Új hozzászólás Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    válasz apholyon #50695 üzenetére

    Nekem a klasszikus, 1989-es Barracuda nagy vágyam volt anno, rengeteg kalózhajót építettem is. Az újrakiadásokról még lemaradtam, az Ideas Barracuda Bay pedig elég drága lett, a megjelenésekor pedig még nem függött a család a LEGO-n. Szóval karácsonyra meglepett párom a Creatorral. Ami tetszik, hogy a hajó törzsét is építeni kell, nem egybe elemekből áll. Az épített vitorla elsőre fura, de amúgy jól néz ki. Ami nem tetszik: nincs kötéllétra, a kormánykerék pedig nem az a klasszikus hajókormány, mint ami a Barracudán is van. Ezt cserélni is fogom, csak szerezni kell egy kormányt. A kalózkapitány sem az igazi, bár van klasszikus fekete ruhás kapitányom, de ehhez is lehetett volna, ha már a hajó dizájnja amúgy a Barracudára hajaz, ráadásul kampós keze sincs. A figurák száma annyi, amennyi, többi Creator szettben sincs sok. Építeni jó, eltelik az idő kellemesen, mire a kb. 1500 db a helyére kerül. Összességében nekem tetszik. Összerakva stabilnak mondható.

    A Creator vár is jó vétel amúgy, én kuponokkal, minden clubcardos kedvezménnyel 22 ezerért hoztam haza a Tesco-ból anno. Szintén 1500 körüli elemszám, a klasszikus várakkal szemben is megállja a helyét, szép, részletes. Figura szintén alig van. A sárkány egész jó benne, pedig oda nem sok elem jut, de meglepően jó. Van tömlöc, működő kapunyitó mechanika. A lenyitható hídkapu mögé egy ereszthető/nyitható rácsot még elviseltem volna, mint a régiekben, de ez tényleg csak kukacoskodás.

    Persze elfogult vagyok velük, mert két kedvenc gyerekkori témám volt, mindig vagy hajót vagy lovagvárat építettem, csak az igazi nagy készleteket nem kaptam meg soha. :)

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Új hozzászólás Aktív témák