Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
Új hozzászólás Aktív témák
-
mukurisho
tag
válasz Sutee89 #23599 üzenetére
Ha több venti fúj be mint ki, vagy nagyobb a befújók fordulatszáma, akkor pozitív nyomást érsz el a házban. Én ezt azért nem preferálom, mert így megrekedhet benn a meleg.
Ha viszont többet fújsz ki mint be, akkor negatívra változik a nyomás, így ahonnan tudja szívja be a levegőt.
A porszűrők természetesen maradhatnak, azok nem akadályozzák a ventilátort. -
Sutee89
aktív tag
válasz mukurisho #23601 üzenetére
Oké, köszi a részletes válaszokat. Meg is rendeltem egyelőre 2db 120mm-es Pure Wings 2-t. Úgy tervezem, hogy egyet beszerelek előre és egyet fentre, kicsit így meggyorsítom a légáramot. Vagy tegyem az egyiket alulra, a másikat fentre? Így esetleg többet "huzatot" kap a táp meg a VGA?
-
mukurisho
tag
válasz Sutee89 #23602 üzenetére
Mivel írtad, hogy jelenleg van egy elöl, egy hátul, így én egyet alulra tennék,
egyet pedig fentre.
Az alsó plusz levegőt ad a VGA-nak, illetve az elölről jövő levegőt kicsit
megtolja felfelé a proci hűtő irányába.
A felső pedig segít az egyébként is felfelé szálló melegnek kijutni -
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék 2+ ventit rakni a gépembe.
Előre vennék 2db 4 pines 140mm-es ventit (jó a 120mm is)
Hosszas keresgélés után találtam a THERMALRIGHT TY 140-t csak sehol sem lehet kapni.
Egyedül a Merlinnél vannak más változatai 143 /147 stb.. csak ott +2k a szállítás ami nem best buy
Ezek ott 2500ft körül mozognak.
Tudnátok ajánlani 140mm -es 4 pines ventit ebben az árkategóriában ami best buy ?Eleinte még néztem egy ILYEN packot ,de ez csak 120-as és 3 pines. Ha már van 4 pines pwm lehetőség az alaplapon akkor kihasználnám
[ Szerkesztve ]
A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
M0ng00se
őstag
Tudnátok ajánlani 9,2-es, és 14 centis ventiket amik zöldek?
9,2-esből csak coolinket találtam, de az nem tetszett annyira.V6
-
marquuard
veterán
Sziasztok. A PWM-es ventilátorok mi alapján változtatják a fordulatszámukat? Hőmérséklet, vagy terhelés?
PSN ID: marquuard
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Microatx-es házban (sharkoon m-ma 1000) van egy alapórajelen járó keveset fogyasztó intel i5-öm illetve egy AMD 7970 ami viszont szeret és kér is enni. Az mennyire rossz, ha eltérek az általános koncepcióktól és a VGA hűtését úgy oldom meg, hogy alulról beszívja a friss levegőt (van saját ventilátora) és mivel oldalra illetve előrefelé jön ki a meleg a VGA-ból azt az első légkavaróval kikergetem a házból. Igazándiból az a koncepció, mivel a VGA viszi a fogyasztás oroszlánrészét, így minden ventilátor kifele fúj, a VGA pedig alulról kapja a friss levegőt (ő a befúvó magyarán) és mivel a levegő csak egyszer fordul meg a videó kártyán így talán nem melegszik fel annyira, hogy meleg legyen a ház többi alkatrésze számára, illetve oldalt van még némi rács ahol a jut be friss levegő a cpu számára.
Vélemény?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
Tegnap jött meg a CM Storm Scout 2 Advanced gépházam. Van jelenleg jó néhány ventilátorom, és segítséget kérnék, hogy hogyan helyezzem el őket. Nos van 3db Coolermaster OEM ventilátor (3pin), ami a gépházhoz járt: 1db hátul, 2db elöl (LED-es), ezeket kicsit megvariáltam. Van 2db Arctic F12 TC hőmérséklet-diódás ventilátorom, meg 1db Koolink Swif2 120P ventilátor.
Jelenleg ilyen a ventilátor elhelyezkedés a házban:
-1db Arctic F12 TC ventilátor hátul, meleget szállítja ki a házból
-1db Koolink Swif2 120P és 1db CM OEM (LED-es) ventilátor elöl, hideg levegőt szállítja a házba
-1db CM OEM LED-es ventilátor felül, meleg levegőt szállítja ki a házból, közvetlen a processzorhűtő felett lévő ventilátorhely mellett.
Jelenleg 4db ventilátor van elhelyezve a házban, elméletileg a fújás irányok megfelelőek. Kérdésem az, hogy érdemes ezeket még megvariálni? Ház ventilátorok topikban azt írták, hogy a legnagyobb légszállítású ventilátor (ez esetben Koolink) legyen a ház elején, tehát azt előre raktam. Még van egy 3 pines csatlakozó az alaplapon, tehát még egy ventilátort el tudok helyezni valahova, kérdés, hogy hova érdemes? Sajnos a többit nem tudom hasznosítani csatlakozó hiánya miatt.
Választ előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz marquuard #23613 üzenetére
A fújási irányok jók, én a tető ventit - ha csak egyet használsz - mindenképpen hátra tenném a kisebb turbulencia végett, illetve a nem használt ventihelyet le kell szigetelni, hogy ne kívülről szedje a levegőt. Amúgy lehet kapni elosztót ventihez, szóval ez nem kell, hogy problémát okozzon. Kérdés mennyi csendességet vagy hajlandó beáldozni a hűtés oltárán...
-
marquuard
veterán
válasz 3.Aragorn #23619 üzenetére
Az a baj, hogy pontosan annyi pénzem volt, amennyi a házra kellett. A legnagyobb probléma nem is a hellyel volna, mert szűkösen elférne oda, csak nem igazán férek hozzá a toronyhűtő miatt, annyit meg nem ér meg nekem, hogy szétszedjem az egészet, mert ki kell pakolnom a házból, hogy le tudjam szerelni. Majd kitalálok valamit, hogy hogyan szereljem be. És ha alulra a táp mellé raknék egy ventilátort, az hideget fújjon be, vagy meleget ki? Oldalra meg nem akarok rakni, az csak bezavar a kereszthuzatnak.
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz marquuard #23620 üzenetére
Alaplap ki, venti a helyére, alaplap vissza. Ha erre nem vagy képes, nincs miről beszélnünk. Ez alatt az idő alatt, amíg a fórumon írogatunk, már 6x megcsinálhattad volna...
Oldalra valóban nem érdemes tenni, ezt jól látod. Ha alulra teszel, akkor az befelé szívjon hideg levegőt (alulról fölfelé). -
h1mpi
félisten
válasz 3.Aragorn #23621 üzenetére
+1 idegesítő tudom, mert nekem is ez volt, de 9 csavar gyorsan kijön és pár kábel
Nekem, akkor is ki kellett anno vennem a lapot, ha cpu-t cseréltem, mert a DPR3 egyik csavarja olyan helyen volt, hogy lehetetlen volt elérni... A végén már 2 perc alatt kint volt a lapFully electric lifestyle!
-
Sutee89
aktív tag
válasz mukurisho #23603 üzenetére
Nos, sikerült beszereznem a két pure wings 2-t, azonban a bekötéssel bajban vagyok.
ASRock B85M-GL az alaplapom, az alábbi csatlakozók vannak rajta:
CPU_FAN1 (4 pin) - ebbe megy a hűtőtorony ventilátora
CPU_FAN2 (3 pin) - hátsó ház venti
PWR_FAN1 (3 pin) - üres
CHA_FAN1 (4 pin) - üres
CHA_FAN2 (3 pin) - első ház venti
Ház: Bitfenix Merc AlphaAz új ventik 3 pinesek, ugye. A terv az, hogy alulra teszek egy szívó ventit és bekötöm a CHA_FAN1-be (3 pines venti mehet 4 pines aljzatba, igaz?), nemes egyszerűséggel azért, mert az van közelebb. A másik ventit a CPU-torony fölé szerelném be kifelé fújó irányban és bekötöm a PWR_FAN1-be.
Ez így okés?
[ Szerkesztve ]
-
mukurisho
tag
válasz Sutee89 #23625 üzenetére
A PWR_FAN-t elvileg a táp hűtésére találták ki.
De mivel manapság minden táp szabályozza magának
a hűtést, így bármit dughatsz rá.
Személyes tapasztalat az, hogy ha arra dugok ventit, akkor fix 12V-t kap.Egyébként jó lesz az elrendezés, és nyugodtan dughatsz 3pin-t 4pin-re, és fordítva is
-
M0ng00se
őstag
Nemtudom mennyire illik ide, de azért felteszem itt a kérdést.Havernak van egy háza, "spire panther ", és az lenne a kérdés hogy egy 6850 bele-e férne.Mivel olyan jófejek hogy nem írták le hogy mekkora a vga max hossza? Ahogy láttam csak a winyóhelyek vannak útban.Ami nem is baj, mert csak 1 vinyó van, viszont, maradna hely a pci-e csatinak?Vagy alapból be sem férne?
V6
-
Sutee89
aktív tag
válasz mukurisho #23627 üzenetére
No, beszereltem. Mindkét venti 1480 rpm-es fordulaton pörög, az ég világon semmi hangjuk nincs, legalábbis én nem érzékelem a táp ventije és a másik két 120-as mellett. Viszont határozott huzat lett itt az asztal alatt. Érdemes a fenti egy üres ventihelyet és az oldalsó kettőt leszigetelni valahogy, hogy ne szívjon "falsot"? Ha igen, akkor mivel szokták? Amúgy UEFI-ben a ventik vezérlésénél milyen opciót használtok (silent-standard-performance-full)?
-
3.Aragorn
addikt
válasz M0ng00se #23628 üzenetére
A ház méreteiből adódóan sok jóra nem számítanék. A hivatalos oldalon egyébként nem találtam infót a max vga hosszról. Ha a ház már megvan, ez egy egyszerű méréssel kideríthető. Nem ártana tudni a kártya pontos típusát, mert a referencia és egyedi gyártói modellek között óriási különbség lehet!
Ha nem férne be, cseréljetek házat! Nem nagy kár ezért...[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Van egy mini-ITX alaplapom amiben egy I7-3770 hajt egy HD7850-et. A CPU-n a gyári hűtő van, semmi tuning (nem is lesz). A házam egy Bitfenix Prodigy.
Milyen proci hűtőt tudnátok javasolni a gyári helyett? Egy nagyon halk és hatékony megoldás érdekelne 10k körül.Jó lenne, ha cserélhető ventis lenne. -
zsolthee
senior tag
válasz mukurisho #23634 üzenetére
Igen, a PCI-E csati közelsége miatt nem sok mindent lehet felrakni rá ahogy elnézem.
A különféle hűtőknél milyen problémákat tapasztaltatok??
Ezt a RockTop Flow-t mondjuk kicsit túlzásnak tartom, valami kisebbre gondoltam. Tudom, ha már ilyen alaplapom van, ne válogassak. -
mukurisho
tag
válasz zsolthee #23635 üzenetére
Igen, ott is a PCIE volt a gond.
Volt amelyik a VGA-hoz ért hozzá, ha elforgattuk, akkor a ramokhoz.
Illetve volt amelyiket forgatni sem lehetett a felfogatása miatt...Ha a TopFlow "túl sok"
akkor én valami hasonlót néznék meg. -
zsolthee
senior tag
válasz oravecz56 #23636 üzenetére
Ez felfelé nem fogja nekem fújni a levegőt, mert az alaplapom vízszintesen van.Így az az egy megoldás lenne jó, ha a ház hátulja felé tolná a meleget. Viszont akkor a borda (a hűtő oldala) meg még a venti széle is hozzáérne a videokártyához vagy rosszabb esetben megakadályozná annak beszerelését. (rálógna a PCI-E foglalatra)
(#23637) mukurisho
Ez jónak tűnik. Arctic-kal meg vagyok elégedve amúgy is. Ráadásul nem is drága. Ez nekem is eszembe juthatott volna.
Ki is próbálom szerintem. Megveszem webáruházban, ha meg gond van vele úgy is visszaadják az árát.Köszönöm a tippeket.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
CM Cosmos S, gép két oldalán van két brutál nagy radiátor, azokra nem kell venti. Viszont a gépben van hátul egy CM venti ami látszik a képen, felül 3, illetve elől egy ilyen amiben a HDD van. Alulra a táp mellé is van hely egy ventinek.
Ha nem mennek a ventik full terhelve nagyon baráti a rendszer hőmérséklete, egyedül az északi híd 65 fokos mindig. Ez baj?
Ventiket mondjuk full leszabályozva terhelésnél lenne értelme járatni? Ha igen, az lenne a fő kérdésem, hogy hogy kéne rendezni a ventiket szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz HollyBoni #23642 üzenetére
I7-nél eléggé melegszik, nálam is hasonló hőfokok voltak terhelve. Idle azért 60 alatt maradt, de még azt is melegnek találtam. Esetleg egy újra pasztázás segíthet mert elég régi holmi már. Legalábbis ha pasztás verzió és nem gap pad van rajt, de úgy emlékszem a nb pasztával van szerelve.
-
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Adott egy xdl hero ház. Az első ventije hogy a jobb, ha kifelé fújja a meleget, vagy ha befelé a hideget?
Egy Coolink Swif2 1200 ventiről van szó, szóval nem egy nagy lémennyiségről beszélünkKöszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
brumi1024
veterán
Ide is berakom, a házventis topic nem igazán aktív:
"Sziasztok!
Egy Fractal Design Core 3000-be milyen ventit ajánlotok a gyáriak mellé/helyett? Két 3 pines Silent Series R2 van 140mm-es verzióban elöl és fent, egy 120-as pedig hátul. Az alaplap 4 vezérlővel rendelkezik (4 pinesek), így egyet még mindenképp raknék a házba. Érdemes lecserélni egyben az összeset, vagy nem rosszak a gyáriak?
Köszi!"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Formula-1