Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
ez amúgy egy erdekes téma, hogy ki szerint melyik a "jobb". amikor latok ilyen baszo nagy mocokat, amik tényleg hatalmasak, de élet alig van bennük es ilyen steril lesz az egész (lásd fenti sereg, nagy es ennyi).
mig vannak a kisebb diorámák, ahol viszont kb minden kockán történik valami. valamiert megis az előbbi kap sokszor nagyobb nyilvánosságot. vagy hozhatnam példának a lego boltokban kirakott életnagyságú Batmant is. mármint ennyi erővel egy babu es alhatna ott denevérnek öltözve.remelem ertheto mit probalok itt gagyogni.
-
sb
veterán
válasz #75376384 #52154 üzenetére
Én értem de ez akkor is egy sereg. Azt nem tudsz 3 figurából kiállítani mert más lesz.
Az már más kérdés, amit feszegetsz, hogy érdemes-e sereget Legóból építeni.
Ez nyilván egyedi dolog, Legóból lehet, hogy nem éri meg több 100e-es sereget építeni, mert minek... mint ahogy a Batman vagy egy nagyon nagy és élethű mosógép sem lenne olyan aminek csodájára járnak.Biztos megvan ugyanez (de tök más dolgok) pl. origamiban is, ami annak jól áll és ami kevésbé.
Ez valid.Ez a sereg is jobban nézne ki egy csata közepén, ahol történik valami, ahogy írtad. De ahhoz is kell darabszám. Valamelyik kiállításon voltak anno ilyenek, ahol tömegjelenet volt csatával. Itthon én sem ilyet építenék de azért nagyon jól néztek ki egyben.
-
Mauzes
addikt
Jogos lenne, ha tényleg benne lenne az összefoglalóban, de nincs (a Lego store linkjén sincs ez az infó).
vzarmo: ez teljesen szubjektív, kinek mi tetszik. Ez kicsit olyan, mintha azt mondanád, hogy bizonyos készlet (ami neked tetszik), az az igazi tutiság, míg egy másik meg objektíve szar.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Mauzes #52156 üzenetére
Nem tudom mennyire valid mert olyan mintha nem lenne aktív egyik oldal sem és elég kaotikus, de itt van egy ilyen:
https://legostore.ugyfelkartya.hu/szabalyzatlstore.eu-ról semmi nem mutat sehova... de az lstore.eu/Uzletek/kezdolap-on van valami maradvány ahonnan van link a fenti legostore domainre.
Röviden:
- 100 Forintonként 5 pont, 1 pont=1Ft. Tehát 5%.
- Kapcsolat kártya mellett nem kapsz pontot.
- "Akciós" termék esetén is csak felhasználni lehet, pontot nem adnak. Mondjuk náluk nem tudom volt-e valaha akciós ár.Ha már kártya: Regio játékboltban is van 5% kapcsolat kártyára személyes Lego vásárlás esetén. Ma betévedtünk a gyerekekkel és épp City akció volt, az új személyvonat pl. 46k-ért volt kint, mint a legolcsóbb helyeken. Az új Stuntz loopos készlet is 40k volt. Persze sokat nem jelent (ha egyáltalán halmozható a kedvezmény, a leírás alapján igen), de én azon is meglepődtem, hogy versenyképes árat ki lehet fogni egy Regioban is. Eddig a Lego akciójuk se mutatott semmit a legjobb árakhoz képest amikor én néztem.
-
Pötyi
őstag
Az első ilyen tömeges gyűjtés, amivel szembesültem, az a 300 db spártai harcos volt a gyűjthető emberkék második sorozatából, még 2010-ből. A film miatt, ugye... Aztán amikor én raktam össze az Uralkodó érkezése a Halálcsillag II-re diorámámat, én is odaállítottam glédába vagy 80 birodalmi rohamosztagost...
Kiegészítés:
Beszéltem olyan emberrel, aki egy csatajelenetet állított ki vagy 3000 emberkével. A harcosokon kívül kábé semmi nem volt az asztalon, leszámítva egy-két tereptárgyat, egy utat, egy kisebb hidat, pár fát. Azt mesélte, hogy egy emberke felállítása egy perc volt. A keze, lába és a fegyver, pajzs beállítása jó szögbe, irányba ennyi időt vitt el. Szorozd fel az egy percet a darabszámmal!
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
Crus
őstag
Az elég felejtős, mivel magában a témában nem sok változatosság és finom részlet van. Nem úgy a NES gépben, ahol nem elég, hogy maga a konzol is megtévesztésig hasonlít az eredeti gépre, a cartridge mechanika remekül működik, a kondisor Mario pályát idéz, a TV egy mozgó dioráma, ami ráadásul egy Mario figurával még inkább életre kell. Egy másik univerzum.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz proci985 #52082 üzenetére
Soha nem találkoztam még 30-40-es Atarissal. Ez a korosztály ZX Spectrum, Plus 4, C64, Amiga, NES, Snes korosztály. Biztos vannak kivételek is, ez nem vitás.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz PowerBuldog #52085 üzenetére
Ez a másik gond vele. Magasabb ár, jóval szolidabb "tudás" és részletek. Neked volt Atarid?
-
Crus
őstag
válasz Throme #52091 üzenetére
Kíváncsi lennék majd egy év utáni eladási adatokra... szvsz messze nem ez lesz a Lego bestseller szettje. Egyébként már csak abból is bátorkodtam kiindulni, hogy az újra kiadott Atari VCS mennyire volt a közelmúltban siker... hát nem volt. Az árazását mondjuk értelmezni se lehetett.
-
timar88
tag
Írta, hogy az ÚJ személyvonat, te pedig belinkelted a régit. Az új 46-tól indul, így a régióba ha 46 volt és lejött belőle 5%, akkor jelenleg a legjobb áron van. [link]
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Shelby cobra létezik legoból? Köszönöm!
-
HUN_Sector
őstag
A lego forgalmazás megszűnik Oroszországban (részben viszonteladón keresztül is)!
[link][ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
válasz HUN_Sector #52167 üzenetére
Megnézem, bár jobb lett volna egy eredeti, mert ajándéknak szánnám. Köszi!
-
Throme
veterán
Azzal értek egyet, hogy ha sikeres lesz, az az USA, bár nem tudom mennyire áramlott be ny-Európába anno.
Ezek az újra kiadott, vagy egyszerűsített, régi gépekre hajazó megoldások már nem voltak sikeresek.
C=64-nek is volt egy két reinkarnációja. Aza Joystick-be épített emulátor, vagy valami kisebb házba épített kis C=64.Ezek a mai világban nem tudnak érvényesülni szerintem. Akik ezen nőttek fel már rég nem játszanak, vagy játszanak, de mai PC-ken vagy konzolokon.
Nem beszélve arról, hogy a szerencsétlen joystick-om is több sebből vérzett, míg egy x-box kontroller kényelmesebb és jobban bírja a gyűrődést, ráadásul analóg karok is vannak rajta...
A mai játékok grafikájáról nem is beszélve..... és akkor a VR élményről nem is beszéltünk.Mondjuk a super mario-s szettről se tudok mennyire sikeres... lehet, hogy az, ha kijött az Atari
-
-
pn4hvq
senior tag
LEGO Ideas 92176 LEGO® NASA Apollo Saturn V 36.472+szállítás
LEGO Creator Expert 10281 Bonszai 14.392
-20%-os kupon: 22MDL7HU50Többi LEGO, amire használható a fenti kupon: [link]
-
Throme
veterán
válasz jackal79 #52171 üzenetére
A MOC-okban az a jó, hogy megépíthetsz olyan témát, amit a Lego még nem adott ki (vagy nem is fog).
Szerintem nem ördögtől való, sőt!
A képen látható egy meglévő szettnek (Creator: Mini) az újragondolása, így az alkatrészeket se kell összevadászni hozzá.Az pedig , hogy nem Lego hivatalos tervező álmodta meg, vannak olyan MOC-ok, amik felérnek simán egy gyári szettel is, pláne úgy, hogy az alkatrészek limitáltak és az eredeti koncepcióhoz vannak összeválogatva.
Persze vannak olyanok, amik szétesősek, meg nehezen forog a kereke...stb, ezekről lehet infót szerezni a kommentekből (pl rebrickable) -
Mozaart
aktív tag
válasz Throme #52174 üzenetére
Szerintem lassan annyi mindent ki ad a lego es a szettek bovulo szamat nezve. Hogy ido utan mindent is kiadott. Es mindennek csak a
re-design jat fogjuk megvenni.
Persze hatalmas még igy is amit nem adott ki. De szerintem lathato hogy evrol evre egyre szelesitik a palettat. Persze ok is latjak hogy nem szabad minden puskaport elloni. De lassan szerintem minden is meglesz hivatalos legoban. De lehet sosem er ossze a ket line. Lasd war téma. De a haborun kivul mindenbe is belekostolhat. Nem? Megint filozofalok nektek. Bocsi.Persze egy autobol vegtelen variacio van. Festes. Stb. Pl. :)
Majd elolvasom az elmult egy hetet. Van mit bepotolnom.
Meg a szegeny AT-ATm azt is holnap tervezem szeretgetni.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
sb
veterán
Ahogy timar88 írta, az újra gondoltam.
A többivel egyetértek. Épp ezért dobtam be, mert nekem is fura volt, hogy ÁK legjobb áron van több szettjük is akcióban.Ha jól emlékszem hó végéig volt kiírva a City készletekre. Persze azért azokból sem volt minden ilyen jó áron, de nekem is meglepő volt.
Más:
A fenti, Lego sorsolásos kérdésre nincs infója senkinek?[ Szerkesztve ]
-
ayo
veterán
válasz Throme #52170 üzenetére
Atari és a C64 egy nagyon fontos alap, LEGO nem hülye Szépen el fog menni neki mind. Perszer örülnék, ha nem és olcsóbb lenne, mert engem csak az ára zavar, ahogy a többi játékost is ahogy olvastam. Más gondja senkinek nincs, mindenki csodálja a videójátékos közösségekben.
#52171 jackal79: bp-n van pár, meg ugye briklinken.
[ Szerkesztve ]
http://jateknaplo.blog.hu
-
HUN_Sector
őstag
Lego készletek közül jópárnak az életciklusa meg lett erősítve, pl. a nagy vár, meg a galaxy explorer 2025-ig velünk lesz [link]
-
hami85
tag
válasz HUN_Sector #52179 üzenetére
2025ig velünk lesz, elméleti sikon….lásd delorean, titanic.. borítékolom hogy aki nem vesz startkor ebből a két új szettből, idén már max neppertől fog magasabb áron.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hat ha ez hivatalos, akkor én lemondom a vár előrendelést. Köszi az infót.
-
jackal79
aktív tag
válasz wolfcsibe84 #52172 üzenetére
Ez már korrektül néz ki.
Igazából 10e alatti kis ajándékra gondoltam, ez a 25e-s túlzás lenne. A speed szériában léteznek 6e Ft körül, azt hittem régebben már létezett csak kifutott.
Na mindegy majd kitalálok vmit. -
jackal79
aktív tag
Kár volt rátok találni (csak vicc volt ), azóta a legókat nézegetem, már vagy 10-12-t lementettem.
A nagy álom:
[link][ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
Ezt neztem én is, de mennyire lehet erre adni?
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
tocsek18
senior tag
-
Dilikutya
félisten
válasz jackal79 #52183 üzenetére
Sima 1968-as Mustang volt csak. Amúgy a régi 6 széles SC szettek közül az egyik legjobb, nem csak a matricáról tudod beazonosítani, hanem tényleg van is karaktere. A Mini Cooper meg a Porsche 911 volt jó ebben a méretben. A modern autóknál viszont nem működik.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
RapaNui1
aktív tag
Egyébként és most lehet hogy egy kicsit magam ellen is beszélek, ha a Lego a nepperkedést vagy a folyamatos készlethiányt és az ennek köszönhető népharagot, melyet jó részben azért köszönhetünk a neppereknek is vissza akarja szorítani, akkor erre a legjobb megoldás a készletek kifutási idejének kitolása, mert így már a befektetési szándékkal vásárlónak nem igazán érné meg az elején készlethiányt csinálnia, hisz a készetek évekeig piacon maradnának, így viszont jutna azoknak is akik valóban építési céllel, vagy ajándéknak, sajat részre vagy csak 1 db-ot akarnának venni, de voltaképpen miattunk is a sokszor befektetési céllal vásárlók miatt is ezeknek az embereknek vagy nem jut belőle, vagy sokkal drágábban tudnak hozzájutni másodkézből, mint egyébként. Szóval én teljesen megértem a Lego gondolodásmódját, ráadásul, így a vágyott készletek megvásárlására a pénz összegyűjtésére is több idő marad. Nepperek kilòve.
-
RapaNui1
aktív tag
Másrészt viszont lehet pont a kezdeti keresletet fogja mindenki kihasználni, hiányt generálnak, mint a Delorian esetében is és aki nem tud vagy nem szeretne várni kénytelen lesz, vagy meg fogja vásárolni drágábban is a terméket. Ez tapasztalható jelenleg a Delorian a Titanic és minden egyéb drágább, vagy felnőtteknek szóló termék esetében. Épp ezért én előrendeltem, ha felmegy az ára eladom, ha lemegy vagy stagnál megtartom és kirakom. Ezért veszek pusztán olyan készleteket, ami ha a kutyának sem kell megmarad nekem, jó lesz az unokáknak, vagy végső esetben melegedni mellette, de semmiképp ne bánjam meg a befektett összeget. A pénz legyen értem ne én a pénzért.
-
magickonfig
tag
10274 Ghostbusters ECTO-1 még se megy nyugdíjba idén?Dúrva!
Egy modulart se fognak kivezetni idén se. Ezen és meglepődtem, pedig a Bookshop-ról könyvesboltot mindenhol emlegették, hogy az lesz a következő az Assembly helyett.
Poche 911 2024ig lesz érdekes infok -
LÁZ
Topikgazda
azt tudjuk, hogy mi most az aktuális esküvős szezonális készlet? mintha brickheadből lenne ilyesmi, de minifig méretben vmi?
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
törölt tag
válasz magickonfig #52196 üzenetére
szerintem a modularra megvan az esély. azt evetne eljatszak a "szakértők" aztán valahogy megis kivezeti a lego. van hogy kettőt is.
-
addikt
válasz magickonfig #52196 üzenetére
Én ennek örülök, mert a 10300-al együtt szeretném mihamarabb beszerezni. Így ráérek, meg talán az ára se verődik feljebb.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
RapaNui1
aktív tag
válasz #75376384 #52198 üzenetére
Ezeken felesleges agyalni. Az Ideas lombház biztos befutó volt tavaly, aztán helyette váratlanul kivezették a kalózhajót, rögtön duplájára is szaladt az ára. A batmobilt is hirtelen vezették ki meg lehet nézni most mennyibe kerül. Ott van még a Bugatti iesete is stb.
Végül is nekem teljesen mindegy, mert ha lesz időm rájuk kirakom ha meg időközben valaminek elszáll az ára eladom, ha meg lemegy az ára és ár alatt adom el akkor úgy kezelem mint ahogy korábban is írtam hogy ez volt a szórakozásom ára.
Így vagy úgy de személy szerint rosszul nem járok soha és amíg elszórakoztat és foglalkoztat nem bánom a rá szánt időt és összeget.A lego még mindig többet ér számomra és még mindig tovább tart mint egy Iphone, vagy bármilyen kütyü, amire többet is kiadunk mégsem sajnáljuk rá a pénzt, miért pont a legora sajnáljam még akkor is ha esetleg kicsit rosszabb az anyagminőség mint régen. Egyébként semmi sem tart örökké, ennek miért is kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- További aktív témák...