Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz Mozaart #64490 üzenetére
Ettől még el tudják olvasni a leírásban ha nem tudnak csatlakozni de mégis szeretnének. Szerintem ez elvárható.
@RapaNui1
Kaptál róla levelet, hogy nem tudnak terhelni? Vagy pontosan mi történt?
Erre kíváncsi lennék mert a PP-nek ez a lényege, arról szól, hogy bármi van mögötte az a kereskedőtől független, nem is látja. ha nem sikerül beterhelni az már egy PP mögötti gond lehetne csak elvben. (Nincs társítva, a PP nem tudja valamiért beterhelni, pl. nincs rajta elég pénz/limit, stb... de ez megy ugye állítható és független a kártyacserétől.)@Djuree
Ez kemény. Én még nem futottam bele ilyen gondba. Nemrég volt hasonló esetünk de a végén kiderült, hogy a gyerekek keverték össze a két színt. A figurák se repedtek azóta sem, ugyanabból a készletből se amiből itt több cucc is repedt másnak. Ellenben emlékszem a 30 évvel ezelőttiekre, nekem azok (is) repedtek.Mindenesetre a többi minőségproblémával (színeltérés, változó szorosságú csatlakozások) együtt ezek létező gondok sajnos. Nekem már többször megfordult a fejemben, hogy 1-1 nagyobb ajándéknál nem kéne-e megnézni előre mi a helyzet, ne a gyereknél, ünnep közepén derüljön ki ha gáz van.
A múltkori bracket kérdésemre sem jött válasz de azt azóta látom, hogy hivatalos szettekben is használják ilyen felállásban. Mégsem feszülnek/ferdülnek az elemek összefogva, szóval ott is vmi pontatlanság lehet.
-
adalbert1
veterán
válasz Mozaart #64583 üzenetére
Ezek a megjelenések valahol ki vannak kommunikálva? Mert mostanában mintha nem láttam volna a magazinok hátuljában.
Illetve most melyik magazinok futnak?
Mi ezeket szoktunk venni a gyerekkel:
- Batman
- Star Wars
- Avengers (itt kicsit összekavarodtam, hogy a pókember, carnage is ezekben volt, vagy az saját pókemberes újságban?)
- Ninjago
- Ninjago Legacy -
adalbert1
veterán
válasz Mozaart #64613 üzenetére
Köszi az infókat!
Most direkt fellapoztam a legújabb Batman számot, amit ma vettünk, az utolsó 2-3 oldalon sehol sem láttam, hogy mikor jelenik meg a következő, illetve ismertető sem volt benne, hogy mi lesz majd a következő számban...
Közben az is kiderült az utolsó linkedről, hogy a Spiderman külön újság, nem az Avangersben van. Viszont lehet, hogy megszűnt volna? Mert csak 2 szám újraterjesztését láttam a linken keresve, aktuális számot nem. -
nagyúr
válasz Mozaart #64689 üzenetére
Én is megerősítem hogy a környezettudatosság a minőség rovására ment.
Pont ma néztem hogy a polcon álló pár napos MOC kamionnak miért van a földön a visszapillantója? Hát nem elrepedt csak úgy a helyén...
A minifigek torzója, karja meg már a botrány kategória. Ránézel csúnyán és reped.Més que un club!
-
kbalage2
aktív tag
válasz Mozaart #64689 üzenetére
Én rengeteg szettet raktam össze az utóbbi években és egyáltalán nem tapasztaltam ilyen tendenciózus minőségromlást. Bár nagyrészt Technic vonalon mozgok tehát elsősorban ilyen alkatrészekkel találkozok, azért Speed Champions / Creator Expert szetteknél elő kellett volna hogy jöjjön ha valami konzekvensen törik/reped stb. Egy biztos, minifigekről nem tudok érdemben nyilatkozni.
A környezettudatos törekvésekkel szerintem kár egybemosni a dolgot. A cég alapból tucatnyi műanyag fajtát használ és folyamatosan kísérletezik a különböző megoldásokkal, de perpill az alkatrészállomány elenyésző részénél tudták csak bevezetni az új "bio" anyagokat, kizárólag a puha elemeknél lehet velük találkozni. Egy csomó esetben azért kénytelenek változtatni mert x,y vagy z komponenst többé nem lehet használni az aktuális szabályozások szerint.
Nem fényezni akarom a LEGO-t, de problémák ugyanúgy voltak régen is és ma is, max más fronton jelentkeznek, és mivel folyamatosan új elemekkel és színekkel jelentkezik a cég ezért logikus hogy új problémák is jelentkeznek. Van csomó régi törött / repedt elemem még 30 évvel ezelőttről, volt a híres-hírhedt problémájuk a barna elemekkel, időről időre felbukkan valami új gebasz. A Mercedes Arocs modellemen pl szinte az összes 6536-os connector el van repedve adott helyen. 8 éves szett, abból a korból származó elemekkel, látszik hogy ez az elem azon a ponton gyenge.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Mozaart #65111 üzenetére
egyebkent ha muzeumozni akarsz egy nap belefer vele a Naturhistoriska (termeszettudomanyi), teljes t-rex csontvazuk is van bar picit odebb. a Nordisk museum (kb a nemzeti) ott van mellette, az is egy nagy elmeny a skandinav kulturarol. Bent van a varos kozepen, szoval csak ugy jarkalni se rossz, bar idojaras miatt inkabb a nyari honapokban ajanlott odamenni. a keptar/szepmuveszeti se rossz kb onnan fel orara gyalog (a parlament es a palota mellett), de abban pl Rotterdam sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
sb
veterán
válasz Mozaart #65271 üzenetére
Nem szabad bemenni.
Viccből gondoltam beteszek egy full fekete képet, hogy így néz ki egy felelős gyűjtő szobája... de úgy látom nem is lett volna messze a valóságtól.@Llew
Nekem is szakadt sarokkal jött ugyanígy az utolsó adag. Szerencsére nem volt gond, biztos ott a legsérülékenyebb a boríték.
Én most a BL-estől tartok még, az itteni DPD nem szokott a helyzet magaslatán lenni, szinte minden külső doboz szét volt eddig törve valahol, szerencsére a belsők eddig nem sérültek egy kivétellel.@RapaNui1
Jól néz ki, végre másnál is hasonló állatkert mint nálunk.
A vázás nyuszira asszem nálunk is lesz még 1-2 kör beszerzés most, kéne a nagy fehér nyuszi és a két alsó Creator a képedről. Ja, meg a Creator ház is...
(A dobozos csibe/tojás készlet is ajándék volt, azt hol osztják?)[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
-
Dilikutya
félisten
válasz Mozaart #65362 üzenetére
Talán mert 30 éve nem nézted mindennap, amíg ott volt a kölcsön kazi. Én akkor találtam fel a Lego Star Wars, évekkel azelőtt, hogy piacra dobták volna az első készletet.
Egy átalakított 6832 Super Nova II volt az első X-Wingem.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
-
Mozaart
aktív tag
válasz Mozaart #60604 üzenetére
---AT-AT---
Test 99%, remain:
-2 db DoorGunner állás hiányzik (de ezek nem eredeti tartozéka az ILM szerinti modellnek)
-a 4 suhanó könnyebb kivétel maximalizálása (playability)Páncél 100%
Fej
-jelenleg a páncélján dolgozom, de az arányokat már eltaláltam, de a fejének tehát ahol a szeme van, 1 1 stud plusz sztem van benne, de ezt is majd pontosan arányosítom
-amit észrevehettek, szűz szemmel, ha oldalról nézitek, az eleje csapottabb lett, a filmes arányokhoz megegyezően (ezt sajnos 2 wedge elemmel oldottam meg, nincs 3x8 dimenziójú)
-hátrébb szélesedett még 2 studdal, és a teteje összébb megy picit, tehát laposabb
-a löveg megoldását átvettem a 75313-ból, (túl gondoltam / a lego megoldása stabilabb rögzítéssel bír)
-fej arca, de ezen még ütyködöm, továbbra is még picit széles arányúnak tartom az enyémet, ha a szem oldalát megnézitek az is változott igyekeztem még hűebben vissza adni az eredetit.
-a fej jobb páncélja van WIP alatt egyelőre a másik oldalon a régi vanFej után még a nyakot kell összébb varrnom, a 2 éves eredeti modellemben hosszú a nyaka, ez nem így van. És még ott is egy stabilabb hídat kell kitalálnom.
Az alsó motrok készen szintén 100%
A lábak lesznek még viccesek, azok is picit összébb mennek.
Néhány kép
-20210919 verzió
-20230331 verzió (tudom lassan két éve bütykölöm..c'mon)
-ILM verzió (a szentség)
-75313 (szegénykém nekem még mindig nyomott képett vág, DE a fejet találta el a legjobban a lego, mármint nem előlről, hanem összeségében, de hosszábban is összébb van picit azért nyomva, NEM nem azt mondom hogy az én arcom a legjobb, még dolgoznom kell rajta, hogy eltalálja a filmes arányokat)
-szoftveres arányosítás (Archicad 24)[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Melezor
csendes tag
válasz Mozaart #65693 üzenetére
Szintén így vagyok vele, mivel mikorra rájöttem, hogy az sw ből nem csak a mini hajókat gyűjtőm (ami a feleségemtől kapott Tie miatt van) addigra ez már nagyon drága volt, aztán jött az UCS ami szintén, így ez pont ez a verzió ami megfelel (persze árban ez is lehetne olcsóbb ). Tehát az időnkénti újrakiadások elérhetővé teszi ezeket a készelteket az új beszállóknak is, így a Legonál marad a haszon nem a neppernél, biztos ez se véletlen.
-
addikt
válasz Mozaart #65768 üzenetére
Pont ezt mondtam haveromnak tegnap, de azt hittem csak a kép béna. Nekem valahogy így nem adja ki a gép. Igazából a turbina engem annyira nem zavar, de ez a rövid szárny ez teljesen megöli számomra a kinézetet Tényleg élőben kell látni, én csalódott lennék ha ezt elrontanák, mindenképp be akartam szerezni, mivel az előző UCS az nincs meg, de így meglátom még..
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Mozaart #65982 üzenetére
akkor van baj ezzel a fícsörrel
a 165 elemből 132-t talált meg 5 különböző helyről a 104 boltból, ennyire azért nem kellenek speckó elemek, csak lufik mostly a házhoz
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
addikt
-
Dilikutya
félisten
válasz Mozaart #66237 üzenetére
Nagyobb doboz kell neki, az biztos. De a gyártás nem hiszem, hogy olyan drága lenne, a gép megvolt hozzájuk. Régen se csináltak mindennek külön 3D alaplapot, amit én vettem, az a forma más-más festéssel több várat, meg Space bázist is megjárt.
De akár külön is létezhetne, szerintem lenne rá igény, feldobja az építményt. Szikla elemekből is meg lehetne nagyjából ugyanezt építeni, de úgy még drágább, inkább vennék ilyen alaplapokat többfélét.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Mozaart #66239 üzenetére
A Big Mac-re meg a kis hamburgerre rá is fér a javítás. Mondjuk én Burger King párti vagyok, ha trash food-ról van szó.
A 3D alaplapok költséghatékonyságát nyilván nem tudom megítélni, logisztikailag több helyet foglal, az biztos, a gyártást nem tudom. Nyilván nem éri meg nekik gyártani, különben gyártanának.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
sb
veterán
válasz Mozaart #66245 üzenetére
Térkép nálam is van és jelez is... de csak boltot. Nem lehet, hogy nálad is kis házikó ikonja van? És ezért van csak 6-7db?
Egyszerű(?) de nagyszerű:
JK Brickworks, gondolom nem kell bemutatni, az "ultimate" dominó gép.
Infinite LEGO Domino RingÉs az Ideas háza, jópofa részletekkel:
The Academy for Expiring Scientist[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest