Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OPiiPO
veterán
válasz OPiiPO #102084 üzenetére
Hali,
Erre esetleg valakinek van ötlete?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
dareyou90
csendes tag
Üdv! Az öcsém vett egy LG NanoCell 49SM8050PLC típusú tévét három napja. A baj az vele, hogy nagyon hangosan zúg, pontosabban elég észrevehetően. Meghallgattam én is és a tv hátuljából jön a zaj, nem a hangszórókból. Próbáltunk mindent, fényerő, kontraszt stb csökkentést, nem javul meg, csak ha kikapcsoljuk a tv-t. Együtt kell ezzel élni vagy garanciában érdemes megnézetni? Kb a régi rossz CRT tévére emlékeztet ez a fajta zaj
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dareyou90 #102102 üzenetére
Táp probléma, szerviz. Sz@rral nem kell együtt élni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dareyou90
csendes tag
válasz blakey #102103 üzenetére
Köszi. Böngésztem a neten ezekről, különböző márkák fórumában és jó pár esetről olvastam olyat, hogy ilyennel elhajtották, mert hogy a működést nem befolyásolja. Igen, ez igaz, de azért elvárható lenne egy, meg ha alsó kategóriás modell is, hogy legalább ne adjon ki olyan hangot, mint egy CRT tv, ami már a végét járja. Időközben kért helyszíni javítást, reméljük megoldja a táp csere
-
GyUrEe12
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, én is gondolkozom LG TV vásárlásán, kb 50" képátlóval.
50NANO793NE illetve 49SM8050PLC a két opció jelenleg. Ha jól tudom midkettő NanoCell!?
A 2 készülék között a talpakat leszámítva nem nagyon találok különbséget... Melyik újabb, illetve pontosan miben különbözik? Az íves láb nekem inkább monitor hatású, így én a 49SM8050PLC felé hajlok inkább.Köszönöm a segítséget!
-
asdf_
veterán
válasz htc07 #102105 üzenetére
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
Az, hogy zúg a táp, az kevés a cseréhez, attól a TV még a funkcióját ellátja, használható, ebből csak javítás lesz.
-
htc07
addikt
válasz asdf_ #102108 üzenetére
Elég gumiszabály, engem akadályozna abban, hogy rendeltetésszerűen használjam (szórakozásra) az, hogy hangos egy alkatrésze (nyilván a hangszórón kívül )
Amúgy is érzékeny vagyok ezekre a magas frekin rezonáló dolgokra, engem a neoncső hangja is zavar, ha csend van.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz htc07 #102110 üzenetére
Nekem ne mondd, én is ugrom rá, tizensok éve egy CRT Panasonicot vittem vissza, mert mind a hangszóróin, mind füleskimeneten brumos volt a hangja, amennyiben nem nulla volt a hangerő. Ráadásul nem hangerőfüggően, így a legkisebb hangerőn (ami fölött eggyel használtam volna éjszaka) a kijövő hang 35%-a brum, 65%-a meg az adás hangja volt, aztán ahogy minél hangosabbra lett véve, annál inkább nyomta el a műsor hangja a búgást. Valószínűleg tisztában voltak vele, hogy ez ekkora szemét (és vélhetőleg nem csak az enyém, hanem ebből a típusból az összes), mert kérdés nélkül visszaadták a pénzt.
-
Pokolika
tag
válasz OPiiPO #102115 üzenetére
Annál is fenn áll ennek a veszélye sajnos, hiába drágább.
Ennyivel tud többet: ULTRA Luminance ,HFR (High Frame Rate)
Hogy ez képileg mennyit tesz hozzá nem tudom, de ha cserébe sávos vagy bevilágít nekem nem érné meg.
Hogy a IPS peneles 793-nak milyen a képe azt nem tudom, a VA nagyon szép. Szerintem lesd meg valahol ha van kirakva. -
lucky07
aktív tag
Sziasztok
Van egy LG 50UK6950PLB készülékem
Hogy tudom letölteni a csatorna listát és személyre szabni és aztán vissza tölteni az átrendezett csatorna listátMegbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
krisztianm
csendes tag
Sziasztok
vásárláson gondolkodom
55nano813
55nano863
55nano913
vélemények kellenének illetve mik a különbségek köszönöm előreis -
Pokolika
tag
válasz krisztianm #102118 üzenetére
Ha már ennyit rászánsz az elsővel ne is foglalkozz, középső EDGE ledes local(nekem nem kéne) ,utóbbi Direct Full Array Dimming. Ja és van a kettő között kb 50E Ft. különbözet hogy ez minek köszönhető nem tudom hirtelen, úgy rémlik hardver kb. ugyan az.
-
dareyou90
csendes tag
válasz htc07 #102105 üzenetére
Ezt nem tudtuk. Bejelentettük, hogy jöjjön ki a szerviz, csak nem szeretnénk mi is úgy járni, ahogy egyik kollégám.
Ők is kihívtak a szervizt, nekik az volt a bajuk egy régebbi (2-3 éves) TV-vel, hogy standby módban ad ki valami hangot és bekapcsolás után megszűnik.
A szervizes csávó annyira süket volt állítása szerint, hogy nem hallott semmit. Tápot cserélt neki is és a hang nem szűnt meg.
Bár ahogy én meghallgatom ezt a TV-t, ennek is van valami pici kis hangja kikapcsolás után, de ez nem zavaró, észre sem veszem. Itt pont, hogy csak ha bekapcsoljuk, akkor kezd rá a zizergésre, kikapcsolás után megszűnik.Gondolom az a szaki jön ide is, mivel tudom melyik a helyi szerviz, nyilván ugyanaz az emberük.
Bár fura, hogyan lehet hibás egy teljesen új készülék? Mert pl valóban vannak ilyen bevilágítási gondjai, "üres, fekete háttéren", amiket az EDGE LED készülékekről írnak, de az nem zavaró, mert adás közben meg filmen sem vesszük észre. Tudjuk, hogy egy alsó kategóriás modell, nem várunk tőle OLED képet, de úgy gondoljuk, hogy azért egy viszonylag hangtalan működés elvárható 2020-ban.
[ Szerkesztve ]
-
dareyou90
csendes tag
Meg egy kérdésem lenne.
Ugye ebben IPS panel van (49SM8050PLC). Van itthon egy másik TV, amiben VA (50UK6300MLB).40%-os Háttérfény van beállítva és oldalról teljesen elsötétedik Viszont ha szembe ülök vele, akkor fényes, normálisan látható a kép.
Természetesen ha magasra veszem a fényerőt, 90-100%-ra, akkor oldalról is, minden szögből jól látszik.A TV középen van, én meg leülök mellé a géphez az asztalhoz balra, már sötét alacsony fényerőn oldalról.
A VA paneles TV meg oldalról is látszik rendesen, úgy hogy oldalról nem sötétedik el, csak torzul kissé.
Nem fordítva kéne lennie?
[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
Sziasztok,
LG 55C7V tipusu tevemre szeretnek disney+-t.
Ez alapjan elmeletileg kene legyen, de megsem talalom az alkalmazasboltban: [link]Legrissebb szoftver van rajta.
koszi a segitseget! -
Pokolika
tag
válasz krisztianm #102123 üzenetére
A legtöbb esetben sávosodnak, bevilágítanak.
-
menledge
senior tag
Lehet láma kérdés, de egy tv-re minek ez az app?
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Az 55UM7450PLA ról mik az általános véleményetek?
Gonolkozom a vételén. Főként játékra (PS4Pro) és olykor filmezésre használnám.Köszönöm a reakcikat előre is!
-
őstag
válasz Kingcold #102132 üzenetére
Hat nekunk nem nagyon jon be, pont ezert is akarjuk eladni Bevilagitas sotet jeleneteknel latszik. Mondjuk amig a labat hasznaltuk, addig nem volt annyira feltuno. Viszont falra szerelve idegesit, mostmar szinte mindig azt figyelem Konzolunk nincs, errol nem tudok infoval szolgalni.
-
Ironhide
tag
válasz madagaszkar #102100 üzenetére
Hali.
A szerelő péntek reggel hívott, hétfőre beszéltük meg a találkát. A csere utalványt elkészítette. Esetleg érdeklődj a szervizben, annyit tudok mondani, hogy személyesen megkérdem az itteni szerelőt. Mondjuk örültem volna, ha pénteken elvitte volna a rossz készüléket és hétvégén már elindítottuk volna az ügyintézést.
Amiket kinéztem:
[link]
[link]
Bár még szívesen fogadok ötleteket.
Amúgy megtaláltam az egyik használati útmutatóban a vesa szabványú felfogatásokat.Ironhide
-
MaxxDamage
félisten
TV-m (OLED55C9PLA) az utolsó Update óta minden bekapcsoláskor felhozza a "home" gomb általi menüt.
Ezt valahogy ki lehet kapcsolni? (zavaró)[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Pokolika
tag
válasz Ironhide #102139 üzenetére
Edge ledes, sajnos nagyon sok darabnál előfordul sávosodás, bevilágítás. A 793 tuti befutó, én is valamint Rasnac is ezt választotta. Számos tesztet, filmeket lefuttatva sem tudok belekötni. Sem sötétben, sem világos körülmények között. Neki is, nekem is rááll a szemem a hibákra. Nála fordultak meg előtte egyéb Edge ledes NANOK és visszaküldte. Őt idézve "Ha nem küldtem vissza 3 nap után az már jó"
[ Szerkesztve ]
-
madagaszkar
tag
válasz Ironhide #102136 üzenetére
Üdv!
Majd írd már meg légy szíves, hogyan zajlott az egész ügy, a csereutalvány átvételtől kezdve az új tv vásárlásig. Csak tudni szeretném, ha az én ügyem is eljut idáig hogyan zajlik ez az egész.
Amúgy én kamatmentes részletre vettem és a törlesztésből még van hátra 6 hónap. Nem tudom egy esetleges készülékcserénél, vagy pénzvisszafizetésnél ez hogy fog működni.
Vételár visszatérítésnél gondolom visszakapom az eddig befizetett törlesztőt a többit elengedik. Készülékcserénél más a helyzet, mert ezt a típust már nem forgalmazzák a Telekomnál.
Esetleg a fórumtársak közül ha járt már valaki hozzánk hasonlóan, vagy rendelkezik erről valamilyen információval legyen szíves megosztani velünk.
Előre is köszönöm mindenkinek. -
Ironhide
tag
válasz Pokolika #102144 üzenetére
Amennyire igyekeztem átfutni, a 8-as mintha pár dologban többet (jobban) tudna. Ezek szerint a világítás nem az erőssége. Vagy mi még a lényeges eltérés? Néztem 4K hdr és ilyesmit, de a saját oldala is elég gyatra összehasonlításban. Máshol van az egyiknek és másiknak feltüntetve pl. a wifi, bluetooth és lan csatlakozások. Lan itt is csak 100-as?
[link][ Szerkesztve ]
Ironhide
-
TeeJay
félisten
válasz fojtviki #102135 üzenetére
Azért itt a kép készítésekor látszik hogy körben a fal is világos. Ettől jóval rövidebb záridővel vagy alacsonyabb ISO-val kellett volna készíteni hogy valóban látszódjon a panel mennyire nem homogén vagy viágít be
nekem az 65UN-en is van fényesség de közel sem ennyire és a széleken meg nem zavaró a bevilágítás
40-es háttérvilágítás a beállításom és hátra raktam LED csíkot USB-re kötve így a hátsó fal a TV mögött mindig szép fehér tehát nem zavarja a szemünket a sötét filmjelenetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
OPiiPO
veterán
válasz Ironhide #102146 üzenetére
A link üres. Pokolika ennyit szedett össze amiben a 8-as többet tud: ULTRA Luminance ,HFR (High Frame Rate). Számomra egyik sem perdöntő, legalábbis nekem kevesebbet ér mint a "veszteség" hogy direct helyett edge lett a 8-as sorozat.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Videós, mozgóképes topik