Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc user
tag
Hali!
ilyen cumókat szeretnék venni:
athlon x2 6000+,Radeon 3870,geil black dragon 2x1gb kit.
Nem tudom,milyen házat és tápot vegyek hozzá.
Ha tudnátok segiteni,megköszönném.
biztosan húzni fogom a procit és a karit,de nem szeretnék túl drága házat és tápot venni.
1 Pio író és 1 250-es winyo lesz még benne.I don't drive fast,I fly low!
-
Symbio
senior tag
válasz pc user #4152 üzenetére
A ház izlés dolga (és mi az a nem sok???) Ajánlatom pl. Cooler Master RC 690 ~17e Ft
Melyik tápegységet vegyem fórum (személyes véleményem: ha meg tudtsz venni egy 3870-est min 53e-ért, akkor ne a tápon spórólj! Ajánlatom: Corsair VX450 ~16e Ft )Csak tudnám mindennek mi köze van a Léghűtés topikhoz
-
Pubszon
veterán
válasz pc user #4152 üzenetére
Tápot Corsair-t ajánlok, azok nagyon jók.
de jó még a CHIEFTEC meg az FSP is, de lagalább 450 de inkább 500Wattos legyen.Jó hűtésü házat elég jó áron a Cooler Master CM 690 és ami nekem van azaz Aerocool Aeroengine II. Mint látod a az utolsó linknél hogy ez az AC és egy hasonló CM ház a kategória legjobbjai.
Ha jól csinálod 24-25 ezerből ki tudod hozni a ház + táp párost.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
-
Pubszon
veterán
válasz pc user #4158 üzenetére
Az aspire elég jól néz ki, viszont hűtésben nem nagyon jó. mert csak 8cm-es ventiket lehet bele rakni ami pedig nem szállít annyi levegőt mint a 12-es és ráadásul vangosabbak is, ha ugyan annyi levegőt akarsz.
Ne meg ha huzni akarsz akkor kell a jó házhűtés.
A Super Flower SF-465 Black már hűtésre elég lehet mivel elől meg hátul is egy egy 12-es venti csinálja a huzatot, oldalt pedig egy 8-as fuj be. Ha neked tetszik akkor megveheted, hűtés szempontjából én inkább ezt ajánlom mint az Aspire-t, de kinézetre nekem az Aspire tetszik jobban. (havernak ugyanilyen super flow van és az a zöld szin nekem nemtetszik, egyből csrélnék más szinre.)ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Symbio
senior tag
válasz pc user #4160 üzenetére
Milyen házat vegyek topik
-
mmdms
addikt
sziasztok!
mostanában, ha az ember zalman ventit vesz, kap hozzá egy kis ellenállást, hogy ha sokalná a fordulatát/hangját. na most az lenne a kérdésem, hogy iyet nem lehet külön venni?
mert szerintem vinnék mint a cukrot...ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
vldani
csendes tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem, úgy tudom hogy egy ventit 5V-ra úgy lehet levenni ha a piros meg a fekete van csak bekötve,és az lenne a kérdésem, hogyha a sárga kábelt elvégom, vagy kihúzom a csatiból, az úgy nem jó? Illetve a molexre csatlakozó ventin 1 piros 2 fekete és 1 sárga van, itt is le lehet kötni a sárgát? -
werman
tag
Hi! Van egy thermalright ultra120 extram proci hűtyő. Azt nem tom milyen ventit rakjak rá. Két ventivel szemezgetek, egy Noctua NF-P12-sel és egy AC 12025 PWM-es venti.Hasonlóak a csapágyazásuk de osszes tobbiben kulünböznek, nem tom melyik lenne az ideális. Egy Q6600-ra megy.
-
vldani
csendes tag
válasz Oibacsi #4171 üzenetére
Ezt hogy érted?Szal azon a csatin, ami rámegy a tápra a 4 pines molex,ami a ventiből kijön?Illetve ami az alaplapra megy?
És a 4pines molexre visszatérve,ugybár ilyen hogy egyet elveszek de mégsem,szal a ventiből kijön egy piros, meg egy fekete kábel, rámegy a 4 pines molexre,amit a tápra dugok, de a piros a sárgára emg a pirosra ketté van osztva, fekete emg fekeétre,és ha jól sejtem 2100-on pörög, mert porszívó, pedig maga a gép csendes. -
Pubszon
veterán
Egyet valószínü hogy tud szabályozni a lap speedfannal.
De lehet többet is.
Ha meg nem akkor szerzel(rossz tápról) mindre molex csatit(vagy az összesre 1-et) és bekötöd mint az előzőt.
Azt viszont nemtom hogy az alaplap elbírná e az összes ventit egy csatiról táplálni és ezzel eggyüt szabályozni.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
horitomy
tag
Halk gépet szeretnék!
Adott: (vagyis szeretnék)
ház: Sharkoon rebel economy 9 (a ház eleje telibe rácsos, innen kaphatna levegőt bőven)
táp: CORSAIR PSU-550VX (A teszek alapján nagyon halk)
proci hűtő: hr-01 egy 12cm-es Scythe S-FLEX 800rpm ventivel, ami légcsatornán egyből a gépen kívülre vinné a levegőt.
cpu:6750 c2d
500gb samsung hdd
asus p5ktuning nincs!
Tehát a ház szellőztetése egy táp ventire és egy scythe s-flex ventire lenne bízva.
Kérdésem a következő lenne: elegendő a 2 ventilátor a megfelelő hőfokon tartáshoz?
(Nekem nem kell, hogy 25 fokos legyen a proci, de azt sem szeretném, hogy 80)
Köszönöm! -
Gabson730
tag
Hi!
Kéne egy radiátor
Honnan tudnék beszerezni egy ilyet? :
2-3 kilóért , réz szuperhővezető csövekkel , de olyan amit a gépházon kívülre ki lehet vezetni ...... tennék hozzá egy 12cm-s ventit ami halk de tunningolhatóan lehűtené.
És persze az is érdekelne hogy hatékony-e ez szerintetek? -
total90
veterán
Milyen hűtőt ajánlatok erre:
AMD PHE-9500BOX Quad-Core AM2+ CPU Phenom 2.2 GHz, L2 512kb x 4 + L3 2Mb Socket AM2+Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Anthony28
őstag
Vágjátok a léghűtéssel kapcsolatos dolgokat... egy 8800GTX-re ez vajon hatékonyabb lehet mint egy léghűtés?
[Thermaltake CL-W0052D Tide Water] ez 15k.
Vagy veszek léghűtésben egy TT DuOrb-ot RHS88 kiegészítőt ami összesen 12k...
Melyik lehet a hatékonyabb?
[ Szerkesztve ]
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Gyula_
tag
Sziasztok!
A következő alaplaphoz és CPU-hoz keresek megoldást hűtés témában:
ASUS P4S800 MX SE
Intel Celeron D320 2.4 MHz (socket 478)Ha jól látom, gyári hűtő va rajta, ami elég hangos és ezt kellene halkabbá tenni.
XP Home alól van esély szoftveres fordulatszámszabályozásra?
Melyik programot javasoljátok?
Előre is köszi minden tanácsot.Ha szoftveresen nem megoldható, akkor veszek egy fordulatszám szabályozót. Esetleg érdekelne, hogy mekkora fordulatszám elegendő ennek a procinak ezzel a bordával - ha valakinek van tapasztalata.
Ui.: most került a gép a kezeim közé, a sajátomban profibb megoldások vannak/lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
GeeTeQ
tag
válasz Oibacsi #4098 üzenetére
szia Oibacsi!
régen kérdezgettelek lléghűtéssel kapcsolatban segítettél is, csak én nekem nem jött össze a részem...szóval
ismét felteszem a kérdést
alaplap : Gigabyte GA-K8NE v2
proci : AMD Sempron 3100+ (1800mhz) - s754
vga : ASUS Extreme (Radeon) x550 256mbmilyen hűtőket vegyek h halk legyen a gépem és viszonylag ne kelljen sokat költenem rá???
főleg ami hangos az a gyári vga hűtő..., oda mi kéne?
aztán a házszelőztetés is hangos picit, oda mit tegyek?
továbbá érdekelne még esetleg a proci illetve az északi híd...köszi
why must i deal with the shit?
-
butyiba
csendes tag
Hali,
Ha valóban jó hűtést és csendet szeretnél akkor vegyél ASUS Silent Square-t. Nekem ASUS P4P800 SE, 2,4 Celeron van ami idáig gyári hűtővel ment és már nagyon hangos volt. Amióta kicseréltem a proci 44-48 celsius között van terheléstől függően és a ventillátor atom stabilan megy 1300-as fordulaton. Csak a vinyó kerregését lehet hallani amikor dolgozik. Nagyon király ez a hűtő, csak javasolni tudom.
BütyiBá
-
Oibacsi
őstag
Szia!
Videokártyára én zalman vf700 alcu-t tennék, ami alacsony fordulaton bőven elviszi.
Procira arctic cooling freezer 64 pro. Északi hídra zalman nbf 47, házat szellőztetni pedig glacialtech silent blade. Persze ezeknél vannak jobbak és olcsóbbak is, de ár-érték arányban ezeket nagyon jónak tartom. Persze ha ez is sok, akkor a vga hűtését barkács módon is meg lehet oldani. -
forceberg
veterán
válasz Pubszon #4175 üzenetére
Ne cserélje meg!!!!
Csak max. a pirosat tegye a sárga helyére, de a sárgát ne a piros helyére. Nem biztos, hogy a későbbiekben egy vinyó örülne, ha a felcserélt tápot kapná...
+ még: 5V-ról nem minden 12V-os venti indul el biztonságosan(azaz mindig)!!!http://www.flickr.com/photos/4ceberg
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó EKWB Quantum Vector RX6800/6900 DRGB Nickel-Acetal GPU vizhűtő blokk
- Lian Li GALAHAD II 360 Trinity Performance Radiátor - INGYEN POSTA!
- Noisbeblocker NB-eLoop & Lian Li UNI FAN ventik
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- 2db Noctua NF-A14 PWM ventilátor 140mm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest