Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz Mozaart #72992 üzenetére
Nem először hozol ebbe a fórumba politikai szálat. Ezt mellőznéd a jövőben kérlek?! Úgy tudtam ez itt nem engedélyezett...
Engem személy szerint nem érdekel a világnézeted, meg hogy milyen hírforrásokat olvasol/nézel.
Ha nem jó, akkor németországan tárt karokkal várnak... -
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Mozaart #73075 üzenetére
Én úgy hallottam hogy este illetve az éjszaka első részében figyelhető meg. Az éjszaka második felében már elfordul a föld, és nem látszanak a napból érkező részecskék. Ha jól emlékszem a Klubrádióban hallottam ott nyilatkozott egy csillagász.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
apholyon
aktív tag
válasz Mozaart #73081 üzenetére
Salgótarjánban zuhog az eső... Úgyis szétszakad a fejem, döglök inkább.
#Stud.io: inkább azt mondd meg, hogy hogyan lehet "megvilágítani" a trans darabokat (ha lehet egyáltalán). Vagy az PS renderelés után?
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
sb
veterán
válasz Mozaart #73364 üzenetére
Ha most elvonatkoztatsz a BF-től akkor szinte egész évben mindenhol akció van, kupon, pontgyűjtés, stb... most ezzel azt akarod sugallni, hogy félreértettem és mégsem egész évben tartó konstans akció/jóljárás van?
Nálam abszolút kontraproduktív, normális ember ezeket nem hiszi el. Nemrég szembesültem a Tesco akciós feltételekkel - ebben is le voltam maradva de vmi miatt megnéztem ezt a clubcardos izét - ott indulásra ez volt a reakcióm, hogy hát ezt tuti nem sz*pom végig, majd járok oda évente 2x, amikor betévedek, ahogy eddig.
-
sb
veterán
válasz Mozaart #73370 üzenetére
Irónia volt részemről is.
Arra kapcsolódtam amit írtál, hogy ha a BF 1 nap helyett 1 hét, 1 hónap akkor több energiát öl bele az ember ha foglalkozik vele, mint amennyi haszna lesz. Mert ha akkora k*va nagy hasznot lehetne belőle csinálni akkor nem tartana 1 hónapig. Végtelen valós és nagy kedvezményre folyamatosan mennének a vevők és azt egy eladó sem tudja finanszírozni.Ezt terjesztettem ki arra, hogy gyk. egész évben ez megy ahogy látom. A magyar akkor vásárol ha akciót lát és elhiszi, hogy jól jár. Mindig, folyamatosan.
Erre akartam utalni, hogy ilyen nincs. Az ingyen(félárú)ebéd lenne az év minden napján, azt meg tudjuk, hogy nem létezik. -
Throme
veterán
válasz Mozaart #73534 üzenetére
Ilyen műsorban még nincs rutinjuk. Próbáltak a szokásokhoz visszanyúlni, pl a "menedzser" pár feszkóját meglovagolva.
Építési technikákat picit jobban megmutathatták volna, de látszik, hogy tapogatóznak, mi is lehet érdekes a nézők számára.
Egy ilyen réteg témából nehéz nagy nézettséget hozó műsort csinálni.Az, hogy az országban van egy Lego hivatalos építő, egy zsűrit nem lehet feltölteni.
Működhet a jövőben a legós és a laikus megszakértése.Szerintem nagyon jó szettek épültek. Némelyik mehetne a gyártásba
Balázs eléggé szigorú volt velük.
Megkockáztatom, hogy a körülöttem lévő szettek jó része nem 12 óra alatt lett kitalálva, megépítve, véglegesítve, mindezt profik által.Én megnézem a következő részt.
-
Throme
veterán
válasz Mozaart #73547 üzenetére
Egyik riportműsorban a Lego Masters embere nyilatkozta, hogy nagyon elégedett a stúdióval és annak berendezésével. Oké, ha rosszmájú lehetek, van az a pénz
Az anya-fia páros szettje volt az egyik legjobb, nekem nagyon tetszett.
Ötletben, megvalósításban "mesében" és színvilágban is.A lávás témát készítők közül az egyik a Benedek, aki fotósként mutatta be magát. Én néztem YT-on néhány munkáját korábban. Tetszenek. Lego figurás jeleneteket is fotóz, ő tervezi és kivitelezi a díszleteket hozzá. Rájuk is kíváncsi leszek.
Igen, a szabályok adottak és muszáj teljesíteni.
Ha én terveztem volna a műsort, akkor az első adásban nem lett volna kieső. Szokják a szitut. Aztán mehet a verseny.
-
tPedro_
őstag
válasz Mozaart #73721 üzenetére
Itt is megemlítik, bár nem a pontos email címet:
https://www.lego.com/en-hu/legal/cookies/cookie-declaration/Illetve visszakeresve, nekem is minden VIP-val kapcsolatos emailem erről a címről érkezett.
-
meshuggener
újonc
válasz Mozaart #73843 üzenetére
Oh köszi, ez a triviális megoldás nem jutott eszembe. Az árukereső szerintem nem működik ezekre a villám árakra, legalábbi a Cantina (vagy korábbi Micimackó) historikus adatokból nem látszik semmi. Nem hiszem, hogy napi pár futásnál gyakrabban frissítenek.
Illetve a Cantina amúgy más áron is van, mint pl. most, amikor nem elérhető. Na mindegy... szemesnek áll a világ.
-
Djuree
félisten
válasz Mozaart #73926 üzenetére
hát igen, elgondolkodtató. eddig én is megálltam hogy megvegyek minden faxságot amire amúgy nincs is szükségem, de valami biztos be fog csúszni magamat ismerve.
most mondjuk le vagyok gatyásodva, majd rakok ki képet valamikor mire vertem el a pénzem az utóbbi 1-2 hónapban. topikba való amúgy, szal nem lesz off.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Throme
veterán
válasz Mozaart #74033 üzenetére
"Viszont akit erdekel a fokuszban volt a Daniaban"
Hát hallod az egyik - mert gondolom nem csak egy van - doboz/manual tervező magyar.
Mondom a tévé előtt, hogy "megvagy vazze" neked köszönhetem a csillogós papírt, ami párszor full fekete, néhol a baromi nehezen felismerhető színeket, ábrákat és azt, hogy szimmetrikus építés során a nehezebben kivehető, takarásban lévő részeket kell megépíteni elsőként, majd a másik oldal már szépen világosan értelmezhető...stb.
... na többek közt ezért álltam át pdf-re.Fasza lenne eltölteni egy hetet a dán Legonál.
Műsor:
Hát jah, nem mertek egy ismeretlennel elvezetni egy műsort.
Azért ezeknél a kutyáknál is volt statika, meg dinamika is, hogy menetközben mennyire állják a sarat.
Nekem az első két helyezett tetszett a legjobban.[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Mozaart #74140 üzenetére
A levegő ellenben annyira "jól védi" a Lego elemeket, hogy megveszel egy Avengers tornyot és annyi karcos üveg lesz benne, mint égen a csillag :-/
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Djuree
félisten
válasz Mozaart #74142 üzenetére
akkor várok még, hátha addig meghalok végelgyengülésben.
üveg szerű részeket nem cserél a lego, pilótafülke meg hasonlókat, legalábbis mikor volt repedt pilótafülkém régebben akkor ezt az infot kaptam. nincs is benne a pab-ban ha hiányzó/sérült elemet nézek egy konkrét szettből. nem tudom az újakhoz van-e ilyen alkatrész.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Crus
őstag
válasz Mozaart #74143 üzenetére
Totálisan újrahasznosított papír közé kellene tenni afféle tasak szerűen. Nem is kell, hogy vastag legyen. Építéskor mehet a szelektívbe. Sőt... just for fun, lehetne rajta az adott témához illő nyomat, így növelve tovább a hangulatot.
Nyilván a gyártás során ehhez kell egy új gép, de amennyi profitot termelnek és amennyiért adják a termékeiket, ez szerintem baromira alapvető lenne.Avengers torony ára 200k HUF. Ha én 200k-ért most veszek egy tablet/tv/notit és garantáltan(!) karcos az összes kijelzője, az úgy azért eléggé hibás termék kategória, nem? Ez elfogadhatatlan. Ráadásul "ezer éves" probléma.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Kvelstadt
veterán
válasz Mozaart #74151 üzenetére
Ja igen ez igaz. Az összefiglalók átka, hogy ha nincs kéne, ha van nem olvassák.
Én meg az a wirdo vagyok aki egyből rákattint hogy ha nem is minden de van e valami érdekes/hasznos infó az összefoglalóban.
Na mindegy, majd belejövök."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Mozaart
aktív tag
válasz Mozaart #74188 üzenetére
A tervező weboldala / bio. Megismerhetjük és néhány további alkotása.
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Kvelstadt
veterán
válasz Mozaart #74188 üzenetére
Köszi a sok infót, akkor jól gondoltam. Meg amúgy így h9gy tudom jópofa ez is, csak tudod mikor rakom össze már gondolkodom hogy ez mi a set témájának a szempontjából és így leburkoltam és, ja hát úgy semmi.
Legopingvin és Crus
Valahol ezt nektek meg a többi topiklakónak köszönhetem, mert egyrészt még sokat kell tanulnom a lego árak mozgásáról, setek értékéről, másrészt én ha eladok valamit az kifogástalan állapotú és ezt is várnám el.
Viszont az érveitek, nézőpontjaitok és a tescos szatyor megyőzött arról hogy ez tényleg egy jó deal.Ja és még egy, de aztán igérem abbahagyoma rácsodálkozást.
Ez volt az első mintás darab amit a házikós setből megláttam a zacskóban.
Az egy pöttynyi legóra nyomtatott makk. Kész, ettől végem volt! XD
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Mozaart #74220 üzenetére
Nem, inkább erre gondoltam. Lehet nem olyan stabil mint az 53db-os megoldás, de oda a belsejébe pont elég lett volna, a célnak tökéletesen megfelelt volna szerintem. Így meg lehetett volna oldani összesen 8 elem felhasználásával, vagy ha meg alul is rögzítjük akkor 10db elemből, ha pluszban még középen is akkor is csak 12 elem a szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Mozaart #74221 üzenetére
bricklinken vannak, az lshun, de pl ebből a qrva ritka 10fajtás listából csak 4 van náluk, kénytelen leszek vmi külföldi helyről megoldani, ahonnan majd ugyanúgy 10k lesz ez a lista, mint a maradék 90%, amit már itthonról megrendeltem....
van egy portugál bolt, kb vicc, ott meglett volna a 116os teljes lista, kb 40k huf-ért
@boost: rövid/méterárú/hobbi boltokban tutkó találni fonott anyagot pl himzőfonal, de ha van otthon fúrógép, akkor befogsz 3 szál cérnát, és összetekered vele
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Mozaart #74241 üzenetére
Most megnéztem még egyszer és valóban a te megoldásod sokkal arányosabb, jobban el lehet képzelni hogy ezen kapaszkodnak fel a Lego emberek mint a Lego megoldása, sokkal létraszerűbb, valósághűbb kinézete van, mint az eredeti verziónak. Nem is értem miért ezt a megoldást választotta a Lego vagy a tervező, de eddig ez az egyik gyenge pontja az egésznek, ez valahogy ázcsúszott a minőség ellenőrzésen. A tiéd egy minifigura arányos megoldás, a szemnek is jobban tetsző, mint az a sűrű rácsszerkezet, amit mindenre lehet használni csak létrának nem.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Mozaart #74279 üzenetére
Valószínűleg auért is lett ilyen keskeny maga a törzs része is, hogy építés során nehogy eldőljön valamelyik irányba, továbba gondolom, hogy súlynövelő hatása is lett volna minden egyes extra szélességnek, így is hatalmas súlyt kell elbírnia a lábaknak. Kiváncsi leszek majd, hogy a tiéd elbírja-e magát, sikerül-e megoldani.
-
sb
veterán
válasz Mozaart #74281 üzenetére
Lehet, hogy a tiédnél szintet kell lépni.
A gond az, hogy a fémnek tömege is van, tehát a többi, ezt tartó alkatrészből is (jóval) erősebb kellene.
@LÁZ
Ez elég bosszantó. Én 7-8 boltból vásároltam itthonról eddig de nekem is jók a tapasztalataim. Sőt, inkább fordított, hogy szinte azonnal átvehető/küldik, hiába pár napos átfutás van kiírva és esetleg elcseszett időpontban keresem őket (ünnep v. 4 napos hétvége előtt döglik be pl. a gyerek motorja... ) -
sb
veterán
válasz Mozaart #74285 üzenetére
Persze, nem komolyan írtam. Ha CNC-vel marod az egészet akkor meg még nagyobb is lehetne...
Világos, hogy itt a Lego a cél.@Llew
Nem akartam feszegetni, hogy lovasszán volt a leak, nem kerekes. Ez nagy hóban biztos nem megy el.
Én nem látok stabilitási problémát, elég sok íves elem van ráapplikálva ami szintén fogja, de ami fontosabb, hogy vannak kétszintű lapok amiket pont ilyenre találtak ki szvsz. Itt viszont inkább elmentek az íves, dizájnosabb elemek felé az aljánál szvsz. -
Dilikutya
félisten
válasz Mozaart #74379 üzenetére
Nem kell ide súlymérő, a most futó Marvel szerián sincs mit mérni,igen ritkán látok boltban belőle. Régióban, Müllerben, meg most először láttam a Tesco-ban, ki volt rakva két gyűjtővel 1000ft/db áron, elfogyott, ott sincs már. Iszonyat rossz a hozzáférhetősége.
Más, akinek a polybag nem jön szembe (csak Müllerben láttam eddig 1600-ért, webshopokban röhejes 3000), annak ez jó alternatíva lehet, igaz, a vízköpő szobor nincs benne.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Mozaart
aktív tag
válasz Mozaart #74399 üzenetére
A liftarmokal történő brick merevítést mióta használja a Lego? Tetszik, mert itt ugye oldalírányba könnyen eltudna nyíródni a statikai váz, de a liftarm megfogja. Kis statika a ma estére..
Magyarul oldalírányból érkező gyerektenyér, eltudná dönteni mint egy dominót.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
sb
veterán
válasz Mozaart #74400 üzenetére
Szerintem láttunk már ilyesmit, bár nem biztos, hogy City volt.
Ha jól látom a liftarmok felfogatását a dominó-szerű eldöntéssel ők is dőlnének. De a falakat összetartják és a forgáspontokat is összefogva jóval nehezebben indulna meg oldalra az egész (és szét a fal az illesztéseknél). -
Throme
veterán
-
Mozaart
aktív tag
válasz Mozaart #72124 üzenetére
---AT-AT---
.
Verzió: v3.0
Status: 99.99%
Darabszám: 14048 db (v2.0: 15400 db volt ! )
.
Több mint 1300 db elem farigcsálásával elkészült a végső 3.0 verzió. Teljes rendert most nem dobok. Hiszen a térd változott leginkább, a legutóbbi állapot óta.
.
Térd: a korábbi technic vázt, felváltotta egy brick alapú -kerékpár első villára- hasonlító szerkezet. A felsőcomb egy nagy villa, mely a térdnél ketté ágazik és ebbe csatlakozik bele az alsó lábszár. Kettő fogaskerék került be. Végül maradt a sima kerék, mert a 40 fogú verziójában több a hole / axle, a double bevelben, csak 90 fokban összesen 4 db axle / hole van. Ez azért fontos mert ahogy elforog a kerék, ebbe szúrok át egy axle with stop elemet, amitől megáll.
.
Egyenes állapotban egy lyuk esik most egybe így ott tudok átszúrni.
Hajlított állapotban: 2 lyuk áll egyben, itt alkalmazhatom a korábbi kettős axle with stop elemem. Végül a nagy fogaskerék forog ha kell az előző sorokban írt tények miatt. A kis fogaskerék fix.
.
Logikus is hogy egyenesben nincs itt nyomaték alapesetben így elég lehet egy axle. Míg hajlított verzióban jól jön az a két axle.
Továbbá előre nem tud kitörni a lába, csak hátra. Ez egy plusz poén, amit bele tettem, ezáltal hátra nem tud lépdelni a modell, de szerintem a filmes verzió is inkább előre kerül mint tolatna. Erről nincs infóm.
Tehát egyenes állapotban pontosan zár a fogaskerék két oldalán az 1x16 hole elem, így itt megtud állni. Nyugalomban van. Felső síka teljesen vízszintes ha így érthető.
.
Amin bosszankodom, de már a legvégén mivel úgy érzem ebből többet már nem tudok kihozni, ha más nem majd a fogaskerék egy lyukán vésni fogok, mivel kevesebb mint 1 mm-t eláll a lyuk. Itt reménykedem hogy lehet építési / illesztési pontatlanságom, mivel az elemeket nem "Connect Tool"-lal építem nagyrészt, csak odateszem.
Mutatom.
.
A térd, dimenzióban teljesen ugyanakkora és ugyanott van mint a technic testvére.
.
Ha eljön az építés ideje, akkor a mostani verzió van a lehető legközelebb amit digitálisan meglehetett tervezni. Ha nem lesz jó a láb, akkor mondom már leszek olyan elvetemült hogy lereszelem az azt 1mm-t. A pontatlanságot az adja hogy a szimmetria tengely nem középen van, mert 1x16 hole elemekre építek, melyeknek tulajdonsága hogy nem pontosan középen van a hole a bütyök miatt.
.
.
Vége.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- Mebby 2in1 Baba és csecsemőmérleg
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest