen és mindegyiket lejátszotta.
huncutka1029: Mint mondtam, nálam ott a popcorn, szóval a vezeték nélküli hozzáférés csak a netre vonatkozna...
-
Yogibear974
senior tag
-
HIJ
őstag
válasz Yogibear974 #15103 üzenetére
Ennél már nem megy a menü gomb hosszan, amíg el nem tűnik a menü és aztán 1105 és ok? Mert az a régebbi TV -knél előhozza a Hotel funkciókat és ott ki lehet a csatornákat másolni...
-
panses
aktív tag
válasz snooze #15093 üzenetére
"viheted te a tv-t gariztatni ha kell.."
Na necsesszetek ki velem!!! Van egy régebbi 72cm-es LG-m(nem röhög, akkor az LCD még botladozó új technológia volt)! Elolvastam annak a garancialevelét és azt írja, hogy meg ne próbáld bárhova is hurcibálni azt a nagy dögöt! majd a szervíz ki megy házhoz (az első évben biztos de lehet hogy a másodikban is ezt nem tudom)!
Na, mármost a jelenlegi szabályok szerint a TV csomagolását 3 napig (internetes vásárlásnál 8) meg kell őrizni, mert az eladó csak így köteles kicserélni ha mégsem tetszik vagy bármi...
Nehogy már nekem kelljen mondjuk 1 év után a BKV-val szállítani csomagolás nélkül a szervízbe egy teszem azt 47"-os TV-t!
Ennyire elkurvult az LG, vagy csak nem olvastátok el rendesen a garlevelet?tisztelettel
"Az élet nem habostorta elvtársak"
-
Nofear19
tag
Ezt olvassátok el.
Kiemeltem belőle azt a részt ami a garancia levél meglétéről szól.
49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet
4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.151/2003.(IX. 22. ) Korm.rendelet
1§ (3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó).
3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni.
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozzaLG 42 LM 640S
-
Nikk
senior tag
válasz Nofear19 #15107 üzenetére
Ez ismerős... És az is, hogy milyen egyszerűen képesek tojni rá...
Ha egy nem magyar piacra szánt terméket vásárolsz meg, akkor könnyen megeshet az is, hogy mint használt termék adják el neked, még ha 100%-ig teljesen vadi új az a termék... Ezért az árbeli aránytalanságok forgalmazó és forgalmazó között...
DIGIC
-
veterán
Nem tojnának rá, ha a vásárló öntudatos lenne és nem birka... elnézést. Ez a baj itthon, hogy megengedjük, hogy megtegyék és nem rögtön a telefon után kapunk, ha nem adnak például garlevelet - és meg is lepődnek azon, ha valaki megteszi, hogy azonnal reklamál vagy telefonál. Persze ez nem a topik témája, de akinek nincs garlevél, az ki se menjen a boltból, hacsak nem eleve szürke cuccot akar vásárolni.
-
Nofear19
tag
De őszintén. Ilyet én hivatalos boltban/telephelyen konkrétan a Fiatnál vásárolt termékről is hallottam.
Jelen esetben egy közeli ismerősöm vett egy vadonatúj autót amit mikor koccant és bevitte a szerelőhöz kiderült hogy a kocsi B oszlopa egyszer meg volt törve.Én értem hogy kételkedtek. Komolyan mondom hogy értem.De vannak törvények amit tudsz érvényesíteni.
A legtöbb esetben mikor reklamálnak és nem cserélik ki annak az az oka hogy sokan eldobják a dobozát és akkor tényleg nem cserélik ki.De ezt legtöbbször nem említik.
Értem a csődöt is de ez akár egy kisebb bolt esetében is előfordulhat.
Azt hogy külföldről hozta be és itt árulja, gondolom erről is rendelkezik törvény. Persze most ezt is ki tudja megmondani hogy az adott bolt sumákol vagy sem.
Sokszor a károsult úgy gondolja hogy inkább rájuk hagyja mert neki nincs esélye mivel nem ért hozzá.Most már tényleg nem tágítóm ezt a témát hiszen sok a " lehet hogy " és persze mindegyik előfordulhat :-)
LG 42 LM 640S
-
panses
aktív tag
válasz jooker82 #15106 üzenetére
Ok! A "rendes", magyar boltban vásároltra gondoltam, amihez hazai LG garlevél van. Csak vett már valaki ilyet. Arra lennék kíváncsi! Egyébként elültettétek a bogarat a fülemben, úgyhogy azt tervezem, hogy hazai boltban vásárolom meg a tv-t... De azért figyelni kell itthon is, mert korábbi felhozott példám, a Bemutatóterem is EU-s garral adja az LG-t !!!
-
huncutka1029
addikt
mint használt termék adják el neked, még ha 100%-ig teljesen vadi új az a termék... Ezért az árbeli aránytalanságok forgalmazó és forgalmazó között...
Ezt honnan vetted?Ezek nem autók, hogy forgalomba helyezik, másnap kivonják, és külföldre viszik újra eladni.
Ezzel a kereskedők csak a saját forgalmukat generálnák.Itt az van, hogy szlovák, ukrán stb nagykerből megveszi, visszaigényli a helyi adót, mert kiviszi az országból, és itthon meg "elfelejti befizetni az ÁFÁ-t..... ezért a nagy árkülönbség...
Ergo tök új Tv, csak Bolti és nem gyártói garit kapsz hozzá!
Ami azt jelenti, hogy nem a márkaszerviz megy érte ha megdöglik, hanem a bolttal szerződött szerelő.
Akik általában külföldi márkaszervizbe viszik vissza a cuccot, oda ahonnét eredetileg Ők vették.ezek a tv-k sem rosszabbak, mint a crt-k amit 10-16 évig néztél gond nélkül, miért romlana el?
Teszel elé egy túlfesz védős elosztót, ha vihar van kihúzod, és nem dobálod a kijelzőhöz a távpiszkát és nem lesz baj. 3-4 év múlva már úgyis mindenki azon pörög, hogy van jobb újabb, mint a telefonoknál.
szvsz Kicsit túl van spilázva ez a garancia dolog.Aki parázik, vegye meg 20-50K-val többért, és legyen egy jó napja.
aki kicsit számol, megveszi web-shopban, és 4-7K-ért vesz hozzá kiterjesztet garanciát ( biztosítás ami kb ugyanazt nyújtja mint a gyári, +benne van az is ha betöröd a kijelzőt véletlenül.) És még mindig marad 10-40 K a zsebben.Én ez utóbbit választottam 2 tv esetén is.
-
veterán
válasz huncutka1029 #15112 üzenetére
Telefonokat is adnak el kibontott dobozzal, de egyébként újak... ez egy bevett trükk. Ami viszont a garanciát illeti, miért lenne eltúlozva? Addig oké, amíg megy, de amikor nem? EU-s garanciával pedig ha 15 napnál hosszabb a javítás, akkor kapsz talán egy cserét, de hetekig, hónapokig nem látod a termékedet rossz esetben.
Szerintem egyáltalán nem árt tisztában lenni a jogaiddal, ha már veszel egy (főleg 100K+-os) bármilyen terméket. Ez nem az elosztóról és a paranoiáról szól, csak itthon valahogy ez nem téma, ezért simán a fejünkre nőnek a boltok, szervizek. Próbálná meg egy német bolt, másnap már sóval lenne felszórva a webhelye is.
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz stevve #15113 üzenetére
mi is EU tagok vagyunk.....
régen meg képzeld csak 2 csatorna volt 9-12 ig és 16-22-ig hétfőn meg adás sem volt, mégis túléltem.
Aztán meg 2 hetet kibír az ember egy kölcsön CRT-tv-vel is.Csak kényelmesebb az eus gar.levéllel elküldeni minket a fenébe, mert a szervizben a kisasszonyoknak +1 papírt ki kell tölteni. Aki meg nem ismeri a jogait, be is nyalja azt a maszlagot, hogy oda kell vinni ahol vette.
Én vettem Kamerát Belgiumban, eus gar.levéllel és itthon a sony simán javította, meg sem próbáltak lerázni,
javítás után az eus gar levél mellé tűztek egy magyart is.
De felhozhatnám öcsém Laptopját,(pixelhibás lett 2 hetesen) meg a házimoziját amit ráadásul az e-bayen vett Németországból, ezeket is eus gari levéllel.símán javították!
A házimozinál(samu) volt kis attrocitás, mert bepróbálkozott a szervíz, de miután öcskös idézte a fogyasztói jogait, és megemlítette a fogyasztóvédelmet nem volt több kérdés.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
veterán
válasz huncutka1029 #15114 üzenetére
Nem értem a gúnyolódásodat. Mellőzni is kellene.
Ha veszel egy bármilyen cuccot EU-s garral, jó eséllyel eltűnik hetekre, míg itthon, egy magyar garisnál elvben (persze csak elvben) hamarabb visszakapod, ha van magyar márkaszerviz. Nem írtam, hogy hová kell és lehet vinni. Ezt a garlevél dönti el. A boltba például hiába viszed, ha a garlevélen a gyártó van... Te a gyártói garanciáról beszélsz.
[ Szerkesztve ]
-
Nikk
senior tag
válasz stevve #15115 üzenetére
Itt a pont. Én is vettem 120k-ért telefont EU-s garival nem magyar szoftverrel, de szét is idegesítettem magam rajta, hogy javítsák. Ráadásul ugyan azzal a hibával nekem kijelzőt cseréltek, másnak az egészet kicserélték, csak mert neki HU garija volt...
Úgyhogy csak óvatosan az EU garival, mert tényleg sokkalta inkább elhúzódhat a gariztatás ilyen esetben... Én meg aztán amúgy is peches vagyok a kijelzős dolgokkal. Valahogy mindig kifogom a rosszabb darabokat, amik pixelesek lesznek vagy koszolódnak.
Egy a lényeg. EU garit macerásabb itthon érvényesíttetni, már csak a-miatt is, mert lehet, hogy a helyi márkaszerviz így nem javítja...
DIGIC
-
Nikk
senior tag
válasz huncutka1029 #15112 üzenetére
Itt az van, hogy szlovák, ukrán stb nagykerből megveszi, visszaigényli a helyi adót, mert kiviszi az országból, és itthon meg "elfelejti befizetni az ÁFÁ-t..... ezért a nagy árkülönbség...
Ergo tök új Tv, csak Bolti és nem gyártói garit kapsz hozzá!
Ami azt jelenti, hogy nem a márkaszerviz megy érte ha megdöglik, hanem a bolttal szerződött szerelő.
Akik általában külföldi márkaszervizbe viszik vissza a cuccot, oda ahonnét eredetileg Ők vették.No és Te szeretnél adott esetben több hétig a TV-re várni? Nekem már többször is volt ehhez szerencsém, és azt kell mondjam, hogy igen kellemetlen, mikor kifizetsz 2k-t valamiért és mondjuk egy hónapig nem tudod használni csak azért, mert külföldön ülnek rajta...
DIGIC
-
Nofear19
tag
Egy kérdésem volna.
A tévén van egy CI interfész amibe a fizetős tévéadások kikódolásához szükséges kártyát kell bedugdosni.Ez a csatlakozó szabvány méretű? Vagy honnan tudom azt hogy mely szolgáltató kártyája használható?
Illetve:
Vesa kompatibilis (400 x 400 mm) a 400x400-as adat mit jelöl?
[ Szerkesztve ]
LG 42 LM 640S
-
Nofear19
tag
köszi
És a vesa? mert nekem valahogy kinai ez a 400x400 mm
Most nézem a képeket.
Ezek szerint a fali konzolt nem a talp helyére kell rögzíteni hanem a 40x40 cm-re lévő csavarok helyére.Ezért nem értettem ezt a négyzet alakú felfogatást mikor a talp rögzítése téglalap alakú felfogatású.
[ Szerkesztve ]
LG 42 LM 640S
-
gulyasa
őstag
Annyival ezt kiegészíteném, hogy önmagában még nem elég a kártya.
Kell még egy PCMCIA kártyaolvasó is abba a C+ slotba. CAM modulnak is szokták hívni.
Nemrég a UPC kezdett el saját CAM modult adni a saját szolgáltatásához és kártyájához, így nem kell STB. Ők ezt "mediacard"-nak hívják és abban van a smartkártya.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
HIJ
őstag
válasz gulyasa #15122 üzenetére
A CI+ a slot elnevezése. Természetesen kell bele egy CAM modul, ami lehet CI vagy CI+ -os is. Ja és abba a szolgáltató által adott kártya.
Pl a Tarr -nál most 2k a kártya, de ami érdekes azt mondta a csaj, hogy a chipkártyát csak ezzel la modullal tudom használni... Tehát össze kódolták őket. Ezt nem tudom miért volt...
Nofear19: Én pl most azon dolgozom, hogy a vesa 200 -as konzolomra csináljak egy vesa 400 -as átalakítót laposvasból. Nincs kedvem 15-20 K -t kiadni egy új fali konzolért...
[ Szerkesztve ]
-
Nofear19
tag
Ezzel a 10.000 ft-os konzollal vagyok gondba én is.
Eredetileg 140.000 ft-ot szántam tv-re. Erre megláttam a 3D tv-t és azt mondtam hogy még jobban összehúzom a szíjjat és inkább megveszem 159.000-ér a 3D-set. Na igen ehhez jön a Magic remote távirányító 10.000-ért és most a fali konzol 10.000-ért. Ez már kezd fájni csak hát barkácsolni egy olyan fali konzolt ami kihúzható hogy fel tud szerelni és még dönthető is legyen némileg, szóval nehéz.
Ha lenne nekem is egy ami nem passzol, én is átalakítanám.LG 42 LM 640S
-
huncutka1029
addikt
válasz stevve #15115 üzenetére
nem gúnyolódom, csak másként látom a dolgokat mint ti.
Lehet én vagyok mázlista, de még nem volt rossz tapasztalatom.
ilyen a karmám.
Ha a vásárolt termék ára meghaladja a 100.000Ft- összeget, és vagy a javítás ideje 3 napot meghaladja, a bolt azonos, vagy hasonló tulajdonságú csere készüléket biztosít a javítás idejére, vagy az új eszköz megérkezéséig.
Melyet díjtalanul rendelkezésre bocsát, és üzembe helyez.Ez annak a nem reklámozom webshopnak a hivatalos tájékoztatója, ahol én a tv-t vettem
Higgyétek el én is körülnéztem mielőtt megvettem a Tv-t, mert azért én is ügyelek a részletekre.
És nem minden webshop szélhámos...teljes mértékbenTehát szó sincs arról, hogy hetekig nélkülözöm a cuccot, és nem lesz mit nézni, legfeljebb nem 3D lesz, amit kihoz, és annál nagyobb lesz az öröm amikor visszakapom a sajátomat.
Arra sincsen garancia, hogy itthon javított tv-t hamarabb visszakapsz. Szlovákia3 óra tőlünk autóval, Bp mag 2 elvben max 2 óra a különbség
Az üzletnek ahol én vettem a tv-t Komárnóban is van egy boltja, ott is javíttatják, ha kell. tehát meg van a bejáratott módja, hogy gördülékeny legyen.de nyilván valóan mindenki másként lát, és értékel dolgokat, ezért jó hogy van választék, és ki-ki ízlésének, pénztárcájának, gondolkodásmódjának megfelelően választhat.
-
Zoty4
őstag
válasz huncutka1029 #15129 üzenetére
okosok azt mondták érdemes 15 fokban dönthetőt venni, így lehet mocorogtatni a tvt nézési poziciotól függően
Nofear19: érdeems még a tv súlyát és a méretét is nézni, az is befolyásolja a állványt. Pl egy 55"hoz forgathatót ne vegyünk
[ Szerkesztve ]
-
panses
aktív tag
-
jankri
csendes tag
-
HofiZoli
senior tag
válasz panses #15137 üzenetére
Én akartam venni egy 140k körüli plazmát, még az olimpia előtt, mondván jó az nekem sportot nézni. Erre ő vetetett velem egy 3D tv-t 180-ért.. van ilyen
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
HIJ
őstag
Én ezzel szemezgettem. De most elég a TV + MR. Ha nem bírja a jelenlegi akkor lehet hogy ilyet eszek majd...
-
gulyasa
őstag
Észrevette már valaki, hogy az LG Simplink funkciója kompatibilis a Sony Bravia Sync funkciójával?
Véletlenül jöttem rá (ha valaki tudott már róla, ne figyeljen ide).
Van egy kb. két éves Sony kamerám (HDR-CX116), többek között van rajta egy mini HDMI kimenet is és mióta februárban megvettem az LW5500-asomat, azóta már ezt is ki tudom használni.
Már többször rá volt csatlakoztatva a tévére (régebben egy Samsung CRT-re is) és abból a szempontból kissé kényelmetlen a kamera kezelése, hogy nem távirányítós típus.
Mindegy, már régóta használtam így.Az R6S lejátszóm kapcsán kíváncsivá tett a lejátszó leírásában szereplő CEC funkció, hátha az LG Simplink tud vele valamit kezdeni. Bekapcsoltam a simplink-et, de semmi jele nem volt, hogy tudná kezelni.
De utána elfelejtettem a kikapcsolni a simplink-et és jó ideig nem is foglalkoztam vele, amíg nemsokkal utána ismét a tévére csatlakoztattam a kamerát.
Legnagyobb meglepetésemre nem kellett bányászkodnom az INPUT menüben, hogy a kamerára váltsak, hanem előugrott a SIMPLINK ablak, rácsatlakozott a Sony kamerára, mint SIMPLINK eszközre és máris kezelhettem a kamera funkcióit az LG tévé távirányítójával, a kamera LCD kijelzőjén megszokott kezelőfelületen."Dedikált" gombokként lejátszás közben használható a STOP, PLAY és PAUSE gombok az elnevezésüknek megfelelően, viszont a többi lejátszási funkcióhoz (beletekerés, léptetés, stb.) elő kell hozni a kamera kezelő felületét, amit a navigáló gombokkal (FEL/LE/BALRA/JOBBRA) és az OK gombbal lehet használni.
A kamera felvétel funkció is hasonlóképpen a keze felületről irányítható.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Nofear19
tag
válasz panses #15137 üzenetére
Megmondom én hogy :-)
Elvittem az asszonyt az árúházba és megkerestem azt a típust amit rendeltem.( ő akarta látni élőben)
Mákomra pont azon 3D-s adást nyomattak ráadásul egy demo videót amit nem kell mondanom pont azért készitettek hogy padlót fogjál és alatta a polcon a szeművegek.Na mikor meglátta mit tud a 3D, akkor tudtam hogy megmenekültem :-)
[chelloZotya Bárcsak tele lennék :-)
[ Szerkesztve ]
LG 42 LM 640S
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az LG50PZ570 típusú plazma TV-m okozhatja-e egy játék laggolását/akadozását játék közben? (xbox360-on.) Barátaimnál nem, nálam pedig akadozik a játék, + az input lag értéke is nagyon magas.
Üdv.Androidos Outlookból küldve
-
panses
aktív tag
válasz Nofear19 #15146 üzenetére
HofiZoli, Nofear 19! Szerencsések vagytok! Én sem panaszkodok: 40"-os belépő szintű Smart Samut akartam, majd az asszony megszólalt: "az LG 42"-os és többet tud! Há' nehogymá' Samsungot vegyünk" Most 150K környékén nézelődök, azt a Samut már 125 környékén el lehetne hozni... Lassan én fogom sajnálni a rávalót!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest