Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
csaabz
őstag
A fórum szabályzat szerint a "keresés" határeset, így megpróbálkozom vele.
Az SC Ferrari Tributo (76895) szélvédőjét keresem hibátlan állapotban. Azért is írok ide, mert a hazai bricklink eladóknál nincs egy sem.
Tehát tényleg karcmenteset keresek, karcos az van nekem is
Akinek van és eladná, jelezze légyszi privátban.
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
-
Neurotoxin
őstag
válasz Napfénysüti #78052 üzenetére
Azt gondolná az ember, hogy egy giga cég mindegy, hogy a világ melyik tájára telepít gyárat, ugyanúgy odafigyel a minőségbiztosításra. Hát, ahogy hallom, nagyon nem…
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
balint82
senior tag
Hát én egészen egyszerűen nem tudtam összehozni a 76 ezret, hogy valamt ne +20-30%on áron vegyek,úgyhogy nem lesz microspace szettem.
Google Pixel 4a
-
nagyúr
válasz Neurotoxin #78055 üzenetére
Annó a BMW is szívott a Z3-mal, csak amcsiban gyártották és a minőség finoman szólva se volt az igazi, rájuk kellett koppintani hogy szedjék össze magukat. Vannak fenntartásaim az amerikai termékek minőségével kapcsolatban.
Més que un club!
-
Djuree
félisten
össze lehet hozni jól. az űrös képeslap szerüség ami 4 kisebből áll, meg az 5 képeslap már majdnem annyi, és az a webshopokban meg a jofogáson sincs olcsóbban. csak azért nem veszem mert 75"-os 4k tv-t veszek most és kell a lóvé.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Neurotoxin
őstag
válasz Napfénysüti #78058 üzenetére
+1.Unokaöcsém az ázsiaiak egyik itthoni gyárában dolgozik mérnökként, kiküldték őket Amerikába néhány kollégájával, hogy nézzenek rá az ottani gyártásra, mert sok a selejt. El voltam képedve, hogy milyen lazaságokról beszélt.
[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Djuree
félisten
válasz Neurotoxin #78061 üzenetére
én pont az ellenkezőjét tapasztaltam mikor amcsik jártak hozzánk, olyan precízek voltak hogy csak lestünk. minden csavar minden szerszám pontosan oda téve és úgy ahogy kell, tisztán eltéve, még a csavarokat is egyenként letörölték. csak lestünk, mi meg dobáltuk a ládába őket, kukába mentek utána, de ezek tisztán dobták ki.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
HUN_Sector
őstag
válasz Neurotoxin #78055 üzenetére
Giga spanyol autóipari beszállítótól jöttem el évek után.
A magyar leánynál kvázi szigorúság, erőteljes minőségellenőrzés.
A német gyárakból áthozott acél préselt termékek közben 15mm-es (!!) sorjával bírtak, az ottani gyárakban a sor mellett bagóztak (hála a szakszervezetnek), és az utolsó targoncás bére lepipálta az itteni menedzserét.A dél-koreai gumigyártásról is éveket felölelően sztorizhatnék
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Major Lion #78056 üzenetére
Olvasom a topikot, nem csak írok bele... lehet az előbbivel van a gond.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Mauzes
addikt
válasz Neurotoxin #78061 üzenetére
Mondjuk amikor valaki arról beszél, hogy USA-ban így vagy úgy van valami, az kb hasonló, mintha ha egy amerikai azt mondja, Európa ilyen vagy olyan.
-
sb
veterán
Ez eddig nálam korrektül működött mindig. Úgy tűnik erre fel vannak készülve. Volt már 3-4 adagban kiszállított rendelésem is, ajándékot, VIP cuccot azonnal küldték, a rendelt készlet mondjuk utánrendeléses volt és még mellé PaB gyors/lassú adag is volt benne.
A banki levonás fura kicsit, nem 100%, de talán úgy megy, hogy ilyenkor visszatérítik a nem küldött cuccokat és fokozatosan terhelik utána. Mindenesetre nem a szokásos rendelsz és levonták előre workflow volt.
Visszaküldés szintén nem téma ekkora cégnél, küldik a futárt ha valamit vissza kell adni (@Crus: vagy gond volt és cserélni kell a készletet). Néha inkább az zavart már, hogy indokolatlanul szétszedik a szállítást, csak hogy minden a leggyorsabban menjen.
@Crus
Csak logikusan végiggondolva:
- Egy itthoni akármilyen webshop simán 100M-s forgalom nagyságrend lehet.
- És az egy noname senki a nagyobb boltokhoz képest.
- Ami meg semmi a Lego méretéhez képest.
Viszont a te rendelésed, mondjuk 50-100k milyen tétel a fenti forgalomhoz viszonyítva? Aki ebből akar megélni az nem fog, "tömeges"(=pár százalék) sz*arakodás esetén kontraproduktív lesz a visszhangtól.
Nem tudom nálad hol van a megfelelő bizalmi szint, de halad a világ. Elég sok dolog nem működne ezek nélkül. Régen tenyérbe köpés nélkül is komolytalan volt az üzlet, ma neccesen működne. -
sb
veterán
válasz balint82 #78057 üzenetére
Én se jutottam semmire.
Önmérséklet sem ártana nálam, de ha rá is ugrok bármire, az így már nem megérős. Új F1-es autók, pár eddig részemről elmaradt szett: botanikus kert, stb...
Egyedül az új kínai épület merült fel bennem, az máshol sincs ill. egyébként is elég olcsó relatíve, de az még csak a fele. Valami kisebb cucc, + PaB esetleg, de nekem most szenvedős összerakni.Nem hiába feszegettem, hogy a kocka.hu kiesése, vagy legalább a Store 10%+gwp eltűnése is gáz.
Meglátom majd bekerül-e a PaB-ba az a pár új elem a gwp-ből.
@bordi10
Én eléggé rá szoktam ugrani mindenféle gyerek szempontból problémás dologra de ez nekem nem annyira morbid. Első ránézésre az volt, de ez a meséről szól, része a sztorinak. Plusz talán elveszi az élét, hogy meg sem hal végül. Minden szép.
Ha már gond van, inkább a mesék érdekesek ilyen szempontból sokszor.@Llew
Érdekes a szavazás. Én arra tippelnék, hogy itt a célcsoport torzít. Lego fanok szavaznak akik egy része a középkori témát várja célirányosan, egy kommersz mese érdektelenebb. Ha egy átlagcsalád befordul a boltba akkor pont fordítva képzelem el: a mese szettre rátapadnak mert ismerik/cuki. A másik meg csak egy tematikus hétköznapi kép, abból is uncsi, kinek kell kecske, mikor a másik szettben tűzoltó helikopterek és rablók akcióznak. Egyedül a téma vinné el, ami általánosan szerintem kevésbé érdekes a nagyközönségnek.@csaabz
Mióta láttam az SC Diablo-t én is azt nézem. -
Crus
őstag
Kézzelfogható termékeknél, az internetes vásárlás egyik alapelve, hogy olyan bagázstól nem vásárolunk, mely arra nem képes, hogy utánvétellel képes legyen pénzt kezelni. Az utánvétel lehet aztán a futárnál bankkártyás fizetés is. Nem véletlen, hogy a cirka 30(!) évem alatt mióta a neten lógok, soha, egyetlen egy elbukott vásárlásom nem volt, pedig sok 100-as nagyságrendről van szó...
Pl. ha a Lego.com küldd nekem egy szakadt terméket, azt a futárnál ki sem fogom fizetni. Eleve elég jó a kapcsolatom a futárokkal, mert rengeteg céges ügyintézés is ide jön, kapnak borravalót is. Alap, hogy bonthatom a dobozt és belenézhetek...
Ha előre fizettem, akkor meg reklamálhatok, meg beszélgethetek az inkompetens ügyfélszolgálattal... olvasom a topikot ezer éve, szerecsent mosdatni félnetek nem kell jó lesz.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
balint82
senior tag
Akkor te nem fogsz vásárolni a lego.com-ról. Én őket is megértem, globál szinten lekezelni a nem veszem át átveszem, visszaküldöm átvétel nélkül processt egészen mission impossible.
Amúgy panaszkodunk itt a Legora sokan, de én nagyon elégedett vagyok az Ügyfélszolgálatukkal, már ha elérem őket telefonon
Pontok, visszaküldés, csere minden volt és mindennel elégedett voltam eddig.[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
válasz balint82 #78070 üzenetére
En csak azt nem ertem, hogy Crus hol vasarolt eddig barmit is, hogy ennyire kiborult. Csomo webshopnal kell elore fizetni, vagy utolag +500ft utanvet, amit meg akar a fene. Bejaratott cegnel total mindegy, hogy azonnal fizetsz, vagy atvetelkor.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Mozaart
aktív tag
válasz Mozaart #77140 üzenetére
Legyen végre Lego is a topikban.
Smaller UCS Falcon
Videó review by the creator.Az Összerakásit még késziti jelenleg.
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Crus
őstag
válasz maross #78071 üzenetére
80% Kocka.hu, de beszéltem velük és mondták, hogy nincs GWP és nem tudják mikor lesz. Már úgy értem egyáltalán valaha, mikor lesz náluk újra... :-/
10% Emag + Alza, a maradék meg megbízható emberektől, akiket így vagy úgy "ismerek".Ok, neked bejáratott cég, de mivel mindenben is drágábbak, mint mások, így ilyen alapvető dolgot, ha nem tudnak mint az u.v. már ki is estek. De túl is ragoztuk. Kéremköszönöm.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Diesel38
tag
"az internetes vásárlás egyik alapelve, hogy olyan bagázstól nem vásárolunk, mely arra nem képes, hogy utánvétellel képes legyen pénzt kezelni."
Ez egy 60+ évestől érthető hozzáállás, egy fiatalabbtól vicces.
Pont hogy ott tartunk, hogy ha belesz@rsz a dobozba és azt mondod h így érkezett akkor is cserélnek a webshopok mindent szó nélkül, mert aztán valaki csinál belőle egy tiktok videót, ott meg a sok egysejtű elhiszi, hogy ilyen a webshop, aztán mindenki offolja a céget. Előrefizetsz is ugyan úgy nézegetheted átvételkor és megtagadhatod az átvételt. Megy vissza a csomag és kapod vissza a pénzt.
"Olvasod a fórumot, tudod"... szerinted mire veszik az emberek a fáradságot leírni, ha 1000x probléma nélkül rendeltek vagy ha 1x problémába ütköztek. Nem az utánvét a lényeg hanem h meg tudj különböztetni egy kamu webshopot a valóditól. Szerintem nincs olyan külföldi webshop ami nemzetközi csomagoknál utánvételt alkalmaz. Ez inkább alap dolog, így ha ez nem elfogadható, kár külföldi webshopokat nézni. -
ripla
addikt
Képregényeket pl. rendre úgy veszek, hogy előre ki van fizetve, mert minden hónap elején csak 1 hét áll rendelkezésre az előrendelésre.
Egy másik kiadótól is csak úgy megy a netes vásárlás, hogy előre kifizetem, majd kb. 1 héten belül meg is jön. Lego hivatalos oldalról ugyanez. Legutóbb Amazonról képregényes hordozótáska ugyanez (ráadásul itt valamit nagyon bekavart az UPS, úgyhogy az egyik csomagnak fillérre pontosan visszakaptam az árát IS ). Egyikkel sem volt még problémám, pedig említett képregényes dolgokat is rendelem már néhány éve.
Természetesen én is jobban preferálom az utánvétet, de nincs gondom azzal, hogyha előre kell fizetni. Ugyanúgy tudsz reklamálni, visszaküldeni a csomagot ha sérült, semmi nem változik a rendelés ügymenetével kapcsolatban.
Egy másik képregénykiadó is közölte, hogy kezd elegük lenni abból, hogy kiküldik az utánvétes csomagokat és 10 emberből 2 nem veszi át. Szóval teljesen jogos és érthető az hogyha egy cég előre elkéri az árát a terméknek.[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Én nem csinálok ebből problémát. Rendeltem egy londoni telefonfülkét mert máshol nem nagyon van még, meg cserepes növényeket és cseresznyevirágot a párom gyűjteményébe, 2db 25. szériás minifigurával. Meg is lett az értékhatár. A gwp-t ha szerencsém van eladom 15-ért, de azért megvárom mi lesz az ára, a telefonfülke meg megy a London busz mellé.
-
tibaimp
nagyúr
Az igen!
Amióta erre jártam, több mint 3000 hsz született! Pörög a topic rendesen! Az komoly.Kérdésem lenne azokhoz, akik a polcon "szabadon" tárolják a Lego-s kreálmányokat.
Nem lesz poros? Dehogynem. Hogyan tisztítjátok?
Mert én egy üveges vitrinben tárolom őket, de már be fog telni, másik vitrinem meg nincs (még ).[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Mozaart
aktív tag
válasz tibaimp #78081 üzenetére
Az ecsettel pedig a finoman "ráégett" port nem tudod leszedni, esetleg kompresszorral, fujóval de nem életszerű. Nálam is üveg vitrinben vannak. Rühellem polcon tartani. A vitrinben megmarad az illuzió hogy "porszűz" marad a műanyag.
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Major Lion
senior tag
Nem tudom ez milyen alapelv, es kiirta le, de még nem hallottam rola.
Amugy ugyanezt elmondhatom en is, meg soha egy elbukott fizetesem se volt pedig soha az eletben nem vettem semmit utanvettel ha nem volt kotelezo. Nem tudom mire fel ez a panik keltesOn a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
-
edgR
őstag
válasz Major Lion #78084 üzenetére
attól kérdezed, aki pár hozzászólással korábban megkérdőjelezte a digitalizáció létjogosultságát
valószínűleg későn érő típus[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
Nem gond, ha nem értesz hozzá, ellenben nekem ez (is) a szakmám évtizedek óta... Rendkívül komoly probléma a digitális adatok hosszútávú megőrzése, még akkor is, ha neked a narrációval összemaszatolt Conan a barbár VHS RIP 15 éve ott a vinyódon.
-
edgR
őstag
Ki állította azt, hogy nem komoly probléma a digitális adatok hosszú távú megőrzése? Ebből is látszik, hogy el sem olvastad, vagy értelmezni sem tudod mások véleményét. Én nem azt állítottam, hogy nem nehéz, hanem azt, hogy biztosan nem nehezEBB, mint a nyomtatott információk megőrzése.
Ellenben te azt állítottad, hogy a könyvek időtállóbbak, mint a digitális információ. Az AI forradalom után majd visszaállunk a kőtáblákra, vagy a papirusztekercsekre, te pedig majd kőbaltával kergetheted a gyapjas mamutokat.[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
De tényleg semmi baj, ha teljesen fogalmad sincs erről az egészről. Annyi bizonyos, hogy ez továbbra sem ezen topik témája. #Kéremköszönöm.
-
LÁZ
Topikgazda
és itt engedjük is el
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
HUN_Sector
őstag
A gwp-vel kapcsolatban őrlődtem rn is, hogy mit vegyek. Még egy imperial post, vagy megint coruscant gunship az eladott helyett, esetleg puzzle, mert az gyorsan árában eladható…
Sw-t màjus 4 alkalmával akarok, de azért 5 készletből 3 így is az lett, benne egy előrendeléssel. Tényleg nincs most musthave készletük
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest