Új hozzászólás Aktív témák

  • Crus

    őstag

    válasz sb #57543 üzenetére

    Nagyon könnyű figyelmet felkelteni rongálás nélkül is. Bekerül az is a hírekbe, ha valaki jegesmedvének öltözve egy töltőállomás kútoszlopjához láncolja magát. Rongálás közben: 0.

    Nem értek egyet. Abszolút segít a szemétszedés! Csak részben figyelemfelkeltés, részben viszont az adott környék megtisztítása. Csodálatos dolog, áldassék mindenki keze, aki ilyenben részt vesz!
    Erre mondhatod, hogy úgyis újra szemetes lesz idővel, de erre meg az a válaszom, hogy nem mindegy, hogy egy tiszta környezetben szórnak el megint "x" mennyiségű szemetet, vagy egy olyanban, ahol már korábban is szép számmal akadt.

    Rémesen off, de a minap éppen egy erdei sétára mentem a családommal és észrevettük, hogy az erdő szélére korábban valaki kiszórta az építési hulladékát. Gondolom sötétben. Jön a poén: És vele együtt némi papírpénzt is véletlenül elejtett. Köszönjük! :R
    (A hulladék ügyében a polgármesternek nyilván bejelentést teszünk.)

    A fúrótornyos láncolás is bekerül a hírekbe és így figyelemfelkeltő, meg a művészeti értékek leöntése is. A nagy difi a kettő között az, hogy a fúrótorony (és tulajdonosai) tehet a globális környezetszennyezésről, de Van Gogh festménye bajosan, főleg, hogy semmi köze az ásványi olajokhoz.

    (Az, hogy a tömeg megvezethető és birkuck, azt nem is vitatnám... én annyit tudok ellene tenni, hogy olyan oldalakhoz csapódom, ahol nem csak a bégetés megy.)

    A pedagógussztrájk akkor lenne ide passzoló analógia, ha a pedagógusok rávizelnének a szépművészeti múzeum kiállított tárgyaira. Nem ez történik. Ráadásul a sztrájk jog, a műemlékek rongálása meg bűncselekmény.

    "Az meg már nekem csak külön fura, hogy ne okozzunk minimális kárt se, de ha valaki valamit csinál - esetleg bénán de kb. (meg)érthető okkal - akkor vágjuk le a kezét."

    Nem kézlevágásról írtam, hanem a Lego oroszlánt megégető kapcsán írtam, hogy ráférne némi alápörkölés. Ne mondd, hogy nem volt nettó gonoszság amit csinált! Már pedig a gonosz csak akkor tud diadalmaskodni, ha a jók csendben maradnak...

    A műemlékrongálás viszont sokkal súlyosabb. Nem csak a művész munkáját nézi semmibe, nem csak egy múzeum (vagy az adományozó) tulajdonát próbálja meg bemocskolni, hanem a köz, az összes bolygón élő ember örömét két lábbal tapossa! Sőt a még meg sem született gyermekeket is meglopja, hiszen, ha teszem azt valaki felgyújtja a Mona Lisát, akkor annak már csak másolatait láthatják onnantól a műkedvelők és a jövő gyermekei. Holott egy műremek lehet nagyon is inspiráló, nem mellesleg sokat lehet belőlük tanulni. Aki ezekben kárt tesz, az egy legalja pondró.

    Azt meg talán mondanom sem kell felnőtt emberek körében, hogy egy természeti károkozásra nem egy másik típusú károkozással kell felhívni a figyelmet. Ez elmebetegség.

    A Lego, mint műanyag, nyilván vastagon függ az olajipartól, de van itt egy kis gond: A Lego nem kerül a szemétbe! Extrém ritkán jut el valaki oda, hogy kidobja! Ergo a megléte egy vitrinben, vagy egy gyűjtő pincéjében már abszolút nem környezetterhelő. Normál körülmények mellett több, mint 1000 évig kihúzhatja az akrilnitril-butadién-sztirol.

    Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Új hozzászólás Aktív témák