Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Napfénysüti #47141 üzenetére

    Ami nálunk jelenleg törik azok nagyrészt a vékonyított alkatrészek, főleg Technicből. Ezek, ill. ehhez hasonlóakból már biztos van egy maréknyi törött kb. 2 év alatt.

    Ezeknél már több esetben volt törés, akkor is ha én kezelem és nem a gyerek nyomkodja ész nélkül. Valamint több esetben nem is tört, hanem az illesztésnél egyszerűen szétválik.

    Ami régről eszembe jutott, 30 évvel ezelőttről azok a clip-es tartók, ezek szinte mind kivétel nélkül törtek anno a ki-be pattintásoktól elég gyorsan. Ezeknek változott a kialakításuk idővel, most egyelőre az újakból még nem emlékszem töröttre.

    Meg ami még rémlik régről az a minifig-ek karvégén, torzón repedés. Az újakkal egyelőre még nem volt gond.

    Én már többször panaszkodtam töredező alkatrészekről és újból most többet vélek találni de mivel nehéz összehasonlítani a 30 évvel ezelőtti élményekkel ill. most sokkal több LEGO fordul meg a kezünk között így időbeli eltérést azért nagy biztonsággal nem tudnék kijelentei minőségben. Tüzetesen meg nem vizsgáltattam az anyagvastagságot/-minőséget. :)

    Ami még előfordul, hogy van öntési hiba itt-ott. A színeltérések, főleg fehérnél sárgás beütés, de pirosban is volt már eltérő árnyalat. Meg az emlegetett karcos szélvédők...

    Vészesnek én nem érzem a helyzetet de azért bosszantó mennyiség jött össze nálunk is pár esetben. Ha küldenek újat az korrekt megoldás, bár egyedi elemeknél azért az ezzel való vacakolás is problémás lehet, ha sűrűbben törik. (De mint tudjuk a Lego 100.1% minőség, a többi meg 0.26%. :D )

    @Throme
    Az szvsz tök más kérdés, hogy menet közben összekarcolja az ember az elemeket. Még a sima kockákon is megkopik a fényesség, akár 1-2 év alatt ahol nem összerakva pihennek a szettek. De azért amikor így érkezik bontatlan dobozban az elég kiábrándító. Erre azért figyelhetnének szerintem.

    @HUN_Sector
    szfv, szintén 1300ft/db
    Ez majdnem igaz a linkelt Supra SC-re is. Kicsit drágább csak elemenként. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák